30 Haziran 2012 Cumartesi

Cüneyt Çakır'ın Euro 2012 Performansı

Fifa korkartlı hakemimiz Cüneyt Çakır,Avrupa Şampiyonasında yönettiği İtalya-İrlanda ve İspanya-Portekiz maçlarındaki performansı tüm dünyada alkış topladı.Kimilerine göre vasat bir performans sergileyeceğini sananlar da çok büyük hayal kırıklığıyla karşılaştı.
Cüneyt Çakır gerek İtalya-irlanda maçında gerekse İspanya-Portekiz maçında 0 hata ile yönettiği,verdiği kararlarla da oyunun düzenini bozmayan ve yerinde gösterdiği kartlarla da futbol otoriterleri tarafından tam not aldı.Portekiz basınından ve halkından olumsuz
değerlendirmeler alsa da,Cüneyt Çakır final maçında 4. hakem olarak görev alacak.
Sosyal medyada da çok konuşulan Cüneyt Çakır'a sitem vardı."Neden Türkiye'de bu kadar kaliteli maçlar yönetemiyor?"diye...


Iphone 3GS Hortladı

2009'un 2.çeyreğinde duyurulan Iphone'un amiral gemisi Iphone 3GS 3 yıl sonra operatörler tarafından tekrar gündeme geldi.
Iphone 4,Iphone 4s'in geçen sene piyasaya girerek 3GS'nin ortadan kalkacağını zannettiğimiz sıralarda,insanların tercihi daha hesaplı olan 3GS şeklinde oldu.
Iphone,Türkiye'de geriye dönük ivme kazandı.Iphone 4 ve 4S'in fiyatlarının 2bin tl ve üzeri olması,insanları 3GS'ye yöneltirken,bunun farkına varan Avea,Türkcell,Vodafon da kampanya olarak satışa sundu.
Geriye dönük bir teknolojiyi kullanmak ne kadar mantıklı acaba?


Asus Google Nexus 7'nin Üretimini Tamamladı

Merakla beklenen Nexus tablet bilgisayarın üretimi Asus şirketi tarafından tamamlandı.
Kısa sürede üretilen ve maliyet fiyatına satılacağı müjdesi verildi.Google Nexus adıyla Htc ve Samsung'la ortaklaşa mobil cihaz üretmişlerdi.Tablet pc üretiminde de Asus'la anlaşan Google,bakalım bu ürünle beklentilerin üstüne çıkabilecek mi?
Ana teması medya olan yani;internette gezme,film izleme,müzik dinleme,oyun oynama olan Nexus 7 Google Play'a göre tasarlanmış
Sloganlarının maliyet fiyatına satılacağı olması bakalım fiyat konusunda hayal kırıklığı yaşamayız.
7'inç'lik boyutunda olan tabletin genel özellikleri ise;
Corning Gorilla Glass Ekran
Ips LCD Ekran
800*1280 Çözünürlük
16 m. Renk
4.1 Jelly Bean android versiyon
4 çekirdekli tegra 3 işlemci
1500 ghz cpu
Hd video kayıt süresi 9 saat
bekleme süresi 300 saat
chorome standart tarayıcı

8 Gb'lık tabletin fiyatı 199 dolar,16 gb'lık tabletin ise fiyatı 249 dolar olarak açıklandı...


29 Haziran 2012 Cuma

HTC One S ile Gerçek Hızı Yaşayın

HTC,One serisinin 2.numaralı telefonu olan One S ile tanışma vakti.HTC,One X ile büyük bir devinim yakalamıştı.Bu başarıyı One S ile de pekiştirmek isteyen HTC,gerçekten çok başarılı bir ürün ortaya koymuş.
Genel özel
bluetooth 4
süper amoled ekran
540*960 ekran çözünürlüğü
16 gb dahili hafıza
1 gb ram
Android 4.0 ice cream versiyon
8 Mp kamera foto çözünürlük 3264*2448
qualcomm MSM8260A Snapdragon çift çekirdekli 1.7 gHz hız
Andreno 225 ekran kartı
1650 mAh batarya
120 gr. Agırlık...
Piyasa fiyatı 1800 tl civarı iken,vodafone da kampanyalı olarak satıyor...


