21 Ağustos 2013 Çarşamba

Fenerbahçe Arsenal'i Eler mi?

Bu akşam 21:45'te Fenerbahçe'yi zorlu bir maç bekliyor.İngiliz temsilcisi Arsenal'i evinde ağırlayacak Fenerbahçe,bu maçtan istediği sonucu alabilecek mi?
Sezon öncesi yaptığı flaş transferlerle Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olmak isteyen Ersun Yanal'lı Fenerbahçe,Süper Ligi'in ilk haftasında Konya Torkuspor'a 15 dk'da yediği 3 golle 3-2 mağlup olmuştu.Bu akşamki Şampiyonlar Ligi Play-Off maçının sonucu Fenerbahçe'nin diğer maçlar için kaderi olacak.
Arsenal da geçen hafta evinde Aston Villa'ya 3-1 yenilerek dikkatleri üzerine çekmişti.Sonuç olarak iki formsuz takım biraraya geliyor.Arsenal formsuz diyerek kendilerini avutanlar var,ama Fenerbahçe de bir o kadar formsuz.Ersun hoca takımda radikal değişiklikler yapıyor.Yenileşme sürecinde olan Fenerbahçe'nin biraz formsuz olması doğal karşılanabilir ancak bu süreci kısa sürede atlatılması gerekir.
Emenike'nin gelmesiyle de forvet hattını güçleştiren Fenerbahçe,bu akşam hücum ağırlıklı bir futbolla Arsenal'i devirmeye çalışacağını bekliyoruz.Diğer transferlerden Bruno Alves'in sert futbolu,bu maçta Fenerbahçe'nin aleyhine olur,bu yüzden Alves bu maçta daha dikkatli olması gerekiyor.Dörtlü defansın henüz uyum sağlayamaması da ayrı bir teşkil ediyor.
İngiliz futbolu karşısında,daha hızlı koşan,daha çok pozisyon bulan ve önde baskı kuran Fenerbahçe görürsek,bu maçı kolaylıkla alacaktır.
Fenerbahçe'ye başarılar....

Shakhter Karagandy Celtic'i devirdi,Gruplara Kalma Heyecanı Başladı

Kazakistan,bu akşamki maçın zaferinin keyfini yaşıyor.Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar ileriye giden bir takım oldu.
Shakhter Karagandy,Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçında İskoç temsilcisi Celtic'i ağırladı.Maçta favori gösterilen konuk ekip yediği 2 golle neye uğradığını şaşırdı.Kazaklar ise bu galibiyeti kutlarken,Karadandy'in gruplara kalmasını büyük heyecanla şimdiden bekliyorlar.
Maçın golleri,12. dakikada Andrey Finonchenko ve 77. dakikada Sergey Khizhnichenko'dan geldi.Maç boyunca iyi futbol sergileyen Kazaklar,rövanş karşılaşması için de büyük moral depolamış oldu.
Rövanş karşılaşmasında Kazakların şansı ne kadar olabilir?Karagandy ekibi Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. turlarda rakiplerine karşı iyi futbolla kazanmayı bildi.Celtic takım ise,rakibini küçümsediğinden olsa gerek böyle bir yenilgi aldı.Öte yandan Celtic,3. ön eleme turunda Elfsborg'u tek golle geçmişti.Celtic, ofansif futbolda etkili olamayan ve geçen senelere göre performans düşüklüğü yaşayan bir ekip.Kendi evinde Celtic'in 3 gol ve üzeri atıp,gol yememesi zor olacaktır.
Umarım Kazak ekibi Shakhtar Karagandy bu şansını iyi değerlendirir ve gruplara kalmayı başarır.Kazakistan futbolu için de yeni bir sayfa açılmış olur...

18 Ağustos 2013 Pazar

Emre Belözoğlu'ndan Adeviyye'ye Selam

Konya Torkuspor deplasmanında takımının 2.golüne imza atan Emre Belözoğlu,golden sonra R4BİA işareti yaptı.Mısır'daki olaylara sessiz kalmayan tecrübeli oyuncu, R4BİA işaretiyle Mısır halkının yanında olduğunu gösterdi...
RABİA NE ANLAMA GELİYOR?Mısır'da katliamın yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın ve darbe karşıtı gösterilerin sembolü dört parmakla yapılan "Rabia işareti" oldu. Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişinin sembolü oldu. Mısır'da darbecilerin yaptığı katliamdan birkaç saat önce Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran onbinlerce kişi elleriyle "dört" işareti yaparak mesajlarını dünyaya duyurmaya çalışmıştı.

Konya'da Soğuk Duş Konya Torku:3-2:Fenerbahçe

2013-2014 Sezonun ilk haftasında ligin yeni ekiplerinden Konya TorkuSpor'a konuk olan Fenerbahçe,ilk yarısını 2-0 önde kapattığı maçta 3-2 yenik ayrıldı.
Maçın ilk devresinde Yobo ve Emre B.'nun golleriyle Fenerbahçe Konya Torkuspor karşısında 2-0 öndeydi.Maçım 2. yarısının 75. dakikasında ev sahibi ekip kazandığı penaltıyı gole çeviremedi.Penaltıyı değerlendiremeyen Konya Torkuspor'un 2-0'lık skora razı geleceği düşüncesi herkesi yanıltı ve penaltıdan 1 dakika sonra gol bulan ev sahibi ekip,aradan 2 dk. geçmeden beraberlik golüne ulaştı.
Maçın son dakikalarında hakimiyetini devam ettiren Konya Torkuspor 87'deki Recep Aydın'ın  golüyle maçı 3-2 kazandı.
Ersun Yanal ve yeni transferler dökülürken,Arsenal maçı öncesi de tehlike çanları çalmaya başladı...


17 Ağustos 2013 Cumartesi

R4BİA ne demek?R4BİA anlamı nedir?


Mısır'da yaşanan olaylar sonrasında direnişin  simgesi haline gelen R4BİA'nın anlamı nedir?
Rabia Arapçada 4 rakamını,dördüncü anlamını ifade ediyor.
Darbe sonucunda görevine son verilip,mahkum edilen Muhammed Mursi'nin Mısır'da 4. cumhurbaşkanı olmasını da simgeliyor.

Rabia kelimesi Arapçada “dördüncü” anlamına gelmektedir. Hz. Rabia’nın babası yeni doğan kızına dördüncü çocuğu olduğu için dördüncü anlamına gelen “Rabia” ismini vermişti.
Rabiatul Adeviyye meydanı direnişin merkezi olduğundan yine bu işaret yapılıyor...



16 Ağustos 2013 Cuma

Zuzula Cin Kabilesi Nedir?Zuzula Cin Kabilesi Hakkında Bİlinmeyenler!

