30 Ekim 2013 Çarşamba

Marmaray Rüyası Sözcü'ye Kabus Oldu


Sözcü gazetesi bugünkü manşetinde ve internet sitesinde 'Marmaray Projesi'ne atıfta bulundu.Dünkü Marmaray açılışına ve diğer gazetelerin bu açılışa yoğun ilgi göstermesinden rahatsız olan Sözcü gazetesi,Başbakan'ı halkı 2'ye bölmekle suçlarken,diğer gazeteleri ise 'yandaş medya'olmakla suçladı.

Başbakan Erdoğan'ın bu açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına denk getirmesi,bizlere çifte bayram yaşatmasına rağmen,bazı çevreler tarafından farklı algılanmasına da sebep oldu.Marmaray'a muhalif olan Kemalistlerin,bu tutumu kendileriyle çeliştiğini gösteriyor ayrıca;Atatürk'ün bilim ve fen'e verdiği önemi hala kavrayamadıklarını gösteriyor.Atatürk'ün Türkiye Cumhurityeti'ni  muasır medeniyetlere ulaştırmak için emanet ettiğini unutanlar,dün ellerinde bayraklarla andımızı okuyarak kendi çaplarında küçük bir merasim yaptılar.Bunun yanında 'Marmaray'ı her şekilde eleştirmekten de kaçınmadılar.
Bugünkü manşetler Siyah-Beyaz Gazetelere Renk Getirdi
Yıllardır gazete manşetlerinde cumhuriyet bayramının ertesi gününde hep aynı manşetler atılırdı.'Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı',''Halaylar çekildi,danslar edidi','Devletin Zirvesi Anıtkabir'deydi 'tarzında haberler bir süre sonra insanları sıkmaya başlar.Her sene aynı teranelerin yazılması bizler okuyucular için gerçekten de rahatsız edici bir durum.Ancak bugün atılan manşetler,monotonluktan kurtulduğumuzu ve siyah-beyaz gazetelere renk getirdi.

Gazetelerin Görevi Okuyuculara Devamlı Yenilik Sunmaktır
Gazetelerin ve gazetecilerin görevi öncelikle halka hizmet olsa da bu hizmeti düzgün birşekilde yapmaları icap eder.Yılın belli dönemlerinde aynı manşetleri ve aynı haberleri tekrar halka arz etmek gazetecilik değildir.Dünkü Marmaray açılışı gazeteler açısından bir ilk olsa gerek.İlk defa 30 Ekim günü Cunhuriyet kutlamaları bir haberin gölgesinde kaldı.Bazı çevreler bunu 'cumhuriyete karşı saygısızlık' olarak gördüler.Bazı gazetecilerin Üsküdar'daki açılışa gitmeye üşenip,masabaşında cumhuriyet bayramından karelerle uğraşmasına da saygımız sonsuzdur.
M.Kemal'in İstediği Türkiye'den rahatsız olan Kemalistler
Marmaray Projesi,asırlık bir proje olması nedeniyle Türkiye tarihinde önemli bir yere sahiptir.Abdülmecid döneminde dile gelen bu proje,devamlı gündeme gelmesine rağmen hiçbir atılımda bulunulmadı.Atatürk'ün bile bu projeden haberi olduğu muhtemeldir.Böyle bir projenin tüm olumsuzluklara rağmen,2004 yılında temelinin atılmasına bile karşı çıkanlar oldu.
M.Kemal,her dönemde bilim ve Fen'e verdiği önemi vurgulamaktan kaçınmıyordu.Atatürk,bilim ve fen ışığında devamlı üreten,ülkesine katkı sağlayan yeni nesillerden bahsetmiştir.Bu zamanda Atatürk yaşasaydı,dün Üsküdar'da olup açılışta Başbakan'ı alkışlardı.
Ne yazık ki günümüz Kemalistleri,kendilerini cumhuriyetçi sananlar,bu ülkede yaşanan somut gelişmelerden rahatsız oluyor.
143 Yıllık Rüya Gerçek Oldu
Marmaray projesinin tarihini araştırmaya kalksak,1500'lere Leonardo Davinci'ye kadar gideriz.En somut tarihin Abdulmecid dönemi olduğunu ve o dönemde yapılan ilk ciddi çalışmalar devamlı ertelenmişti.İstanbul Boğazı'nın bir tüp geçit ihtiyacı olduğu her dönemde dile getirilde.60'lardan sonra İstanbul'un nüfusunun 2 yakada da artması ve sırasıyla 73'te Boğaz Köprüsü ve 89'da FSM Köprülerinin inşası yine de tüp geçite ihtiyaç olduğunu gösteriyordu.Ak Parti iktidarı döneminde,yapılacaklar listesinde ilk sırada yer alan 'Rüya proje'9 yıllık sürede sadece Kazlıçeşme-Ayrılıkçeşme arası tamamlanıp,hizmete açıldı.