Galaxy Pocket ile Standartların Üstüne Çıkın

Samsung Galaxy serisinin son üyelerinden Galaxy y2 Pocket ile tanışma vakti...
Mart ayında İngiltere'de duyurulan Pocket giriş seviyesi özellikleri taşıyan oldukça pratik bir smartphone.
Özellikleri:
2.8 inç. ekran
320*240 piksel çözünürlük
TN LCD ekran
2 mp kamera
Bluetooth 3
A-PGS
1200 mah standart pil
Galaxy y'den birkaç özellikle sıyrılan Pocket en iyi özelliği hiç kuşkusuz 3 gb'lık dahili hafızasının olmasıdır.
Telefonun eksi tarafı ise 2.8 inç'lik ekranı.Her ne kadar giriş seviyesi olsa bile o boyutta bir ekran çoğu kullanıcı için büyük bir dez avantajdır.
Vodafon'un kampanyalı sunduğu cihaz piyasa fiyatı 370 tl civarında.


Mario Balotelli'den Panzer Şov

Dün oynanan yarı finalde İtalya Almanya'yı 2-1 yenerek finalde İspanya'nın rakibi oldu.Maçın yıldızı Mario Balotelli olurken,yıldızlar topluluğu Mesut Özil'li Almanya ise yaptığı hatalarla final biletini İtalya'ya ikram etti.
Zorlu iki rakibin mücadelesi öncesi istatistikler İtalya'yı gösterse de gerek eleme grubundaki maçlarda gerekse final grubundaki maçları kayıpsız atlatan Almanya'yı bir adım önde olduğu şüphesizdi.
Maçın başlarında Almanya'nın bulduğu etkili atakları işe yaramayınca,disiplinden kopmaya başladılar.Öte yandan çeyrek finalde İngilizleri muhteşem oyunuyla dize getiren İtalya da Almanya'nın ilk ataklarından kurtularak kendi ataklarını yapmaya başladı ve golü erkenden bulmayı başardı.Tabiki de Alman defansının yine bir hatası vardı orada.Yunanistan maçında yenilen golün fotokopisiydi...İlk golden sonra maçın hakimiyeti İtalyanlara geçince 2.golü bulmakta zorluk çekmediler.Almanya defansının gereksiz açılmaları ve dengesiz pas alış verişi bir top kaybıyla yine Mario Balotelli'nin golüyle sonlandı.Almanlar 2.yarıda da etkisiz futbola devam ederken defasında da açıklar vermeyi ihmal etmiyordu.Tola buluşan İtalyan oyuncular üst üste pozisyonları değerlendiremedi.
Maçın son anlarında penaltıyı gole çeviren Özil Almanya'nın Euro 2012'deki son golünü de attı.
Şimdi sırada İtalya-İspanya final karşılaşması var.İşin ilginç yanı bu iki takım da aynı gruptan çıkmıştı.Gruptaki maçta ise iki takım 1-1 berabere kalsa da İtalya'nın daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.
İtalya son olarak 2006'da dünya kupasını alırken 2008 euro ve 2010 dünya kupasını da İspanya almıştı.Son üç şampiyonaya damgasını vurmuş iki takımın mücadelesinde heyecan tavan yapacak


Faturalı Hat Kullanılır mı?

Operatör şirketlerinin faturalı hatlara özendirmesi ne kadar işin bir taktiği olsa da,faturalı ve faturasız hat kıyaslamalarında faturalı hatların biraz daha iyi olduğunu görüyoruz.Birkaç avantajının yanı sıra faturalı hat kullanmak biraz da ayrıcalık meselesidir.
Faturalı hattın en büyük avantajı tabiki de limit bitse dahi kullanabiliyor olmasıdır.Ancak ne yazık ki limit aşımı sonucunda korkunç bir tabloyla da karşılaşmayı unutmayalım.Operatör şirketleri aslında tüm abonelerini faturalı hat sahibi yapmak istiyor.En basit bir mantıkla;faturalı hat kullanan bir kişi her ay para ödemek zorundadır kullanmasa dahi.Diğer bir taraftan ise faturasız hat sahibi bir kişi isterse bir ay kontör yüklemez ya da aylarca kontör yüklemez.İşte burada faturasız hattın daha iyi olduğunu söyleyebiliriz ve bir nevi müşteri kendi kararını kendisi veriyor.Ancak kontör yüklemediğinden de ne kimseyle mesajlaşır ne de kimseyle konuşulur.Kontör yüklememe devri geride kaldı artık.Şimdi kontörsüz telefon da kalmadı.Aylık değil haftalık kontör yükleyenlerin varlığından da  haberdarız.
Avea,Türkcel,Vodafone son zamanlarda faturalı hatların teşviki ile ilgili reklamları ard arda yayınlıyor.Şuna da dikkat edelim 19 tl'ye 25 tl'ye tarifelerden bahsedilirken kullanan kişiler ne yazık ki ne 19'luk ne de 25'lik faturayla karşılaşıyorlar.Bunların üstüne birde  vergiler de dahil oluyor sayın vatandaşlar.Yani 19'luk tarifenin faturası 25 tlcik olurken 25 tl diye bahsettikleri tarifeninde fiyatı 30 tl civarıdır.Operatör şirketleri cihaz kampanyalarıyla da faturalı hat kullanıcılarına ayrıcalık tanıyor.
Ayrıca faturasız hatlarda da vergi kesilmeye başlandı.Ne kadar yüklersen bir miktar vergi olarak kesilecek.Bir çok faturasız hat kullananları strese sokan bir durum oluyor.Böylece faturalı faturasız hat arasındaki fark yavaş yavaş kapanıyor.
Faturalı hat kullanımı Türkiye'de çok yaygın olarak kullanılıyor.Ne yazık ki kullanıcıların çoğu biliçsiz davranıyor.Özellikle de limit aşımları çok oluyor.İnternet paketi olmadığı halde internete girenler ya da mesaj paketi olmadan mesaj atanlar...
Faturalı hat kullanmak isteyenler ilk önce kendi limitlerini belirleyip ona göre bir tarife alsınlar.Sms kullanmayan birisinin sms paketli bir tarife geçmesi doğru değildir.Bütçeye uygun olmasına dikkat edin.Son olarak da limitinizi de kontrol edip ona göre hareket edin.Limit aşımları son derece tehlikelidir.Az bile olsa limit aşımı yapsanız tarifenin 2-3 katı bir faturayla karşılaşırsınız.