Dabbe Cin Çarpması filminde bahsedilen Zuzula Cin Kabilesi,Cinler alemi içerisinde yer alan en vahşi, en iğrenç ve en tehlikeli bir kabiledir.Hasan Karacadağ'daki bu cesareti de anlamış değilim.Bu kabileyi muhattap almak oldukça risktir.Çoğu yerde bu kabilenin adı geçmez bile.Hatta bazı yerlerde simge ve işaretlerle gösterilir.66 rakamı bazı kültürlerde lanetlenmiştir bu sebeple.666 rakamı şeytanı simgelerken 66 da bu kabileyi simgeliyor.Şeytandan sonra en tehlikeli varlık olarak gösteriliyor.
Bu kabileyle iletişime girenlerin çoğu esrarengiz şekilde ya ortadan kayboluyor yada ölüyorlar.
Bu kabileyi ilk şu olayda öğrenmiştim.Akdeniz bölgesinde bir şehirde kadının birisi kıskandığı eltisini yok etmek üzere büyücünün birisine gider.Yapılan büyüler etki görmeyince kadın daha da hiddetlenir ve büyücüyü öldürmeye çalışıken, o da son olarak bu kabileden birisini musallat eder.Olayların gelişme süreci oldukça korkunç olup detayına girmiyorum (Sonuçta ben de insanım).İşin sonunda önce büyü yaptıran kadın ölür sonra eltisi ve kocası,daha sonra da büyücü ölür.Büyücünün öldürülme şekli biraz daha faklıdır.Gecekondusu kısa süre içerisinde aniden yanar ve kül olur.
Ülkemizin birçok yerinde çok eskilerden beri saklanan altınların bu kabile tarafından gömüldüğü ve bunların çıkarabileceği de söyleniyor.
Bu kabileTanzanya'nın Mwanza şehrinde yaşadıkları biliniyor...
Diğer Yazılar İçin Tıklayın;
 
 

Trident TD 2122 Modüllü Çift Hatlı Dokunmatik Cep Telefonu

Flaş Tv'nin reklamlarında rastladığım bir çin malı rezil ötesi cep telefonu Trident TD 2122,169.90 tl'den satılıyor.
Ekranı rezisitif olan ve ekrana dokunmak yerine abaranak kullanabilinen,3.5 inç ekran ve 240*320 piksel çözünürlük sunuyor.Çift hat ve analog tv yayın özelliklerini de ayriyetten içinde barındırıyor.Ucuz fiyatıyla müşteri çekmeye çalışılan bu ürünün hiçbir çekiciliği yok ne yazık ki.İşletim sistemi ve işlemcisi olmayan eski telefonların halefi niteliğindeki Trident TD 2122'yi almak pişmanlıktır.Bir reklama kanıp,acele davranmanın sonucu elbette cebe zarar olacaktır.
Reklamlarda gördüğünüz böyle şeylere itibar göstermemeniz rica olunur.Böyle malların ne yazık ki servis ağı yok,garantisi hiç yok.Aldıktan sonra,muhattap olacağınız bir kurum ne yazık ki yok.Bunları dikkate alarak karar vermek gerekir...

İşte şikayetvar.com'a bu ürünle ilgili yapılan şikayetler:


Trident Ürünü İade Edemiyorum!
Mehmet E. | 01 Ağustos 2013 12:30
TV seyrederken kanalın birinde Trident cep telefonu kampanyası gördüm ve güzeldi. Ben sipariş verdim kargodan aldım. Evde paketi açtım ama ekranda anlatılanların bir tanesi yok cihazda. Artı fatura dahil diyorlardı o da yok. Ben bu ürünü iade edemiyorum. Müşteri hizmetleri yanıt vermiyor. Ürünü 3 gününde bile iade etmek mümkün olmadı. Cihazı alacakları adres bile mevcut değil. Gereğini yapılmasını rica ederim...

Trident Muhatap Bulamıyorum!
ömer D. | 01 Ağustos 2013 |

2 hafta önce televizyonda reklamı olan telefonu sipariş ettim. Bana farklı bir telefon yolladılar. Trident 'i değiştirilmek üzere tekrar aradım geri yollamamı istediler. Geri yolladım ve bir daha ulaşamadım. Aradığımda'da cevap vermiyorlar.

Trident Servis Desteği Alamıyorum!

İlknur T. | 27 Temmuz 2013 10:10
Televizyondan Trident'in bir telefonunu sipariş verdik . Sipariş verdiğimiz telefon tuşluydu ,onun yerine ; dokunmatik ve üzerinde Tking yazan başka bir telefon geldi. Telefon geleli 1 ay oluyordu ki hoparlörü bozuldu . Mesajlarım da zaten boş geliyordu . Teknik servisi arıyoruz ,telefonlarımıza bakan yok ne yapmalıyız.


Konuyla İlgili Diğer Yazılar;
ainol novo 7;Çift hatlı tablet pc
2013 yılının popüler cep telefonları
general mobile discovery incelemesi
ıphone 5s özellikleri
Trident E8


 

 
 
 
                                                                                                                                                                  

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Kupa Beyi Galatasaray

Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye kupası şampiyonu Fenerbahçe,dün akşam Kayseri'de Süper Kupa mücadelesinde karşılaştı.Maçta gülen taraf,maçın uzatma dakikalarında Didier Drogba'nın kafa golüyle Galatasaray oldu.Geçen sene olduğu gibi bu sene de finalde Fenerbahçe'yi yenen Galatasaray,Süper Kupayı 3. kez müzesine götürdü...
Maçın ilk 45 dakikasında her iki takımda vasat futbol oynarken 2.yarıya fırtına gibi başlayan Galatasaray,aradığı gölü bulamadı.Onca gol pozisyonuna giren Galatasaray hiçbirini değerlendiremezken,Fenerbahçe'de ise yeni transfer B.Alves 63'te 2.sarıdan kırmızıyı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.Volkan'ın yokluğunda kaleyi koruyan Mert Günok ise performansıyla dikkatleri üzerine çeken isim oldu.
Normal süresi 0-0 biten karşılaşmada 2'şer devrelik uzatmalar başladı.İlk devrenin 9.dk'sında Drogba muhteşem kafa golüyle yine bir final maçına imzasını attı.Bu dakikalardan sonra maçı soğutmaya çalışan Galatasaray,ayağındaki topları kaybedince Fenerbahçe riskli ataklar yapsa da golü bulamadı.
Maç 1-0 Galatasaray'ın galibiyetiyle sonuçlandı ve Süper Kupanın sahibi oldu.

Derunce Köyünde Neler Yaşandı?

Dabbe Bir Cin Vakası filminde bahsedilen bir köydü Derunce Köyü.Bu köyde yaşananların Ceyda T. ile alakası olup olmadığını araştırmak üzere Zafer,köyün yolunu tutar.Issız bir köy olmasına rağmen,oldukça hoş bir köydü.Yeşillikler arasına saklanmış,dereler geçen hoş bir köye nasıl olur da bir lanet insanları oradan defeder.Zafer köyde ilginç şeylerle karşılaşmıştı.Her evin kapısında M harfi yazılıydı.Özellikle ormanın derinliklerindeyken iki çarşaflı mahlukatın görüntüsü oldukça ürkünçtü.Gerilimli Derunce köyü gezisinden sonra,Ceyda T.'nin evine yapılan büyülerin,temizlikçi kadın Asiye tarafından yapıldığı ihtimali kuvvetlenince,hoca ve Zafer Asiye'nin bulunduğu Derunce köyüne tekrar gider.Midemizi ağzımıza getiren bir evde yaşayan temizlikçi Asiye,o anda evde yoktu.Evin içinden çıkan iğrenç ötesi büyülerin sonrasında,cin bebek fotoğrafını da görünce ölümsüzlük büyüsünü anlar ve tuzağa düşmüşlerdi.Filmin sonunda hepsi hayatını kaybetmişti.
Derunce köyü nerede,neler yaşanmıştı ve köyün sakinleri şimdi nerede soruları akla geliyor.Hasan Karacadağ her filminde kişi, yer ve zamanı kurgular.Elinde gerçek bilgiler olsa dahi kişilerin ve mekanların bilgisini filmlerinde vermez ve veremez.Öncelikli olarak bu bilgilerin verilmemesi etik olarak doğrudur.Bir zamanlar GATA'da öğrenci iken rastgeldiği bir vakayı senaryolaştırması da gerçekliği biraz daha pekiştiriyor.