29 Ekim 2013 Salı

Android İşletim Sistemi'ni Yerli Mühendisler Geliştirse Versiyon İsimleri Nasıl Olurdu?

Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Android'in versiyon isimleri bir hayli ilginç.Devamlı güncellenen Android işletim sistemi ilk sürümünden bu yana (1.1 astro Şubat 2009-4.3 lelly bean Temmuz 2013) 12 kez sürümünü yükseltti.
Bunlar arasında bazı versiyonlar var ki isimleri de özellikleri kadar dikkat çekiyor.İşte bunların arasında yer alan o android versiyonlar;

cupcake 1.5-kek
donut 1.6-çörek
gingerbread 2.3-zencefilli çörek
honeycomb 3.0,3.1,.3.2-bal peteği
ice cream sandwich 4.0-dondurmalı sandviç
jelly bean 4.1,4.2,4.3-fasülyeli jöle






Peki Android işletim sistemini Türk mühendisleri geliştirse,versiyonların isimleri ne olurdu?Bununla ilgili biraz beyin fırtınası yaptık ve ortaya çıkan sonuçlar ise şöyle...


Android 5.0 sütlü Nuriye
android 5.1 sakızlı muhallebili revani
android 5.5 Kaymaklı Paşa Lokumu
android 6 cezerye
android 6.1  yalancı tavuk göğsü
android 6.4 paçanga böreği
android 6.8 sosyete mantısı


 

Marmaray Durakları?Marmaray Güzergahı

Bugünkü açılışla hizmete giren Marmaray hangi güzergahtan geçiyor?Marmaray'ın durakları neresi?
Marmaray projesinin geçiş güzergahı şöyle:
  1. Kazlıçeme
  2. Yenikapı
  3. Sirkeci
  4. Üsküdar
  5. Ayrılıkçeşme
Kısmen tamamlanan Marmaray Projesiyle birlikte 2 kıta arası mesafe 4 dakikaya indi.Kazlıçeşme ile Ayrılıkçeşme arasının 16 dakikaya düşmesiyle birlikta İstanbul ulaşımının rahatlaması bekleniyor.
Marmaray tamamlandığnda ise tam güzergahı Halkalı-Gebze arasında olacaktır.

Konuyla İlgili Diğer Yazılar;

Marmaray 15 Gün Boyunca Ücretsiz

Marmaray 15 Gün Boyunca Ücretsiz Olacak

Asrın Projesi Marmaray, bugün yapılan törenle hizmete açıldı.İki kıtayı birleştiren Marmaray Projesi töreni sonunda Başbakan Erdoğan,Marmaray'ın 15 gün boyunca ücretsiz olacağı süprizini verdi.
İstanbullular,Marmaray'ı yarından itibaren (30 Ekim Çarşamba) ücretsiz kullanmaya başlayacak.15 gün ücretsiz olacak olan Marmaray, 13 Kasım'dan itibaren belirlenen tarife üzerinden kullanılacak.