27 Haziran 2012 Çarşamba

Popüler Kültür Nedir?

Popüler kültür kavramini,modern kapitalist anlayisinin bir uzantisi olarak tanimlayabiliriz.
Çok fazla geriye gitmeden Populer Kultur anlayisinin 70'lerde hiz kazandigi ve 80'lerde de tavan yaptigi ve 2000'lerde ise bu cizgisini bir hayli muhafaza ettigini gorebiliyoruz.80'lerde populer kultur demek o zamanin meshur Abd dizilerine hayran olmak yuksek sesle muzik dinlemek,M.Jackson'i idol almakti.Ayrica coca kola,hamburger vb.hazir gidalari tuketmekti.Aslinda populer kultur demek Abd demekti.Anli sanli tarihi olmayan koksuz ve aciz bir gecmise sahip olan Amerika'nin yasam tarzini benimsemek akil tutulmasidir aslinda.
Gunumuz Turk gencligi de ne yazik ki cok guzel bir ses tonuyla "kahrolsun kapitalizm"derken aslinda kapital dusunceler icerisinde populer kulture yenik dusuyorlar.İste bu sistemin en saglam tarafi da bilinc altini kontrol edip gercek yasamdan alikoymaktir.
Simdilerde ise populer kultur demek teknolojiyi an be an takip etmektir.Yeni cikan İphone kullanmak populer kulturun zirvesidir.Rep dinlemek ote yandan bizlere has arabesk rep dinlemek.Konvers marka ayakkabi giymek.Che guevera'ya sempati duymak.Marjinal olmak,liberal olmak,humanist olmak birer populerizmin kurallaridir.En son trendleri takip etmek,coca kola icmek,hamburger yemek,avm'lerde bos vakitleri oldurmek,sinema ve tiyatroya en onemlisi konserlere gitmek (bunlari diger bir boyutu olan bahar senlikleri)...


21 Haziran 2012 Perşembe

ZTE Cool Alınabilir Bi Smartphone mu?

ZTE Cool android işlemcili yeni bir telefonla karşilasiyoruz Turkcell sayesinde.Peki ZTE Cool markasi nedir,nerden çikti?
Turkcell'in kampanya kapsaminda satisa sundugu ZTE Cool tipik bir Cin mali goruntusu veriyor.Ozellikleri itibariyle alt segment bir telefon olan ZTE Cool'dan gerçek bir hiz,zerafet ve zekilik beklememek gerekir.
İlgili detaylara Turkcell'in sitesinden ulasabilirsiniz.
Detayli bir arastirma yapip yorumlarinizi bekliyoruz.


19 Haziran 2012 Salı

İngiltere 1-0 Ukrayna

Euro 2012 D Grubu maçında İngiltere Ukrayna'yi 1-0 yenerek çeyrek finale yukseldi.
İlk yarisi 0-0 biten karsilasmanin 48.dakikasinda Wayne Rooney attigi golle İngiltere'yi 1-0 one gecirdi.Euro 2012 ev sahipleri Ukrayna ve Polonya boylece çeyrek finale cikamadan elendi.


İsveç 2-0 Fransa

Euro 2012 D Grubu macinda karsilasan İsvec-Fransa mücadelesinde kazanan taraf İsveç olurken,çeyrek finale Fransa çıktı.
İlk gol İbrahimovic'in ayagindan geldi ve İsveç 1-0 one gecti.Sebastian Larsson'un 90'da attigi golle İsvec macin skorunu 2-0'a taşidi.Macta baska gol olmayinca İsveç kazanmasina ragmen,Fransa çeyrek finale çikti.


