27 Aralık 2012 Perşembe

2013 Yili Kyk Burs ve Kredilere Zam

Başbakan Erdoğan Ankara'da katıldığı bir toplantıda Burs ve Kredilere yapılan Zammı açıkladı.
%8'lik Zamla Burs ve Kredi alanlar 2013 yılından itibaren 280 tl alacaklar.

5 Aralık 2012 Çarşamba

Cimbom Son 16 Arasında

Temsilcimiz Galatasaray,Uefa Şampiyonlar Ligi Son karşılaşmasında Braga'yı deplasmanda Burak Yılmaz Ve Aydın Yılmaz'ın golleriyle 2-1 yenerek son 16'ya kalmayı başardı.

21 Aralık 2012'de Kiyamet Kopacak Mı?

Bir efsanedir dolaşan piyasada 2012'nin 21 Aralık'ında kıyametin kopacağı çalkantısı,21 Aralık'ın yaklaşmasıyla tatlı bir heyecana dönüştü.
Çok güzel bir çeIişkiye de rast geldik O da Şu ki;elin gavurları böyle bir şeye inanıyorlar peki neden Noel hazırlığı yapıyorlar.21 Aralık Noel'in başlangıcı olduğu haIde gavur milleti dünyanın sonu yerine yeni yıla girmenin heyecanın yaşıyor?

Maya takvimi göre 21 Aralık dünyanın sonuymuş.Bizler maya takvimi mi kullanıyoruz?Maya Milleti biraz zeki olsaydı tarih sahnesinden kısa zamanda yok olmazlardı.

Galaxy S2'den Galaxy Note 2'ye Terfi Ettim

Bu senenin en Popüler cep telefonlarından Samsung Galaxy S3'ü Pas geçerek Note 2'yi beklemekte doğru bir karar olduğunu şimdi anlıyorum.
Üst düzeydeki ilk android telefonum olan Galaxy s2 ile 13 ay yaşadığım muhteşem deneyimimi Note 2ile pekiştirmek üzereyim.s2 ile Şunları rahattıkla Yazabilirim ki s2 Performans olarak S3'ün ve Note2'nin gerisinde değil.
Fakat,Note2'de bulunan 4 çekirdek, 2 gb ram,1.6 ghz İşlemci hızının tadını alamadım.Note 2'ye has programlar telefonda oldukça Fazla yer kapladığı belli.Telefonda gözle görülür bir şekilde performans yavaşlığı görülüyor ve sıkça donmalar yaşanıyor.Telefonun donması genelde s pen programlarını kullanırken yaşanıyor.Bu olumsuzlukları S2 ile karşılaştırınca bariz bir şekilde orta çıktığından dolayı yazıyorum.Galaxy S2 yerine üst düzey başka bir android telefon kullansaydım yine aynı şekil olacaktı.Yani S2'nin temel donanım özelliklerinden olan çift çekirdekli 1.2 ghz işlemci ve 1gb ram'in performansı oldukça iyi düzeyde.
NEDEN NOTE 2?
Geçen sene ilk Note çıktığında neden S2'yi aldım diye kendi kendime bayağı bir kızmıştım.Note'un en güzel tarafı elbette 'S pen' adındaki kalemi.Kalemle istediğimizi yazıp üstte düzgün bir şekilde çıkması ben çok etkiledi.S pen olayı bence tekno dünyasında bir devrim.Şuna da dikkat çekelim;s pen olayı sadece Note'a özgü bir şey.O kalemi diğer dokunmatik cihazlarda kullanamıyoruz.Ve ayrıca piyasada bulunan diğer dokunmatik kalemlerle hiçbir alakası yok.Note 1'i kullanmadım ama Note2'nin kalemi ele oturan bir yapısı var.Küçük ince ve zarif bir biçime sahip kalemde hiçbir sorun yok.Yine değinmek istiyorum,bir kalem diğer cihazlarda kullanılmıyor.S2'de denenmiş ve kanıtlanmıştır.
Bu cihazın en iyi avantajlarını sayarsak en başta bataryası gelir.3100 mah değerindeki akü görünümlü bataryası devamlı kullanım sonucunda günü başarıyIa bitirmeyi başardı.Web'de uzun süre dolaşma,video izleme,müzik dinleme,note yazma ve diğer uygulamalarda uzun süre oyalanmam sonucunda bataryası istenilen sonuçları verdi.2. avantajı ise 5.5 inç hd kalitesindeki amoled ekran.S2 kullandığımız için ekranda iyinin de iyisini görmek lazımdı.Ekranına resmen bayıldım.Bundan daha iyisi olabilir mi acaba diye de düşünüyorum artık.Son olarak S pen uygulaması.Hiçbir cihazda bulamayacağımız sadece Note'a has bu özellik ayrı bir güzellik.Artık tüm defterlerimi kaldırdım sadece Note 2 kullanıyorum.
Note 2'yi sadece kalemiyk kullanmak lazım.Bu cihazı aldığımdan beri zaten ekrana dokunduğu mu da hatırlamıyorum.Note 2 alacaklara ya de terfi edeceklere yardımcı olduysak ne mutIu bizlere...
(Bu yazımı Note 2'den yazıyorum.)