Google Cumhuriyetin Yıldönümünü Unutmadı

29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanından bugüne tam 90 yıl geçti.Bu özel günü unutmayan Dünyanın dev arama motoru Google,özel bir doodle ile Türk kullanıcılarına sürpriz yaptı.
Umuyoruz ki,Google 2014 yılında 29 Mayıs İstanbul'un fethi için de böyle bir sürpriz yapar.Tek temennimiz bu...

28 Ekim 2013 Pazartesi

Radyolarda Çıldırtan Telefon Reklamları (Gold Mobile Cep Telefonu Reklamı)

Radyo dinleme alışkanlığımın az olması her ne kadar bazı çevreler tarafından eleştirilse de,bu konuda haklı olduğumun tarafları da var.Özellikle de radyo reklamlarının çığırından çıkmış olması,radyo dinleyicilerini oldukça rahatsız ediyor.Zayıflama ilaçları,kozmetik ürünleri,bal reklamları derken şimdilerde ise cep telefonu ve tablet pc reklamlarıyla radyolar bir hayli meşgul.
Bu sabah bir radyo dinleyim derken,şarkı sonrası başlayan ve yaklaşık yarım saati geçen cep telefonu reklamıyla sinirlerim alt üst oldu.Yayını sanki gerizekalılara yapıyormuşçasına,komedyen havasında biryerlerini yırtması herşeyden önce radyonun yayın politikasına bu mudur diyorum.Reklamda bir cep telefonu tanıtımı yapmasından ziyade,insanları etkileyebilmek,almaya zorlamak için tek ayak üzerinde saydığı kırk yalanla reklam yerine dolandırıcılık sahtekarlık yapıyor.Özellikle de fiyatının çok ucuz olduğunu söyleyip,arayan bir kişiye sadece bir tane yollayabileceklerini söylüyor.Amaçlarının ise bazı sahtekarların birden fazla alıp,dışarıda 1500 tl'ye satıyor olmalarıymış.Şu güne kadar herhangi bir cep telefonu mağazasının vitrininde dandik bir telefonun 1500 tl'ye sergilendiğini de görmedik.O fiyat bandında seyreden Samsung Galaxy S4,Sony Xperia Z,LG G2,HTC One,Nokia Lumia 925,Iphone 4S'in yanında bir gold mobile adında cep telefonunun yer alması akla mantığa zarar.
Bu tip reklamların radyo ve televizyonlarda boy göstermesine rtük ve reklam özdenetim kurulunun hiçbir yaptırımda bulunmaması da ayrı bir sorun oluyor.Reklamlarda tüketiciyi yanıltma var,hakaret var herşey var.Bu tip reklamları da bizler tüketici olarak gerekli mercilere şikayet etmemiz icab eder.Dikkatli olalım bunlara itibar göstermeyelim.Satılan cep telefonlarının ise üst seviye bir smartphone ile hiçbir alakası olmayan basit yavan ve bozuk telefonlar.Aldıktan sonra hiçbir şekilde tüketiciyi koruyan politikaları yok.Radyodan ve televizyondan izleyip ve dnleyip de cep telefonu alınmaz.Alacağınız ürünü önceden bir görün,elinize alın,inceleyin,kurcalayın.Alan varsa da yorumlarına da bakın.

26 Ekim 2013 Cumartesi

Nokia'nın İlk Windows'lu Tableti:Lumia 2520

Mobil dünyasında tekrar zirveye ulaşmak isteyen Finlandiyalı üretici Nokia,tablet bilgisayar alanında rakiplerini geride bırakacak Windowslu ilk tabletini ifşa etti.Nokia'nın Windows'lu tableti Lumia 2520'nın detayları neler,onlara bir bakalım...
Nokia Lumia 2520 Tablet Pc'nin Özellikleri;
10.1 inç 1920*1080 piksel full hd ClearBlack
Corning Goilla Glass ekran
2.2 ghz 4 çekirdekli Snapdragon 800 işlemci
Grafik işlemci Adreno 330
Windows 8.1 işletim sistemi
6.7 mp. arka,2 mp ön kamera
Carl zeiss optik,otofocus,1/3.4 sensör
1080p,30fps video çekimi
ön kamera 720p,30fps video çekimi
32 gb dahili hafıza,2gb ram
HTML5 Browser
8000 mAh batarya

HSDPA, 42.2 Mbps, HSUPA, 11.5 Mbps

Konuyla Alakalı Diğer Yazılar;
Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 1320
LG G Pad 8.3 Tablet PcEvotab X97
7 inç Boyutlarında En İyi Tablet Pc Listesi






 

25 Ekim 2013 Cuma

Zlatan Öyle Bir Gol Attı ki...