18 Haziran 2012 Pazartesi

Hırvatistan 0-1 İspanya

Hırvatistan-İspanya mucadelesinde İspanya dakika 88'te Jesus Navas'tan buldugu golle grubu lider olarak tamamladi ve ceyrek finale yukselen takim oldu.


İtalya 2-0 İrlanda

Euro 2012 C Grubu macinda İtalya İrlanda'yi 2-0 yenerek bir ust tura cikmayi basardi.
Euro 2012 C Grubu son maçinda Cüneyt Çakır'ın yönettiği İtalya ile İrlanya karşilasmasinin ilk yarisi Antonio Cassano'nun golü ile İtalya 1-0 önde kapatti.2.yarinin son dakikasinda Mario Balotelli'nin golu İtalya'yi ceyrek finale tasidi.


17 Haziran 2012 Pazar

Portekiz 2-1 Hollanda

Portekiz Hollanda'yi 2-1 yendi ve çeyrek finale adini yazdirdi.
Maçın 11'ci dakikasinda Rafael Van der Vaart'in golü Hollanda'yi 1-0 öne geçirdi.Cristiano Ronaldo'nun golu maça eşitlik getirdi ve ilk yarinin sonucu 1-1 bitti.
74. dk'da yine sahneye çikan C.Ronaldo maci Portekiz'in lehine çevirmeyi başardı 2-1


Danimarka1-2 Almanya

Almanya Danimarka'yi 2-1 yenerek grubu lider tamamlayarak çeyrek finale yukseldi.
Maçin 19 dk.'sinda Lukas Podolski Almanya'yi 1-0 one geçirdi.Golden 5 dk. sonra Danimarka eşitliği Krohn Dehli'den buldu 1-1.
Almanya 2.golü Lars Bender'den buldu ve skoru 2-1'e taşidi.


Süleymaniye Cami Fotoğrafları

En guzel Suleymaniye Cami Fotograflari,Degisik açilardan Suleymaniye Cami,Dış Mekan Çekimlerinde Süleymaniye Cami,Süleymaniye Cami Görüntüleri







Fransa'nin Önemli Günlük Gazeteleri

1-Le Figaro
2-Le Monde
3-Liberation
4-Le Parisien
5-L'equipe
6-La Croix
7-L'Humanite
8-Le Canard Enchaine
9-Les Echos



16 Haziran 2012 Cumartesi

Yunanistan:1-Rusya:0

Yunanistan-Rusya'yi 1-0 yenerek 2'li averajla bir ust ture cikti.
Gol dk.45+2'de Giorgios Karagounis'ten geldi


Çek cumhuriyeti:1-Polonya:0

Euro 2012 A Grubundaki 3.macinlarinda Çek Cumhuriyeti Polonya'yi 1-0 yenerek bir ust tura cikti.
Gol dk.72'de Petr Jiracek'ten geldi.


Kyk Bursu Nasıl Kesilir?

Kyk bursu,kyk'nın resmi sitesinde şu şekilde kesilecegini belirtmiş.
Okulu birakma,okuldan kovulma vb. gibi şeylerin yanı sıra başarısızlık durumunda da bursun kesilebileceğini söylüyorlar.
Başarısızlık durumunda denilince,nasıl bir başarısızlıktan bahsedilmiyor.Bu yuzdendir ki kulaktan dolma bilgiler etrafi sarmis ogrenciler de ne yapacaklarini şaşırmış durumda.
Şimdi Kyk başarisizlik durumunda bursun kesilecegini soylemis.Bizler bunu nasil okumaliyiz.
Oncelikle basarisiz olma durumu her universitede farkli bir sekilde beyan edilmistir.Genel olarak tum universitelerde basarisiz olma durumu AGNO'nun belirlenen barajin altinda olmasidir.Genelde her universitenin AGNO'su 1.8'dir.Yani 1.8'in altinda bir notla donemi kapatan bir ogrenci otomatikman başarisiz ogrencidir.
Herkesten duyariz ki 3 zayifin oldu mu bursun kesilir,5'tane olursa kesilir,iki tane aa notun olmazsa bursun kesilir diye sacma sapan seyleri duyuyoruz.Bunlara kulak asmadan yukarida belirttigim gibi not ortalamasi 1.8'in altinda olursa basarisizlik durumu ortaya cikar ve bursunuzun kesilme ihtimali ortaya cikabilir.