'Kıbledere Köyü Nerede' yazısı için tıklayın
'Zuzula Kabile Nedir' yazısı için tıklayın
'Azrail Yokuşu' yazısı için tıklayın


Karadedeler Olayı Gerçek midir?


Yaklaşık 2 yıl önce vizyona giren 'Karadedeler Olayı' filmi gerçekte yaşanmış bir olay mıdır?Filmde 1989 yılında bir ilin K. köyünde yaşananlar tüyler ürperticiydi.Film belgesel formatında olup,gerçek video kayıtlarından ibaretti.Filmde bir köyde anormal olaylar birbirini izlerken,bir gazeteci de bu olayların nedenini araştırmak için köye gider.Köyde kaldığı süre içerisinde hiçbir somut olaya rastlamayan gazeteci kamerasını köyden bir çocuğa verip,gelişebilecek sıradışı olayları çekmesini ister.Filmin sonunda cinlerin musallat olduğu çocuk,evine gider ve pompalı tüfekle tüm ailesini katleder.
Böyle bir film vizyona girdikten sonra millet bu köyü araştırmaya başlar.Ne yazık ki bu filmle ilgili soruşturma yapmak imkansız.K ilinin K köyü şifrelerinin yanı sıra olayın Şubat 1989 yılında olması,o zamandan yaşanmış olayları incelemek gerekiyor.O zamanların popüler bulvar gazetesi olan Tan gazetesi akıllara geliyor.Günlük tirajı 1 milyon seyreden Tan gazetesinde bunlarla ilgili meşhur haberler yayınlanıyordu.Asparagas haberlerin arasında buna benzer bir haber  bulamamıştık.Bu olayla ilgili yapılan iddialar arasında jandarmanın adı geçmesi ilginçti.Çünkü,köyde yaşanan cinayetlerin jandarmalar tarafından yapıldığı ve bu olayların da herkesten saklı tutulduğu iddia ediliyordu.Yani siyasi bir boyuta taşıyanlar da vardı.
Bulmaca gibi K ilinin K köyü diyerekten ülkemizdeki K şehirlerini bulup onların içlerinden de K köylerini aramak komik olur.Ancak 80'li yıllarda Anadolu'da birçok köyde yaşanan olaylara akıl sır ermiyordu.Hep hikayelerden ibaret olan bu sırlı olayların gerçeklik payını araştırmak vakit kaybı mı?Bu soruyu her zaman kendime sorsam da merak duygusunun önüne geçemiyoruz.
80'lerde D.Anadolu ve G.Doğu Anadolu'da terör yüzünden birçok köy boşaltılmıştı.Bu bölgelerde farklı amaçlarla köylerin boşaltıldığı ve bu amaçların doğal afetler dışında kalan amaçlar yüzünden boşaltıldığı hep sır olarak kaldı.Cinlerin musallat olduğu köylerin zorunlu olarak boşaltılması sonucunda,yetkililer hep mantık çerçevesinde birşeyler uydurmuştu.150 nüfuslu bir köyün bir anda vahşice katledilmesi olayı ya da 30 haneli dağın yamacındaki bir köydeki insanların bir anda kaybolması gibi gizemli olaylar ne yazık ki delil olmadığından araştırmaya gerek duyulmamıştır.
Öte yandan yine 80'lerin sonlarında Mısır Yahudilerinden birisinin Anadolu'da bir köyde ne işi vardı.
Herşeyden önemlisi Anadolu'nun altına saklanan definelerin kimler tarafından ve ne zaman saklanadığı ve bunları tam olarak kimler nasıl biliyor.

8 Ağustos 2013 Perşembe

Azrail Yokuşu Nedir?Azrail Yokuşu Gerçek mi?

Hasan Karacadağ'ın Nisan ayında vizyona giren filmi El-Cin'in bir sahnesinde Azrail Yokuşu'na rast gelmiştik.Akeb Bin Neccar (Nusaybin Kabilesinden)adındaki işin erbabı olan kişi bu Azrail Yokuşu'na çıkabilen ender insanlardanmış.Akeb Hoca'nın stili izleyenleri biraz şaşırtmıştı.Genç ve sportik takılan bir hocaydı.İzleyenler bu Akeb Hoca'yı kesinlikle takıntı yapmışlardır.
Filmde Azrail Yokuşunda Cinlerle irtibata geçiliyormuş.Akeb Hoca yarı uyku esnasında Azrail Yokuşu'na çıktı.Bu filmde öğrendiğimiz Azrail Yokuşu isim olarak uydurma olabilir çünkü hiçbir yerde bununla ilgili bir şey yok.İlim adamlarına bile sorduğumda Azrail Yokuşu isim olarak uydurma olduğu söylendi.Ancak bu tarz birşeyin varduğunu bilenler varmış.Farklı bir boyuta geçip onlarla irtibata geçmek yasadışı bir olaydır.Onlarla irtibata geçmek insanoğlunun fıtratına bile uygun değildir.Bazı şebekeler ise bunları kendi işlerine alet ederek milleti dolandırıyor.
Lucid rüyayla bağlantısı var mıdır?Lucid rüya,insanın rayada bilinçli olma durumudur.İnsan rüyada olduğunu fark ederek,gerçek hayatta yapamadıklarını rüyada yapabiliyormuş.Bununla bağlantılı olarak lucid rüyada öteki alemin varlıklarıyla iletişim halinde olmaları kimi kesim tarafından mantıklı görülüyor.
Daha detaylı bilgilere ulaşmak için sağlam kaynaklara ihtiyaç var.Bununla ilgili kaynak bulabileceğimiz yerler ise OrtaDoğu'daki birkaç ülkede imiş.Mısır'da tarihi kütüphanelerde bunlarla ilgili birçok kaynak varsa da ulaşmak mesele...

Konuyla ilgili diğer yazılar;

'Kıbledere Köyü Nerede'yazısı için tıklayın
'Zuzula Cin Kabilesi' için tıklayın
'Cinler 7175 Rakamıyla Haberleşiyor' tıklayın




Ainol Venüs 7'' İncelemesi


Asus Google Nexus 7'den ilham alan bir tabletle tanışıyoruz.Ainol Venüs 7'' tasarım ve arayüz olarak Google Nexus'dan esinlenmiş bir Çin mal tablet.Donanımsal ve yazılımsal olarak tüketicileri kandıracak şekilde tanıtımı da yapılan ürün piyasada makul fiyatın üzerinde satışa sunulmuştu ki,aradan geçen süre içerisinde emsalleriyle aynı fiyata kavuştu.
Genel Özellikleri:
ACT-ATM7029 (A9 Quad Core) 1.5 GHZ işlemciden güç alıyor.(Performans tek çekirdeklerle aynı)
16 gb. dahili hafıza ve 1 gb. ram
1280*800 piksel IPS ekran
4.1 jb. versiyon
2 mp. arka kamera
bluetooth ve gps yok.
6 saat kullanım süresi vaad ediliyor.