Çarşamba Günü oynanan Şampiyonlar ligi maçında İsveçli futbolcu rakip filelere attığı gol muhteşem bir gol attı.
Anderlecht'in konuğu olan PSG maçı 5-0 gibi farklı skorla yendi.Maçın yıldızı Zlatan İbrahimoviç ise four-trick yaptı.Göz var nizam var diyenlerin dikkatlice izlemesi gereken doğaüstü bir Zlatan golü...

 

24 Ekim 2013 Perşembe

Cimbom İşini 45 Dakikada Bitirdi

Temsilcimiz Galatasaray,UEFA şampiyonlar Ligi B Grubunun 3. karşılaşmasında Kopenhag'ı kendi evinde 3-1 yenerek,grupta 2.'liğe yükseldi.
Galatasaray,Kopenhag mücedelesinde ortaya koyduğu performansla istediğini ilk yarıda almasını bildi.Goller,10. dakikada Felipe Melo,38'de Sneijder ve 45'te Drogba'dan geldi.Kopenhag'ın tek golü ise 88'de geldi.
Diğer karşılaşmada ise R.Madrid evinde Juventus'u 2-1 yendi.Bu sonuçlara göre Galatasaray B Grubunda 4 puanla 2. sıraya yerleşti.
Drogba.Şampiyonlar Ligi kariyerinde 42. golüne ulaşırken,Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi tarihinde attığı toplam gole ulaştı.Sneijder bu maçta da boş geçmedi ve son 3 maçında gol atmayı başardı.Takımın ilk golünü atan Melo ise,kendi kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gol atmayı başardı.



23 Ekim 2013 Çarşamba

LG G Pad 8.3 İncelemesi


Geçen Eylül ayında tanıtımı yapılan LG'nin yeni tableti G Pad 8.3,android tablet pc kategorisinde 2014 yılının en dikkat çeken tableti konumunda.Full hd ekranı,4 çekirdekli işlemcisi ve 4600 mAh'lık bataryasıyla gelen LG G Pad,2014 yılı içerisinde ülkemizde de satışa sunulacak.

LG'nin yeni tableti LG G Pad 8.3 Özellikleri;
8.3 inç'lik 1200*1920 full hd ekran
16 gb. dahili hafıza (max.64 gb'a kadar arttırılabilir) 2 gb ram
5 mp. kamera (dokunmatik odaklama, yüz tanıma, görüntü sabitleme, panorama, HDR)
1080p video çekebilme
1.2 mp ön kamera
Android 4.2.2 jb işletim sistemi
snapdragon 600 1.7 ghz işlemci
grafik kartı 320 adreno
bluetooth 4.0,gps
siyah,beyaz renk seçenekleri
4600 mAh batarya lg tablet,tablet pc,en ucuz tablet pc
Yurt dışı fiyatı 349 dolar olarak belirlendi.


LG G2 D802 detayları için tıklayın...

Nokia Lumia 1320 İncelemesi

Nokia Lumia 1320 Detayları:
6 inç. 720*1280 piksel LCD ClearBlack ekran,Corning Gorilla Glass
8gb dahili hafıza (max. 64 gb. arttırılabilir hafıza),1 gb ram
5 mp. led flaşlı kamera
otofokus,full hd video çekimi
işletim sistemi Windows 8
Snapdragon s4 işlemci (çift çekirdekli 1.7 ghz)
Grafik birimi Andreno 305
Bluetooth 4.0,gps
3400 mAh batarya
sarı,kırmızı,siyah,beyaz renk seçenekleri

Nokia'nın telefon-tablet segmentindeki 2. cihazı olan Lumia 1320,Lumia 1520'nin özelliklerinden bir hayli kırpılmış şekilde karşımıza çıkıyor.Bütçe dostu olan Lumia 1320,fiyatıyla Lumia 1520'yi geçebilecek mi?