Üniversitede Sınıf Geçme ve Sınıfta Kalma

Üniversitelerde sınıf geçme ve sınıfta nasıl olur?Bunun hesaplaması nasıldır diye kendini yoranlar için kısa ve öz anlatım yapmak gerekirse;
Öncelikle bu sınıf geçme ve sınıfta kalma sistemi İstanbul Üniversitesinde okuyanlari ilgilendiriyor.
Çünkü diger universitelerin sistemleri farkli olabiliyor.
İstanbul Üniversitesinde sınıf geçmek için en az 1.8'lik bir AGNO yani Agirlikli Genel Not Ortalamasi yapmaniz gerekmektedir.2 dönemin not ortalamasi 1.8 olmasi şarttir.
Örnek vermek gerekirse;bir öğrenci 1.sınıfın 1.doneminde (guz doneminde) not ortalamasi 1.81 olsun(bu ANO olarak da gecer yani Agirlikli Not Ortalaması)AGNO'su da 1.81 olarak gözükür.2.Donemindeki derslerin not ortalamasi yani Ano'su 1.85 ustu diyelim.
Şimdi bu ogrencinin 1.donemi (ano'su)1.81;2.donemi de(ano'su) 1.85 olarak tamamlamis.Daha bunlarin toplamini olusturan Agno'su ise 1.81+1.85=3.66/2=1.83'tur. Bu ogrenci 1.sinifi 1.83 Agno ile tamamlamistir.Yani sinifi gecmistir.
2.ogrencimiz ise ilk donemi 1.65 ile tamamlayip 2.donemi de 2.15 ile tamamlamis olsun.Bu ogrencinin Agno'su ise 1.65+2.15=3.8/2=1.9 not ortalamasi ile sinifi gecer.
3.ogrencimiz ise ilk donemde 1.55 yapmis 2.donemde ise 1.80 yapmis olsun.1.55+1.8=3.35/2=1.68 Agno ile tamamlarsa bu ogrencimiz capraza kalir.Agno'su 1.8'in altinda oldugunda bu ogrenci ano'su 1.8'in altinda olan yariyilda tekrar okumak zorunda.2.sinifin 1.yariyili yerine tekrar 1.sinifin 1.yariyilini alir.Diger taraftan 1.8'le tamamladigi donemde ise bir sonraki sene 2.sinifin 2.yariyilini alacaktir.
4.ogrencimiz ise her iki donem ano'su 1.8 in altinda olup Agno'su ise 1.8'in altinda olursa bu ogrenci gelecek sene 1.sinifi tekrar okuyacak demektir.
5.ogrencimiz ise 1.yariyili 3.5 ano ile tamamlayip 2.yariyili 0.31 ile tamamlarsa sinifini rahatca gecer.

Cuneyt Çakır'a bir gorev daha

Başarılı fifa kokartli hakemimiz Cüneyt Çakır,Euro 2012 Finallerinde Ukrayna-İsveç maçindan sonra İtalya-İrlanda maçini da yönetecek...

İstatistik Nedir?

İstatistik Nedir?İstatistik ne işe yarar?

İstatistik,geçmiş ve şimdiki durumla ilgili toplanmış sayısal verileri geliştirilmiş olan bazı tekniklerle özetleme,yorumlama ve analiz ederek gelecek hakkında karar vermemizi kolaylaştıran bir bilimdir...

(İsveç:2-İngiltere:3) İngilizler son anda

EURO 2012 D Grubu 2.karşilaşmasında İngiltere İsveç'i 3-2 yendi
D Grubundaki önemli karşılaşmasında heyecan üst seviyelerdeyken İsveç'liler yine makus talihine yenik yenik düştü.Ukrayna maçinda 1-0 onde iken karşilaşmadan 2-1 yenik ayrilirken bu sefer de İngilizler karşisinda 2-1 one gecmesine ragmen mactan 3-2 yenik ayrildi...
Macin 23'dakikasinda İngilizler 1-0 one geçerken Glen Johnson'in kendi kalesine attigi golle ilk yari 1-1 esitlikle tamamlandi.
2.Yarinin 59.dakikasinda İsveçli Melbery'nin golü İsveç'i 2-1 one gecirdi.Ancak İngilizler'in 64'te Walcott'un ve 78'de Welbech'in attigi gollerle İsveç'i 3-2 yenerek ust tur için büyük bir avantaj yakaladi.
İsveç takimi ise bu mağlubiyetle kupaya veda etti...