Fiyatı şimdilerde 300 tl olan Ainol Venüs,günlük kullanımlarda fazla işi olmayanlara hitap ediyor.
İlk karşılaştığımızda bir Nexus havası veren Ainol Venüs'ü Nexus'la karıştırmamak lazım...

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar;
7 inç boyutlarında en iyi tablet pc
ainol novo 10 hero
ainol novo 7 numy ax1 çift hatlı tablet

7 Ağustos 2013 Çarşamba

En İğrenç Facebook Yazıları

kız sen ne şekersin bayram şekerimisin çok tatlısın banada bayram ikramında bulunurmusun.kolonyosu gül suyu benden olsun.

“Bir daha aşık olmayacağım dersin, sonra biri gelir seni kocaman kahverengi gözleriyle kendine aşık eder. Öylece kalırsın.”

Gönlü kerhane olmuş insanlar, Sevmekten bahsetmesin.


Bu söz, kalbimizi çalanlara qelsin. Sonrada birden bire qidenlere. Gittikten sonra, defalarca acı çektirenlere. Her qece fotoqraflarına bakmamıza neden olanlara. Radyoda bir şarkı dinleyince, içimizi acıtanlara. Bu söz, O'nu hatırladıqı zaman; paketten alel acele çıkardıqı son dal Siqarayı dibine kadar içenlere qelsin. Ama bildiqim birşey var; bir çoqunuz bunlara benzer şeyler yaşadınız. Nerden mi biliyorum? Öyle olmasaydı şuan çoktan uyuyor olurdunuz..

Erkek dediğin kiz gibi trip atmaycak kiskanack yeri geldiqinde elini vurcak masaya erkek dediqin "hazırlan geliyorum" diyecek, tutcak kolundan götürcek mekana. Ne o öyle "Geliyim mi? Nereye gidelim? Nasıl istersin?

-Kaprinin altına uzun çorap qiyecek kadar ne yaşadın ?

Her kızla samimi olan erkek net ÎBNE'dir.

Samsung Galaxy S4 Zoom Detayları

Samsung Galaxy S4 Zoom,nihavend makamında söylenen bir şarkının uzantısı olsa gerek...
Telefon-kompakt foto makinesi melezi olan S4 Zoom,özellikleriyle dikkat çekse de ne yazık ki tasarımı içler acısı bir felaket.Tamamen bir kompakt fotoğraf makinesi olan ve bu makineler karşısında bile oldukça hantal duran son tejnoloji aleti...
Detayları:
çift çekirdekli exynos 1.5 ghz işlemciyle çalışan S4 zoom'da dahili 8 gb. hafıza ve 1.5 gb. ram bulunuyor.Android 4.2.2 jb gelen S4 Zoom,4.3 inç 540*960 piksel çözünürlüğe sahip.2330 mAh güçlü pille geliyor.
Fotoğraf özellikleri ise;16 mp çözünürlük,full hd video çekebilme imkanı,optik görüntü sabitleme imkanı bulunuyor.
1399 tl'den satışa çıkan S4 Zoom'un talipleri olacak mı?

3G'li Tablet Bilgisayar mı Almak Lazım?

Tablet bilgisayar ihtiyacı günümüz şartlarında zorunlu hale gelirken,birbirinden farklı özelliklerin arasından hangi özellikler bana uygun diyerekten uzunca bir araştırma yapıyoruz.
Bunların dışında en önemli özellik elbette dahili 3G özelliği.Wi-fi ve 3G seçenekleri dışında bir de telefon özellikli tabletler piyasada yerini almışken,bunların büyük çoğunluğunu elbette wi-fi özellikli olanları bulunuyor.3g'li ve wi-fi özellikli tabletlerde bariz fiyat farklılığı var.
Tablet bilgisayarda hangi özellikleri kullanacağım sorusuna internet cevabı verenlere bir soru daha sorulur.Tableti kullanacağım alanlarda wi-fi var mı?Çevresinde wi-fi ağı olanlar ve tableti kullanacağı değişik yerlerde wi-fi varsa elbette wi-fi modelini almak mantıklıdır.Ama ben yolda,otobüste,açık alanda vb. yerlerde kullanıcağım derseniz tercihinizi 3g'li olandan yana kullanabilirsiniz.
3G'li almak için en büyük sebepler,
*Evinizde wi-fi ağı yoksa
*Ev dışında kullandığınız mekanlarda wi-fi ağı yoksa
*Dışarıda,açık alanlarda kullanacağım derseniz işte biraz daha fazla para verip 3g'li tabletleri tercih edebilirsiniz.Piyasada wi-fi modellerinin sayısından oldukça az.Piyasada neredeyse 20 tane bile yok fakat gün geçtükçe,ilgili firmalar 3G'li modeller de üretmeye gayret ediyor.
Piyasadaki 3G'li tabletlere baktığımızda ise,
Ipad modellerinde 3g'li seçenek var.Ipad mini 3G'li modeli 1000 tl civarı.
Ipad dışına Samsung Galaxy Note 10.1'in 3g özellikli dışında telefon özellikli olanı da var.3g'lisi 1300 TL'den satılıyor.
Asus Transformer 3g'lisi ise piyasanın en iyi 3G özellikli tableti diyebilirim.Harici klavye ile laptopa döşüen transformer 1200 tl'den satılıyor.
Nexus 7'nin 3g'lisi 7 inç segmentindeki 2 tabletten biri,diğeri ise Galaxy Tab 2 3105 modeli.Nexus 7 3g'lisi en düşük 800 tl iken,Galaxy tab 2 3g modellisi ise 700 tl.

Samsung Galaxy S4 Serisi Nelerdir?Bunları İnceleyelim!

Samsung firması,2013 yılı içerisinde tanıttığı yeni amirali Galaxy S4'ün farklı versiyonları da dikkat çekiyor.
Galaxy ailesinin babası olarak nitelendirebileceğimiz S4'ün diğer versiyonları ise şöyle:Galaxy S4 Active,Galaxy S4 Mini,Galaxy S4 Zoom...
Samsung Galaxy S4;exynos 5 işlemcisi,16 gb. dahili hafıza,2 gb. ram,full hd ekran,android 4.2.2 jb. versiyon 5 inç ekrana sahip.

Samsung Galaxy Active;Suya toza dayanıklı olma özelliğini barındıran Active'de S4 mini tarzı özellikler barınıyor.Ülkemizde henüz satışı gerçekleşmedi.Gelmesi konusunda net bir bilgi yok.