Nokia 1520'nin özelliklerine ulaşmak için tıklayın...

 

Nokia'nın İlk Phatablet'i Lumia 1520:Özellikleri ve Fiyatı

Nokia,6 inç'lik dev telefonunu tanıttı.Lumia 1520'de snapdragon 800 işlemci,andreno 330 grafik işlemci,full hd ClerarBlack ekran ve 2 gb. ram bulunuyor.
Nokia'nın ilk telefon-tablet segmentindeki cihazı Lumia 1520,donanım konusunda Samsung Note 3 ve HTC One Max gibi rakiplerine göz dağı veriyor.
Nokia Lumia 1520'nin Genel Özellikleri:
Boyutlar: 162.8 x 85.4 x 8.7 mm, 209g
Ekran: 1080p çözünürlük, Gorilla Glass 2 koruma, 367ppi ile 6 "ClearBlack IPS ekran
İşlemci Qualcomm Snapdragon 800 2,2 GHz de dört çekirdekli Krait 400

Ekran Kartı Adreno 330 GPU
İşletim Sistemi:Windows Phone 8 GDR3
Kamera: 20 MP, Carl Zeiss optik, optik görüntü sabitleme, otomatik odaklama, LED flaş, PureView teknolojisi
Video kamera: ana kamera ile 1080p @ 30fps video yakalama

2GB Ram
Depolama: 32GB 64GB, 7GB SkyDrive bulut depolama kadar desteği ile microSD kart yuvası, dahili
Bağlantı: NFC, A-GPS + GLONASS, WLAN (2.4/5Ghz) a / b / g / n / ac, microUSB 2.0, BT 4.0 LE
Pil: Kablosuz şarj (Qi uyumlu) dahili 3.400 mAh

Diğer Özellikleri:Nokia Kamera uygulaması, FM Radyo, dahili ivmeölçer, çoklu dokunmatik giriş, yakınlık sensörü
sarı,kırmızı,siyah ve beyaz seçenekleriyle gelen Nokia 1520'nin çıkış fiyatı ise 749 dolar.


Galatasaray-Kopenhag Karşılaşmasına Saatler Kala

Bu akşam 21.45'te oynanacak olan Galatasaray-Kopenhag maçında Galatasaray'a başarılar diliyoruz.Galatasaray için zorlu bir maç olacak.Danimarka ekibinin de favori gösterilmesi,Galatasay için telafisi olmayan bir karşılaşmaya çıkacağını gösteriyor.
Takımımızın,kendi sahasında seyircisinin desteği ile Kopenhag'ı yenmesi gerekiyor.Matematiksel olarak 2.'lik için Galatasaray'ın şansı oldukça yüksek ve bu avantajını iyi kullanması lazım.
Yine Kilit İsim Drogba Olacak
Karşılaşmaya ilk 11'de başlayacak olan Drogba takımın lideri konumunda.Forvette Burak ile birlikte görev yapacak olan Drogba'nın tecrübesine çok ihtiyacımız olacak.
Bruma'ya Çok İş Düşüyor
Geleceğin yıldız oyuncuları arasında gösterilen 18'lik Bruma,bu maçta istenilen performansta oynarsa,Galatasaray için bu maç kolay olacaktır.

Yükselen Değer Sneijder
Son haftaların formunda ismi Sneijder,bu maça özel olarak hazırlanıyor.Hollanda formasıyla A milli takımımıza 1 gol atan ve son haftada oynanan süper lig maçında 2 gol atıp,takımına 3 puanı getiren Sneijder,Kopenhag maçında takımın dinamosu olacak.



GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Riera, Melo, Selçuk, Bruma, Sneijder, Burak, Drogba


KOPENHAG: Wiland, Jacobsen, Melberg, Sigurosson, Bengtsson, Gislason, Claudemir, Delaney, Jorgensen, Braaten, Adi
 

Yeni Apple Ipad Air:Özellkleri ve Fiyatı

Dün geçekleştirilen tanıtımda yer alan yeni model Apple Ipad Air'ın teknik özellikleri ve fiyatı nedir onları inceleyelim.

Yeni Ipad Air,diğer ıpad modellerinde olduğu gibi yine aynı boyutlarda ve çözünürlükte geliyor.Tek dikkat çeken tarafı ise yeni nesil Apple işlemcisi olan A7 işlemcisi.
İşte Ipad Air'in Özelikleri
9.7 inç 1536*2048 piksel retina ekran
Apple A7 işlemci
İşlemci Çift çekirdekli 1.3 GHz Cyclone (ARM v8 tabanlı)
GPU PowerVR G6430 (dört çekirdekli grafik
İOS 7.0.2 işletim sistemi
16/32/64/128 dahili hafıza seçenekleri
5 mp kamera,otofokus,yüz tanıma,hdr özellikleri
1080p full hd video çekebilme
10 saate kadar çalışma süresi
Diğer özellikleri
  - Havadan dosya paylaşımı
  - ICloud bulut hizmeti
  - Twitter ve Facebook entegrasyonu
  - TV-out
  - Haritalar
  - Ses / video oynatıcı / düzenleyici
  - Organizatör
  - Resim görüntüleyici / düzenleyici
  - Document görüntüleyici / editörü (Word, Excel, PowerPoint)
  - Sesli notlar
  - Akıllı metin girişi


   Yeni Ipad Air'in 16 gb'lık Wi-Fi modeli 499 dolardan satışa çıkacak.

İşte Merakla Beklenen Ipad Mini 2'nin Özellikleri ve Fiyatı

Apple'ın merakla beklenen yeni Ipad serisi dün akşam tanıtıldı.Tanıtılan yeni modeller ise Ipad Air ve Ipad Mini 2'ydi.

Ipad Mini 2'nin genel özellikleri ise şöyle;
7.9 inç retina ekran (1536*2048 piksel çözünürlük)
Dahili hafıza seçenekleri;16-32-64-128 gb.
1 gb. ram
Apple A7 64 bit işlemci (çift çekirdekli 1.3 ghz )
GPU PowerVR G6430 (4 çekirdekli grafik işlemci)
5 mp.kamera 2592*1944 piksel
yüz tanıma,etiketleme,hdr,odaklama
1080p full hd video çekebilme
Ağırlık 331 gr wifi modeli-341 gr. 3g,/LTE modeli
42 mbps veri indirme
Bluetooth 4.0,gps
Diğer özellikleri;
   Siri doğal dil komutları
   Havadan dosya paylaşımı
  ICloud bulut hizmeti
  Twitter ve Facebook entegrasyonu
  TV-out
  Haritalar
  Ses / video oynatıcı / düzenleyici
  Organizatör
  Resim görüntüleyici / düzenleyici
  Document görüntüleyici / editörü (Word, Excel, PowerPoint)
  Sesli notlar
  Akıllı metin girişi

Apple'ın yeni mini Ipad'i Mini 2,önceki versiyonuna göre 4 kat daha güçlü performansa sahip.Hiçbir özelliklerinden kısılmayan Ipad Mini 2'nin yurt dışı fiyat listesi ise şöyle;
Wi-Fi modellerinin fiyat listesi:
16 gb. 399 dolar
32 gb. 499 dolar
64 gb. 599 dolar
128 gb. 699 dolar
3g/LTE modellerinin fiyat listesi.
16 gb. 529 dolar
32 gb. 629 dolar
64 gb. 729 dolar
128 gb. 829 dolar

Bu fiyatları baz alaraktan bizim ülkemizdeki fiyatların ne kadar olabileceğini de kolay matematik hesabıyla bulabilirsiniz.
16 gb.'lık Wi_Fi modeli için 399 dolar ise biz bunu 2'ye çarparak,bulduğumuz sonucu da tl kuruna çeviriyoruz.Bulduğumuz sonuç 798 dolar ve bunu tl'ye çevirmek için (1 dolar 2 tl olduğuna göre)2'ye çarpıyoruz.1596 tl artı 5 lira da kargo ücreti 16001 tl'den sahip olacağız.