15 Haziran 2012 Cuma

Mısır:2-Orta Afrika Cumhuriyeti:3

Afrika Kupası 2013 Güney Afrika Elemeleri 1.Tur Karşılaşmaşında Orta Afrika Cumhuriyeti Mısır'ı 3-2 yendi.
2013 Afrika Kupasi elemelerinde karşılaşan Mısır ile Orta Afrika Cumhuriyeti gol duellosuna sahne oldu.
Kırmızı kartla bir kişi eksik oynayan Orta Afrika Cumhuriyeti maçtan kopmayarak 2-1 den 3-2 'ye getirerek zorlu galibiyet aldi

Süper Kupa Finali Erzurum'da Oynanacak

TFF Süper Kupa Final Maçı Erzurum'da oynanmasına karar verildi. TFF, 2011-2012 yilinin Lig Şampiyonu ile Türkiye Kupasi şampiyonunun Süper Kupa Finali'nde Dadaşlar diyarı Erzurum'da oynanmasına karar verdi...
Karşılaşmanın tarihi ise 11 Ağustos Cumartesi günü olarak belirlendi..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2014'e kadar Köşk'te

AYM,Cumhurbaşkanı A.Gül'ün görev süresini 7 yıl olarak karara bağladı.
CHP Abdullah Gül'ün görev süresini 7 yıl olarak belirleyen Cumhurbaşkani Seçimi Kanunu'nun iptali için AYM'ye başvurmuştu.
AYM,CHP'nin iptal başvurusunu karar bağlayarak Gül'ün 2014'e kadar görevde kalacağını oybirliğiyle kabul etti.Ayrica A.Gül 2.kez cumhurbaşkanı seçilebilecek.

Ukrayna Kendi Sahasinda Fransiz Kaldi

Euro 2012 D Grubu'nda Fransa Ukrayna'yi 2-0 yendi.
Turkiye Saatiyle 19'da baslayan ancak yogun yagis nedeniyle macin 5.dakikasinda hakem tarafindan iptal edildi.Yaklasik 40 dakika sonra tekrar baslayan macta Fransa 2.yarida attigi gollerle 2-0 yendi.
Bu galibiyetle Fransa puanini 4'e cikarirken,Ukrayna 3 puanda kalarak gruptan cikma sansini zora soktu.
Son maclarda Ukrayna İngiltere ile Fransa İsvec ile karsilasacak...

İspanya İrlanda'yi Farkli Yendi

Euro 2012 C Grubu karsilasmasinda İspanya-İrlanda'yi 4-0 yendi.
Euro 2012'nin en büyük adaylarindan İspanya 2.maçında İrlanda'yı 4-0'lik farkli skorla yenerek gruptan çikmak icin buyuk bir avantaj yakaladi.
Fernando Torres 2 gol atarak macin yildizi du.
İrlanda 2.maçinda da yenilerek ust cikma şansini da yitirdi.İrlanda'nin 3.maçi formaliteye donuştü...

14 Haziran 2012 Perşembe

İtalya Zora Oynuyor

Euro 2012 C Grubunda İtalya ile Hirvatistan 1-1 berabere kaldi.
İlk yariyi 1-0 kapatan İtalyanlar,2.yarinin 72.dakikasinda yedigi golle galibiyeti kaçirdi.
Mutlak galibiyet parolasiyla sahaya cikan Çizmeler 2.macinda da galibiyete ulasamayarak 2 puanda kaldilar.
Hirvatistan bu beraberlikle de 4 puana ulasip gruptan cikmak icin buyuk avantaj elde etti...

Kayaşehir'deki İett Hatları...

Motropol şehrimizin içinde kurulan Toki'nin eseri olan Kayaşehir'de konut sahipleri hızlı bir şekilde taşinmaya devam ettigi bir surede ne yazik ki ulasim hala çozulmus degil...Tahmini 50 bin kişinib yaşayacağı yeni şehir Kayaşehir'de iett de yeterli ilgili gosterememektedir.
Şu an için var olan hatlar şunlar:79B Bakirkoy,79C Cebeci Mah.,79T Taksim,79K Yenibosna (olimpiyat,ikitelli,garaj,halkali,basin ekspres yolu,yenibosna)79Y Yenibosna (Güvercintepe,Bayramtepe,Altinşehir,Yarimburgaz,Sefaköy,Kuleli)79G Zeytinburnu
Bu hafta itibariyle Kayaşehir'in Fenertepe bölgesine de 2 yeni hat eklenmiştir.Bunlar;79F Yenibosna ve 79M Mecidiyeköy.
79F Yenibosna Hatti Arnavutkoy Yolu,Habibler,Mescid-i Selam,Malkoçoğlu Mahallesi,Mahmutbey Yolu,İstoç,Basin ekspress yolu,Kuleli olarak guzergahi belirlenmis.
79M hatti ise EskiEdirne Asfaltindan Cumhuriyet Mahallesinden 2.Çevre yolundan okmeydan'indan Mecidiyekoy'e gidiyor...
Yeni bir sehir olan Kayaşehir'e ne yazik ki bu hatlar yetersizdir.Minibüslerin de alternatif olmasi bu yetersizligi karşilayamiyor.Konutlarin yüzde yüz dolacaği zaman sikintiyi gorecegiz.
Temennimiz bu hatlara ek olarak 3-5 hattin dahil olmasidir.Ozellikle Esenler-Bağcilar bolgesine direkt giden araçlarin olmasi gerekiyor.Bunun yaninda Avcilar,Emononu'ne dahili araclarin lüzumu gerekmektedir.