Samsung Galaxy S4 Mini.Büyük boyutlu telefonların küçültülmüş versiyonları içerisinde yer alan S4 mini, 960*540 piksel 4.3 inç ekrana sahip.8 gb dahili hafıza.1.5 gb. ram ile 1.7 ghz çift çekirdekli işlemciden güç alan S4 Mini,android'in en güncel versiyonu 4.2.2 jb kullanıyor.S3 ile aynı fiyatta olması fazla tercih edilmemesi olarak gösterilebilir.

Samsung Galaxy S4 Zoom:Fotoğraf makinesi özellikleriyle ön planda olan S4 Zoom,Galaxy Zoom'a göre biraz daha küçültülmüş ve daha kompakt hale getirilmiş.S4 mini özelliklerinin yanı sıra 2150 mAh batarya,16 mp. kamera,10 optik zumla geliyor.Farklı deneyimler sunan S4 Zoom,1400 tl fiyatla ülkemizde satışta.

Taahhütlü Telefon Almak Doğru Tercih midir?

Taahhütlü telefon almak demek,operatörlerin faturalı hat kullananlara telefon satıp,ödemelerini ise faturanın üstüne ekleyerek aldıkları bir sistemdir.İlk zamanlarda 12 ay taahhüt seçeneği var iken bu zamda 36 aya kadar çıkardılar.Operatörler cihaz sayesinde müşterilerini uzun süre zorunlu olarak müşterilerini elinde tutuyorlar.Taahhüt bozuursa ödemeler bir seferde ve fazlasıyla (cayma bedeli-ceza bedeli)alınır.
Taahhütlü telefonu her faturalı bireysel müşterilere verilmiyor elbette.Her operatörde geçerli olan belirlenen süre içerisinde operatörlerin müşterisi olmak ve bu süre içerisinde faturaları da düzenli ödeyebilmek.Diğer şartlar de her operatör şirketleri içerisinde farklılık gösteriyor.
Fatura tutarının yüksek miktarda olması lazım şartı öncelikli olarak gözükürken,Avea da bu sınır aylık 20 tl'dir.Ancak Avea'da en düşük fatura miktarı 20 tl'den fazlaYani Avea kullanıcıları kolaylıkla alablir.Türkcell ve Vodafon için bu geçerli değil.
Faturaya ek olarak telefon almak avantajı var mıdır?Elbette yoktur.Sırf heyecan için 24 ay ya da 36 aylık bir sözleşme imzalayıp,normal fiyatının kat ve kat fazlasını ödemek,sonraki aylarda pişmanlık veriyor.12 ay geçmeden fiyatının düşmesi ya da üst modelinin çıkması,insanda huzursuzluk bırakıyor.Müşteriler de mağlesef,imkanları olmadığı halde üst seviye telefon almak istiyor ki böyle bir seçeneği tercih ediyor.
Aslına operatörler,bu kampanyalarda cihazları ucuza satmaları gerekiyor.Kendi müşterine satıyorsunki müşterim olmaya devam et diyeceksin ve uygun fiyattan takside bağlayacaksınAma nerdeeee....



En Korkunç Türk Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi ve en korkunç Türk filmleri araştırması yapmak bugün için çok erken olacak.Türk sinema tarihinde 2000'lerden önce çekilmiş doğru düzgün bir korku filmi yok.Yeşilçam döneminde en dikkat çeken korku filmi ise Hollywood'dan uyarlanan Şeytan filmidir.1974 yılında Metin Erksan'ın yönetmen olduğu filmde Türk seyircisi yeteri kadar ilgi gösterememişti.
2000'lere kadar bu türden çekilmiş doğru düzgün film olmazken,Okul filmi merhaba dedi.2000'lerin ilk korku filmi olan Okul'un yönetmen koltuğunda Taylan kardeşler vardı,yapımcısı ise Sinan Çetin idi.Tam bir korku filmi diyemediğimiz  bir filmdi.

2006 yılının Şubat ayında vizyona giren Hasan Karacadağ'ın ilk korku filmi Dabbe ile Türk Korku sineması boyut değiştirdi.Her yönüyle bir korku filmi olan Dabbe,izleyicilerden ve eleştirmenlerden ciddi tepkiler almıştı.İzleyenler çok korkmuş,eleştirmenler ise Türk korku sinemasının önü açıldığının müjdesini verirken;H.Karacadağ 2. filmi Semum'la 2008 yılında yine izleyenleri şok etmişti.Semum filmi de cinler alemi,büyü,sihir gibi konuları ele almış ve bolca efekte yer verilmişti.2009 yılında Dabbe 2 çıkmıştı.İzleyenleri mal yerine koyan ve sadece efektlerle korku yapmaya çalışan film yeteri kadar ilgi görmedi.

Alper Mestçi'nin ilk filmi Musallat da cinler alemini konu alan bir filmdi.2007 yılında vizyona giren film,başlı başına yapıt diyebiliriz.Özgün senaryosu,oyunculuk ve efektlerle iyi iş çıkarılmıştı.
Sessizce vizyona giren veya istediği tepkiyi alamayan korku filmlerimizden ise Konak,Gen,Araf,3 harfliler Marid,Ses filmleri vardı.Bu filmler arasında Konak ve Gen filmleri Türk Korku sinemasını biraz geriye götürdü.

Musallat filminin başarısı Musallat 2'ye ilham oldu ve 2011 yılında vizyona girdi.Aynı tema üzerinden giden film ne yazık ki ilk filme göre başarısızdı.
Hasan Karacadağ,son filminden 3 yıl sonra tekrar Dabbe ile geri dönmüştü.Bu sefer farklı teknikler kullanarak karşımıza çıkan H.Karacadağ,diğer filmlerine göre oldukça iyi bir performans yakalamıştı.Dabbe Bir Cin Vakası ister istemez Paranormal serisiyle birebir olmasına rağmen,Dini ögeleri kullanması açısından sivriliyordu.Piyasa oyunu yapmaya çalışıp,milleti kandırma teknikleri kullanıp,meraklı seyirci avlamaya çalışan H.Karacadağ 2013 yılının Nisan ayında vizyona giren El-Cin filmi ile artık bu sektörde tekel olmayı başardı.
Türk Sinema tarihinin bana göre en iyi filmi El-Cin filmidir.Yaklaşık 1 yıldır El-Cin filmiyle izleyicileri meraklandıran ve Dabbe Bir Cin Vakası'nı çıkartıp,El-Cin filmi bu değil mi diye merak tavan yapmıştı.Nihayetinde vizyona giren El-Cin gerek çekim teknikleri,gerek görsel efektlerle,hikayesiyle başarılı bir iş çıkarmıştı.Filmde bilinçaltı tekniğiyle, izleyenlenlerin bilinçaltına girmeyi bile başarmıştı.
Bu yazıyı yazarken,H.Karacadağ son filmi Dabbe Cin Çarpmasıyla vizyonda yerini aldı.Dabbe Bir CinVakasıyla ilintili olan filmde daha fazla korkutucu sahnelere yer verilmiştir.
 