22 Ekim 2013 Salı

Finansbank’tan Bilinçli Harcama Hareketi


Finansbank, ilk defa kredi kartı sahibi olacaklar için bir ilki gerçekleştiriyor.

Daha önce kredi kartı olmayıp ilk defa kart alacaklara, bilinçli harcama alışkanlığı kazandırmak için Yılmaz Vural ile “İlk Kartım” programında bir araya geliyor.

Farklı hedef kitlelere hitap eden pek çok kartı olan Finansbank, müşterilerinin bilinçli harcamalar yapmasına verdiği önemi “İlk Kartım” programı ile gösteriyor. “İlk Kartım” programı kapsamında, limit kısıtlamadan hatırlatma servislerine, İnternet Bankacılığı ve ATM gibi hızlı kanallardan anında hesap bilgisi öğrenmeye kadar pek çok özelliği kullanıcılarına bilinçli harcamayı öğretmek için kullanıyor.

Peki kredi kartı sahiplerini “İlk Kartım” bilinçli harcama hareketinde neler bekliyor?

BORÇLARI ARTMASIN DİYE LİMİT KISITLAMA

Kredi kartını alan kullanıcıların bilinçli harcamayı öğrenmeleri için ilk7 ay limitleri kısıtlanıyor. Bunun nedeni, kart sahiplerini borçlarını aniden artıracak hareketlerden korumak. Kart kullanımını düzenleyen ve harcamalarını bütçelerine göre yapan kullanıcıların limitleri açılıyor. Kartlarını diledikleri gibi kullanma imkanı veriliyor.

ÖDEMELERİNİ UNUTMASINLAR DİYE HATIRLATMA SERVİSLERİ

Finansbank “İlk Kartım” platformunun en önemli servisleri arasında, hatırlatma servisi yer alıyor. Kart sahiplerine borçları ve ödeme zamanları hatırlatılarak, gecikme nedeniyle artan borç yükünü ortadan kaldırmak hedefleniyor.

Kart sahipleri, harcamalarını kontrol etmek için kendilerine üst limit belirliyor. Farkında olmadan bu üst limit aşıldığında, hatırlatma servisleri tarafından uyarı yapılıyor.

BİLİNÇLİ ALIŞVERİŞ İÇİN LİMİT SORGULAMA

İlk Kartım” programı, bütçe planlamasını da kolaylaştırıyor. Anında limit sorgulama özelliği ile tüm kart sahipleri, limitlerini SMS atarak hızla öğrenebiliyor. Bu da onları daha bilinçli harcama yapma konusunda teşvik ediyor.

İŞLEMLERİNDE HIZ KAZANMALARI İÇİN HIZLI BANKACILIK

Bilinçli harcama alışkanlığı kazandırmak için yaratılan “İlk Kartım” programı, kart sahiplerini hızlı bankacılık işlemleriyle tanıştırıyor. İnternet Bankacılığı, ATM ve Telefon Bankacılığı gibi hızlı bankacılık işlemleri, tüm kart sahiplerinin bankacılık işlemlerinde hızlanmasını sağlıyor.

Program boyunca bilinçli harcamayı ve ödemelerini düzenlemeyi öğrenen kart sahiplerinin limitleri ve kart özellikleri zaman içinde artıyor. Böylece kart sahiplerinin kredibiliteleri de yükseliyor.