Nokia 808 ile Fotoğrafçılıkta Devrim Yaşayın

Nokia'nin 2012 yilinin basinda Barcelona'da tanittigi Nokia 808 Pur View availability bir çok ozellikleriyle dikkat cekiyor...
En onemli ozelligi 41 mp.'lik kamerasinin olmasi.Telefon tamamen profesyonel fotografcilik alanina girmis ve bir slr fotograf makinesinin tum ozelliklerini bunyesinde barindiriyor.
169 gr. agirligindaki Nokia 808;4.inc'lik ekrana sahip ve cozunurluk 360*640 piksel (1inç basina ~184 ppi piksel)
Dahili 16 gb.hafizaya sahip olup,1gb. rom ve 512 mb.'lik ram'e sahip.
41 mp'lik kamerasiyla piyasadaki tum telefonlari alt eden Nokia 808 38 mp efektte olup 7152*5368 cozunurlukte fotograf cekiyor.
Carl zaiss optics,otofokus,xenan flaş diger onemli ozellikleri arasinda.Vga@fps video cekimi yapabilen Nokia'nin yeni nesil telefonu enerjisini 1400 mAh'lik bataryadan aliyor...
Turkiye piyasasina ne girecegi henuz belli degil...

Ölüm Grubunda Almanya Farkı

Euro 2012'nin en stresli,en heyecanli grubu olan ve ölüm grubu olarak adlandırılan B Grubundaki 2.karşilasmalar da tamamlandi.
Grubun mutlak favorisi Panzerler 2.macinda da fire vermeyerek rakibi Hollanda'yi 2-1 yendi.Mario Gomez'in 24'te ve 38'te kaydettigi gollerle ilk yariyi 2-0 onde kapatan Almanlar 2.yarida Van Persie'nin golüne engel olamayinca maci 2-1'lim skorla yendi.
Grubun diger bir onemli karsilasmasinda Danimarka-Portekiz maçinda ise gol duellosunu Portekiz 3-2 kazandi.2-0'lik skora ulasan Portekiz yedigi şok gollerle skor 2-2'ye gelse de Portekiz son dakikalarda attigi golle zor da olsa kazanmasini bildi.
Kritk grupta lider 6 puanla Almanya olurken Portekiz ve Danimarka'nin 3'er puani bulunuyor.Son siradaki Hollanda'nin ise hic puani bulunmuyor.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Android dünyasından yeni haber var: Android Dunyasinin En İyi Orta Seviyedeki 12 Telef...

Android dünyasından yeni haber var: Android Dunyasinin En İyi Orta Seviyedeki 12 Telef...: 12-General Mobile Ultimate Slim 11-HTC Explorer 10-Samsung Galaxy Ace s5830 9-Huawei U8800 İdeos X5 8-Huawei U8850 Vision 7-Motoro...

Android dünyasından yeni haber var: Android Dunyasinin En İyi Giris Seviyesindeki 12 A...

Android dünyasından yeni haber var: Android Dunyasinin En İyi Giris Seviyesindeki 12 A...: 12-General Mobile Fox 11-HTC Chacha 10-Sony Ericson xperia x10 mini E10I 9-Samsung Galaxy Y Pro B7510 8-Samsung Galaxy Gio S5660 7...

Android dünyasından yeni haber var: Android Dunyasinin En İyi Ust Seviyesindeki 12 Aki...

Android dünyasından yeni haber var: Android Dunyasinin En İyi Ust Seviyesindeki 12 Aki...: 12-Sony Ericcson Xperia Arc S 11-Motorola Atrix 10-LG Optimus 3D P920 9-Lg Prada P940 8-Motorola Razr 7-General Mobile Planet 6-Sony E...

10 Haziran 2012 Pazar

Ölüm grubunda ilk galibiyetler alindi

POLONYA-UKRAYNA 'nin ortaklasa duzenledigi EURO 2012 organizasyonunda olum grubu olarak adlandirilan B Grubunda ilk karsilasmalar tamamlandi.
Danimarka Hollanda'yi ve Almanya Portekiz'i 1-0'lik skorla yenmeyi basardilar...
Danimarka ve Almanya ilk maclar sonucunda galibiyetle avantaj elde ettiler...