Diğer Yazılarımızı da Okuyabilirsiniz
Dabbe Bir Cin Vakası
Kıbledere Köyü Nerede
Azrail Yokuşu
Cinler 7175 Rakamıyla Haberleşiyor
Derunce Köyünde Neler Yaşandı




 

 
 

 

 
 

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Emirates Cup Şampiyonu Galatasaray Oldu

Galatasaray,Londra'da düzenlenen Emirates Cup'ta Arsenal'i 2-1 yenerek şampiyon oldu.
Maçın ilk yarısını 1-0 yenik kapatan Galatasaray,ikinci yarıya bomba gibi başladı.Sonradan oyuna giren Emre Çolak ve Didier Drogba maçın kaderini değiştirdi.78 ve 87.dakikalarında attığı gollerle Drogba,Galatasaray'ın Emirates Cup'ta şampiyon olmasını sağladı.
Bu özel turnuvada Galatasaray,Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi'ne ne kadar hazır olduğunu da gördük.Ayrıca 11 Ağustos'ta Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa için de hazır olduğunu gösterdi.
*Galatasaray,iki gün içerisinde iki zorlu maçta da galip gelmesini bildi.
*Galatasaray,ilk kez katıldığı Emirates Cup'ta şampiyon oldu.
*Galatasaray.tarihinde 2.kez karşılaştığı Arsanal'e yenilmedi ve 2 karşılaşmada da kupanın sahibi oldu.

4 Ağustos 2013 Pazar

Cinler 7175 Rakamlarıyla Haberleşiyor

Hasan Karacadağ'ın son filmi Dabbe Cin Çarpması filmini izlerken etrafta yer alan 7175 rakamı dikkat çekmişti.Dabbe'nin ilk serisinde 388@0 ve Dabbe Bir Cin Çarpması filminde de M harfine işaret edilmişti.
Filmde 7175 rakamı güzelce boy göstermişti.Kitabül-azazil kitabında böyle bir şey yoktu sanırım.Senaristin uydurması olsa gerek.Hristiyanların 666 rakamı bu filmler sayesinde değer kaybetmeye başladı.
7175 rakamı Arapçada VIVO anlamına geliyor.VIVO'nun anlamı ise 'YAŞIYORUM' anlamını taşıyor.Hz. İsa döneminde HZ.İsa'nın öldürülmediğini ve yaşadığını bu şifreyi heryere yazmışlar.
7175'i rakamlara ayırdığımızda yani 7-1-7-5 sırasıyla Arapçada v-ı-v-o (7=v,1=ı,5=o) ile eşleşiyor.

Konuyla İlgili Diğer Yazılar İçin;
Hasan Karacadağ ve İllüminati İlişkisi
En Korkunç Türk Fİlmleri
Cin Çarpmasına Maruz Kalan Bir Köy
Dabbe Cin Çarpması Filminde Gerçek Cin Görüntüleri
Zuzula Cin Kabilesi






3 Ağustos 2013 Cumartesi

Galatasaray:1-Porto:0

Galatasaray,Londra'da Arsenal'in ev sahipliğinde düzenlenen Emirates Cup'taki ilk maçında Porto'yu Melo'nun penaltı golüyle 1-0 yendi.
Bugün başlanan Emirates Cup'ta Galatasaray,Portekiz'in güçlü temsilcisi Porto ile karşı karşıya geldi.
Farklı bir 11'le başlayan Galatasaray,rakibiyle dişe diş mücadele ederken,yaz kampının formsuz isimlerinden Dany yine bir penaltıya sebebibet verdi.Penaltıyı kurtaran Muslara,takımını ilk yarıda yenik kapamasına izin vermedi.2. yarıda bu kez Galatasaray için penaltı noktası göründü.Topun başınaki Melo penaltıyı gole çevirerek maçın skorunu belirledi.Maçın son dakikalarında Porto yine bir penaltıyı daha gole çeviremedi.
Maçta Porto takımının iki penaltıyı gole çevirememesi,Porto için en şansız maç olsa gerek...

Cin Çarpmasına Maruz Kalan Bir Köy

Hasan Karacadağ'ın son filmi olan Dabbe Cin Çarpması dün vizyona girdi.Filmde adının Kıbledere olarak söylenen köye cinler musallat oluyor.Olay bunlardan ibaret iken,filmi izledikten sonra gerçekten böyle bir tarz olay yaşanmış mı diye araştırayım dedim.İnsanoğluyuz sonuçta herşeyi merak ederiz.Fazla merak iyi değil demişler Atalarımız ama yapacak bir şey yok.
Dabbe Cin Çarpması filminin konusu abartılı olmayan,sağdan soldan,büyüklerimizden duyduğumuz hikayelerle aynı.Geçen sene bu zamanlarda Dabbe Bir Cin Vakası vizyona girmişti.İşyerinden arkadaşlarla bu filmi konuşurken,başladılar anlatmaya...Yılmaz adındaki arkadaşım ardı ardına hikayeler anlatıyorken bizler,korkudan bi acayip olmuştuk.Bir ara bir hikaye o kadar korkunç ve enteresandı ki inanmamıştık.Bizler çok korkunca o da, daha da abartayım demiş sanmıştık.Hemen akabinde onun hemşehrisi de yanımıza gelmişti.Olayı biraz anlattı ve o da aynılarını anlatmaya başlamıştı.Şimdi nerdeyse hatırlamıyorum o yaşanan olayları.
Aklımda kalan olayı anlatmadan önce farklı bir şehirden bir liseli arkadaşımın anlattığı olayla birebir örtüşüyordu.
Yılmaz'ların köyünde,rivayete göre yıllar öncesinde ecnebiler yaşıyormuş.Tahminen Ermenilerdir.Bunlar köyü terk etmeden önce bütün değerli eşyalarını köyün çeşitli yerlerine gömmüşler ve bu işlem sırasında cinleri de kullanmışlar.Değerli eşyalar cinler tarafından korunmaya alınmış ve büyüler,sihirler ve tılsımlar yapılmış.Köylüler geri gelme ihtimaline karşı da gömdükleri yerleri belirlemek için haritasını da çizmişler.Aradan yıllar geçmiş bir grup yabancı köye geliyor.Tarih 1975 imiş.Turist olduklarını söyleseler de garip tavırları çok dikkat çekmiş.Bir gece köyün ücra köşesinde toplanıp ayin yapıyorlarmış.Büyüyü bozup değerli eşyalara sahip olacaklarmış.O sırada şehirden gelen biri bunları izlemeye başlamış.İlginç hareketler yapınca da köylü bunların yanına gitmiş.Köylünün gördükleri şoke etmişti.O esnada yabancı kişiler büyüyü bozamadıklarından büyü ters tepiyordu.Hepsi yanmış bir şekilde vücutlarının bazı uzuvlarının yerinde olmadığı görülmüş.Olay yerine sonradan gelen köylüler arasından birisi de haritayı cebine atıyor.Jandarma olayla ilgili köyü soruşturmaya alsa da hiçbir ipucu elde edilememişti.Olaylara şahit olan köylü ise akli dengesini yitirmişti.Olayların üstünden bir yıl geçmeden köye gelen yabancıların bir tanıdığı köye geliyor.Onların arkadaşı olduğunu söyleyip,ne amaçla buraya geldiklerini köylülere anlatmış.O günkü olayda tüm eşyalar meraklı köylüler tarafından yağma edildiğinden ve kimin neyi aşırdığı bilinmediğinde yabancı şahıs memleketine boş dönmüştü.Haritayı alan kişi,İstanbul'a geldiğinde haritanın değerli olduğunu sanaraktan satmak istemiş.Antikacının birisine satmış 3-5 kuruşa.Antikacı haritayla ilgilenen kişilere ulaştırmış.Onlar da haritanın ne olduğunu bilerekten köyün yolunu tutmuşlar.Bir gece büyüyü bozmaya çalışırken köyde acayip şeyler olmuş.Tiz sesi duyulmaya başlamış kulakları sağır edercesine.Hayvanlar sağa sola kaçmaya başlamış.Köyde sarsıntılar da olmuş.O gece köyün tüm sakinleri baygınlık geçirmiş,ölenler olmuş.Tam o sırada köyün deresinin yanından siyah pelerinli bir atlı geçiyormuş ki köyün muhtarını ve birkaç kişiyi kurtarmış.(el-cin de böyle bir şey vardı)
Olaydan sonra sağ kurtulan birkaç köylü memleketlerini terk etmiş.Rivayetlere göre siyah pelerinli atlı şahıs Müslüman cinlerdenmiş...
Ve yıllar sonra Yılmaz ve ailesi köylerine gittikleri zaman,köyü yılanların işgal ettiğine şahit olmuşlar.Bunların da yılan kılığına giren cinlerdir...

Soru Sorma Sanatı Ask.fm

Ask.fm adında bir sosyal mecranın olduğundan çoğu kişinin daha yeni haberi oluyor.Yaklaşık 1 sene önce facebookta arkadaşlarımda bu uygulamayı görünce radyo istasyonu falan sanmıştım.Nihayetinde sonunda fm diye ibare geçiyor.
Son zamanlarda popüler olmasını sağlayan etken de yine bir sosyal mecra olan Youtube'dur.Ask.fm'i kullananlar, kendilerine sorulan soruları video aracılığıyla da cevaplayabiliyorlar.Kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri cevaplar genelde anormal şekilde oluyor.Psikolojik bunalım içerisine girip öyle cevap veriyorlar.
Ask.fm sosyal sitenin kuruluş amacı,sosyalleşmek ve bu sosyalleşmeyi de kendilerine verecekleri soru ve cevaplarla oluşacak.Hiçbir kötü niyet olmadan, seviyeli bir şekilde, bilgi enformasyonu sağlayarak bireyler tanıdıklarıyla ve tanımadıklarıyla sosyal pozitif bir ortam oluşturmaktır.Ancak bizim gençler,bu siteyi de kendilerine mal etmeyi başardılar.Olayın diğer bir yüzü ise,ask.fm'i kullananların çoğunun 18 yaş altı çocukların olmasıdır.Edepsizce,onursuzca,belaltı küfürlerin hüküm sürdüğü bir sosyal ortam haline getiren bizim gençlere uyarı yapacak bir büyüğümüz de yok çok şükür.
Soru sormayı milletçe bilemediğimiz bir gerçek var ortada.Eleştiri yok,özeleştiri hiç yok.Ve kalkıp birilerine soru soracağız.Böyle olduğumuz için de gençlerimiz ask.fm sitesini kendi emellerine uygun olarak kullanıyorlar.İşin en kötü tarafı ise yaşları 15 bile olmayan küçük kızların ağıza alınmayacak küfürleri sarf etmesidir.Anne baba terbiyesi nerede diye sorsak,sanane lan piç derler bu zavallılar...
Ask.fm'de videolu yanıt verenleri izledikten sonra,bunlar hangi sosyetenin yeğenleri diye sormaya başladım.Sanki ülkenin önemli şahısları.Çok önemli konuşma yapıyorlarmışcasına ciddi tavır takınıyorlar.Ulusa sesleniş yapıyorlar.Ünlü bir şarkıcının konser sonrası bir basın toplantısına şahit oldum nerdeyse.
Şimdi birileri çıkıp da bu çocukların normal olduğunu söylesin.Hepsinin psikolojik olarak bir tavma geçirdiği olasıdır,kimse inkar etmesin.
Çocuklara sahip çıkalım,bilgisayar ve internet kullanımını ebeveynler kontlünde sağlayalim.onların dertlerini dinleyelim.Buna benzer bir sürü eylemlerde bulunalım ki,çocuklar kişisel gelişimlerini zamanında tamamlasınlar...
Bir bilim adamının sözüyle bitirelim;gün gelecek teknoloji insanları aptallaştıracak.

Gelenek Bozulmadı!Bayram Boyunca Toplu Ulaşım Yüzde 50 İndirimli

Ramazan Bayramı boyunca toplu ulaşım yüzde 50 indirimli

 
 
İBB'den yapılan yazılı açıklamada, "İstanbullular, 3 gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karara göre;  bu yıl 08-10 Ağustos 2013 tarihlerinde yaşanacak Ramazan Bayramı süresince İETT Otobüsleri, Metrobüs, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metro, Tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ile Şehir Hatları Vapurları yüzde 50 indirimli tarifeyle hizmet verecek. İstanbullular indirimden bayram günleri olan Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü faydalanabilecek.
Ayrıca bayram boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.
 
Kaynak:İETT
 

2 Ağustos 2013 Cuma

Sony Xperia L C2105 İle Tarz Yapın

Sony Xperia L,orta seviye bir telefon olarak piyasada yerini aldı.Fiyat/perfprmans odaklı orta seviye mükemmel bir telefon Xperia L.Yakın tarihimizin üst seviye telefonların başında gelen Galaxy S2 ile eşdeğer özelliklere sahip olmasının yanında fiyat olarak neyseki eşdeğer değil.

  • Android OS, v4.1 (Jelly Bean)
  • 128.7 x 65 x 9.7 mm 137 g
  • 480 x 854 pixels, 4.3 inç dokunmatik Ekran
  • 8 GB Hafıza, 1 GB RAM
  • 8 MP, 3264 x 2448 pixels Kamera
  • Dual-core 1 GHz işlemci
  • Li-Ion 1750 mAh pil


  • Fiyatı ise minimum 850 olan Xperia L,yeni android macerası yaşamak isteyenler için çok güzel bir fırsat.
    Kısa süreli deneyimlerim sonucu da orta segment olan Xperia L,üst segment telefonların performasına göz kırpıyor.

    Fırtına Belarus'tan Avantajla Döndü

    UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda D.Minsk'e konuk olan Trabzonspor,Henrique'nin tek golüyle maçı 1-0 kazandı ve tur için önemli bir avantaj yakaladı.
    Futbol disiplinini 90 dk. boyunca hiç bırakmayan Fırtına ekibi rakibi karşısında fazla zorlanmadı ve aradığı golü 41.dk'da Henrique ile buldu.Maçın bitimine saniyeler kala Trabzonspor'da Colman kırmızı kart görürken,kaleci Onur da sarı kart gördü.
    Trabzonspor Avrupa kupalarındaki 100. maçına galibetle dalya dedi...