Android dünyasından yeni haber var: Lamborghini de Mobil Pazarinda

Android dünyasından yeni haber var: Lamborghini de Mobil Pazarinda: Dünyaca ünlü otomobil markasi Lamborghini Android işletim siatemli cep telefonlarini tanitti. Gecen yil bir diger otomobil markasi Porsche...

Android dünyasından yeni haber var: Droid Razr'ın Görüntüleri Teşhir Edildi

Android dünyasından yeni haber var: Droid Razr'ın Görüntüleri Teşhir Edildi: Droid Life kaynaklı haberde,Motorola'nin beklenen akilli telefonu Droid Razr HD'ye ait fotograflara yer verildi. 2012 yilinin son bahar me...

9 Haziran 2012 Cumartesi

Nebu AMK Yeni özgür tarafsız spor gazetemiz

Gazete tirajlarinin gunden gune dustugu,gazete kulturunun olmadigi bir ulkede hala gazete cikarmaya calisan zihniyetin oldugunu goruyoruz...
Bugun itibariyle yepyeni bir spor gazetesiyle tanisiyoruz.Sanki piyasadaki spor gazeteleri cok eksik kaliyor da bu eksikligi tamamlayacak.Su anda var olan 2-3 spor gazetesiyle zaten spordan tamamen sogumusuz.Ozellikle yaz aylarinda futbolun tatile girmesiyle tiraj korkusu yasayan gazeteler gozu kapali sallayarak taraflarlarin derin duygulariyla oynuyorlar.Sukse olusturan mansetlerle bir dunya yildizini hergun Turkiye'ye getiren spor yazarlarindan artik...
Boyle bir sacma sapan spor haberciligi yapan ozgur basindan yeni bir habercilik anlayisi daha cikiyor:Amk gazetesi...
İsim olarak gunluk hayatta maglesef cok kullanilan bir kufurun kullanilmasi,spor esittir kufur etmek,ahlaki yok etmek anlamina denk dusuyor.Futboldan anlamayanlarin futboldan konusmasi sonucu boyle bir seyin dogmasi kacinilmazdir.Cunku piyasada futbol konusan bir cok kisinin futbolla hicbir alakasi yok.Bknz;Kaya C.,Ercan S.,Recep İvedik, ve digerleri...Futbolun icinde olup, fotbolun intihar etmesine vesile olanlar da var bunlar:eski hakemler ...
İste bunlarin egemen oldugu spordan nasil bir hayir gelsin ki.Boyle bir ortamda adindan anlasilacagi gibi seviyesiz,ahlaksiz ve rezalet bir gazetenin turemesi olasi bir durumdur.Ne yazikki bazilari bunu 'Ozgur Basin'icerisinde yorumlayarak hic de rahatsiz olmuyorlar.Ozgur basin demek milli degerlerimize,dilimize,kulturumuzu hice saymak midir?
En onemlisi dilimizin yozlasmasi ve konusma adabindan tamamen uzaklasmamiz ne yazik ki bir edebi tur olan gazetelerden hissediyoruz.Bu gazete hakareti,kufuru halk icerisinde yasal kiliyor.0-15 yas arasi cocuklarin facebook konusmalari tarzinda yazilacak bir gazetenin alinip okunmasi spor kulturumuze bir darbe olacaktir.
AMK Gazetesi aslinda,tv'nin son zamanlarindaki edepsizlesmeden ilham aldigini da soyleyebiliriz.Ard arda cikan belalti Turk filmlerinin yani sira dizilerin de ayni tarzda olmasi buna benzer bir gazetenin cikmasi sonucunu doguruyor...Su anda tv'de yayinlanan Yahsi Guzel,Yalan Dunya vb. dizilerdeki agir hakaretlere ve kufurlere maruz kaliyoruz.Bu dizilerde belalti kadini hedef alan kufurlerle vizyonumuz degisiyor.Yeni nesilin her iki kelimesinden birisi zaten amk. oluyor...
Sozcu gazetesinin bir cakmasi konumundaki bu rezalet gazetenin kisa sure iceridinde ilgisizlikten yok olmasiniz temenni ediyoruz...
Sonuc olarak bu ve buna benzer medya urunlerini protesto etmeli etmeli,izlememeli,izlettirmemeli,milli degerlerimize ve kulturumuze sahip cikmaliyiz.Bunlarin zaten ortak amaci bizleri milli oz degerlerimizden koparmaktir.Bunlara firsat tanimamaliyiz.Kulturumuzden uzak yeni nesil yetistirmek bir soykirimdir.Kultur cinayetidir...