    Blackberry Q10 ve Blacberry Q5 İncelemesi


    Blackberry 2013 yılı içerisinde üst seviyeden tanıttığı tam dokunmatik ekranlı Z10 modelinden sonra yarı klavye yarı dokunmatik Q serisini de duyurmuştu.Q10 ve Q5 olarak piyasada yer alan Blackberry'nin bu modelleri Bb os 10 işletim sistemiyle çalışıyor.Q10 üst seviye modeli oluştururken,Q5 ise alt seviye modeli oluşturuyor.Aslında Q5 modeli Q10'nun özelliklerinden biraz kırpılmış hali ve aralarında bariz bir fark yok.
    Q10 ve Q5 modellierinin ortak özellerikleri şöyle;
    bb os 10 işletim sistemi
    3.1 inç 720*720 piksel çözünürlük
    2 gb. ram,Q5'te dahili 8 gb. hafıza-Q10'da dahili 16 gb. hafıza
    çift çekirdekli qualcomm işlmeci (Q5'te 1.2 ghz,Q10'da 1.5 ghz işlemci hızı)
    Q5'te 5 mp,Q10'da 8 mp. led flaşlı kamera
    Full hd video çekebilme
    Bluetooth 4.0 versiyon
    Q5'te 2180 mAh batarya,,Q10'da 2100 mAh batarya.

    Genel olarak,Blackberry rakipleri karşısında artık hiçbir şansı yok.2013 yılı içerisinde çıkardığı bu süslü telefonlarla müşteri bulması artık imkansız.Bu Q serisi fiziksel olarak göze hoş gelse de işletim sisteminden kaybediyor.Blackberry yok olmaya mahkum!!!
    Blackberry Q5

    Blackberry Q5

    Blackberyy Q10

     


    2 Ağustos 2013 Cuma İddia Programı

    127:Ajax-Roda:Geçen senenin ve son 3 sezonun şampiyonu Hollanda Ligi'nde perdeyi açıyor.Tahminler Ajax'ın farklı galibiyetinden yana.Üst desek oran 1.10,KG yok desek iyi olur.
    146:Patrich Th-Dundee Utd:İskoçya premier Ligi ilk maçı karşılıklı golle başlar.
    111:Midtjylland-Sonderjysk:Ev sahibi kazanır.
    105:Anzhi-Rostov:Anzhi favori üst diyelim bide.
    136:Cercle Brugge-Anderlecht:Süpriz diyorum bu maça ev sahibi alır.

    İdeal Kupon;
    127:üst 1.10
    146:üst 1.7
    111:1 1.65
    105:üst 1.65
    136:1-0 1.87
    toplam:9,52

    Sürpriz kupon:
    127:alt 3.4
    146:0 3.00
    136:1 4.30
    toplam:43.86

    1 Ağustos 2013 Perşembe

    1 Ağustos Perşembe UEFA Avrupa Ligi Maç Tahminleri

    603:Aktobe-Breidablik:İzlanda temsilcisini konuk edecek Kazakların işi zor gözüküyor.2.ön eleme turunda Sturm Graz'ı eleyen Breidablık için beraberlik olası bir sonuçtur.Aktobe ise 1.turdan elenmeden geliyor.Evindeki maçları kazanan Aktobe,Kazak Ligi'nde Lider konumunda.Beraberlik diyorum.KG var.2-3 gol diyorum.
    604:D.Minsk-Trabzon:D.Minsk,Trabzonspor'u farklı bir stadda ağırlayacak.Hazır olarak görünen Trabzon bu maçı kaybetmez.Bol gollü bir maç daha görebiliriz.
    607:P.Ploiesti-Vitesse:Güçlü Romanya temsilcisi,Hollanda ekibini evini yener.Maç sonu 1.
    608:Qarabağ-Gefle:Her iki takım için de zorlu bir karşılaşma.2. eleme turunda rakibini zorla eleyen Qarabağ,kendi Ligi'nde can çekişen Gefle karşısında galip gelebilir yada bol gollü bir karşılaşma da olabilir.
    612:Randers-Rubin Kazan:Bu akşamki en keyif verecek maçlardan.Maçta  kesin favori gösterilen R.Kazan yerine ev sahibine çifte şans oynanabilir.
    620:Botev Plov-Stuttgart:Alman ekibi bu maçın favorisi.2 yazılabilr.
    621:Kukesi-M.Donetsk:Ukrayna temsilcisi bu maçta favori ama 1-0 çifte şans yapıp süprize bırakmak lazım.
    619:Vojvodina-Bursaspor:Temsilcimiz Bursaspor,Sırbistan'ın Vojvodina ekibine konuk oluyor.Çok sinsi bir maç olacak.Bursaspor'un işi zor.Beraberlik diyelim.1-0 çifte şans iyidir.
    616:Liberec-Zürich:Bu maça da 1-0 oynamak iyidir.
    625:A.Tripolis-Rapid Wien:Zorlu bir karşılaşma daha.Alt oynanabilr.Ev sahibinden yana da tercih yapılabilir.
    626:St.Etienne-Milsami:Ev sahibi kesin favori.Üst olabilir.2-3 toplam gol de tercih edilebilir.

    Acer Iconıa A1-810 Tablet

    Acer'ın 4 çekirdekli Iconia A1-810,özellikleriyle dikkat çekiyor.
    Acer Iconıa A1-810'un özellikleri;
    4 çekirdekli 1.2 ghz işlemci
    İşlemci modeli MTK 8125
    7.9"ekran boyutu
    1024*768 piksel çözünürlük
    5 mp.kamera
    1 gb.ram
    Android 4.2 jelly bean versiyon
    8-16 gb. dahili hafıza seçenekleri
    Sd kart seçeneği
    Bluetooth var
    3g yok
    410 gr. ağırlık
    Yaklaşık 5 saatlik kullanım süresi
    16 gb. versiyonun fiyatı 500-550₺ arasında iken Kliksa.com'da 439₺'lik fiyatı var.
    Acer Iconıa A1-810 özellikleri ve fiyatıyla cazibesini konuşturan bir tablet.Acer markasını diğer markalara alternatif görsek bile bu tablet rakipleri karşısında en iyisi olarak görebiliriz.Detaylı kullanıcı yorumlarında bile olumsuz birşeyle karşılaşmadım.
    Kliksa.com sitesinde verilen bilgiler doğru ise,bu tableti bu siteden almak lazım ancak tükenmez ise.
    Kısa sürede bir tablet bilgisayar alacağım.Önceliğim bu üründen yana olmazsa Galaxy Tab 3 7" ile yetineceğiz...

    Fırtına Tur Peşinde

    Trabzonspor,UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turu ilk karşılaşmasında Dinamo Minsk'e konuk oluyor.Maç saat 19:00'da D-Smarttan yayınlanacak.Rakip takımın saha kriterlerini karşılayamadığı için maç Brest şehrinde oynanacak.
    Temsilcimizin ilk 11'i şöyle:
    Onur, Zeki, Aykut D., Giray, Celustka, Colman, Abdülkadir, Volkan, Adrian, Olcan, Henrique
    Avrupa'da 100. karşılaşmasına çıkacak olan Trabzonspor'a başarılar.

    Fener Son Saniyede Avantajı Kaptı

    Dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe,deplasmanda Salzburg ile 1-1 berabere kalarak tur şansını yakaladı.
    90+5'te Baroni'nin penaltısıyla beraberliği yakalayan Fenerbahçe,evinde alacağı herhangi bir galibiyet yada 0-0'lık beraberlik turu getirecek...