Kredi kartı kullanımını daha bilinçli hale getirmeyi hedefleyen “İlk Kartım” programı, bilinçli kullanıldığında kredi kartının büyük kolaylık sağladığını ve bütçeleri rahatlattığını anlatmak için oluşturulmuş başarılı bir sosyal sorumluluk projesi. Bu proje boyunca, kart sahiplerini rahatlatacak bilinçli harcama hareketi “İlk Kartım” Finansbank’tan, bilinçli harcama taktikleri Yılmaz Hoca’dan.

Program hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvuruda bulunmak için tıklayın;

www.ilkkartim.com.tr

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Ekim 2013 Pazartesi

Dabbe Cin Çarpması Filminde Gerçek Cin Görüntüleri

Ağustos ayında vizyona giren Hasan Karacadağ menşeili Dabbe Cin Çarpması'nın bir bölümündeki görüntüler,izleyenleri hayrete düşürdü.Fragmanın 1:05-1:06 saniyeleri arasında metruk bir evdeki varlığın gözükmesi dikkat çekiyor.Gerçek cin görüntüsü mü yoksa montaj mı sorusunu akıllara getiriyor.Konuyu metafizikle uğraşan kişilere ilettiğimizde ise,insanlara gözüken bir cine çok benzediğini söylediler.                                                                                                                       
 
 

 



Fragmanın belirtiler bölümündeki ekran görüntüleri sırasıyla çekilmiştir.
 
filimin fragmanı
 
 
 
 
Konuyla İlgili Diğer Yazılar;
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                                

 

Nokia Lumia 1020 vs. Sony Xperia Z1 kamera karşılaştırması

 
Kamera konusunda iddialı 2 yeni ürünün karşılaştırmasında hangisi daha iyi?İzleyin ve görün!


                                             

                                 

212 AVM'nin Çevresinden Geçen Otobüs Hatları Hangileridir?

Bağcılar Mahmutbey semtinde konuşlandırılmış 212 Outlet Avm'nin çevresinde geçen iett hatları şöyle:
78ZB:Başakşehir 4.Etap-Zeytinburnu
89C:Başakşehir 4.Etap-Taksim
89T:Halkalı Atakent Mahallesi-Taksim
Bu hatlara binerek ''İkitelli Köprüsü''durağından inip,212 AVM'ye ulaşabilirsiniz.
HT12:Basın Tesisleri (Güneşli)-Yenibosna ve 98E:Basın Tesisleri (Güneşli)-Bakırköy hatlarıyla da buraya ulaşılabilir.Yenibosna ve Bakırköy'den bu hatlara binerek,son durakta inip Gülbahar Caddesi'ni sonuna gelindiğinde,caddesinin karşısına geçip ulaşabilirsiniz.
Halkalı tarafında ''Toplu Konut''durağından geçen;
36AY:Arnavutköy-Yenibosna
78A:Oyak Kent-Aksaray
79K:Başakşehir Metrokent-Bakırköy
98T:Halkalı Atakent Mahallesi-Bakırköy hatlarıyla da ulaşılabilir.Bu durakta inip,İkitelli köprüsü istikametinde ilerleyerek 212 AVM'ye ulaşım sağlanır.

Minibüs hatlarında ise;Mehmet Akif-Topkapı,İkitelli-Bakırköy (Mahmutbey istikametini kullananlar)Tekstilkent-Şirinevler,Evren Mahallesi-Ömür,Güneşli (Evren Mahallesi-Bakırköy),212 AVM-Bağcılar Devlet Hastanesi
212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi Adresi : Mahmutbey Merkez Mah. Taşocağı Cad. No:5 34217 Güneşli Bağcılar / İstanbul ( Avrupa )





20 Ekim 2013 Pazar

97GE Güneşli-Eminönü Hattı Nihayetinde Açıldı


İstanbul Avrupa yakasının yoğun nüfuslu bölgelerin başında gelen Güneşli Semti'ne Eminönü hattı bağlandı.
Ulaşımın yetersiz olduğu Güneşli semtinde,yıllardan beri istenilen Eminönü hattı kurulmasıyla,bölgenin ulaşım sorunu kısmen de olsa çözülmüş olacak.Bölgede hizmet veren 97 Güneşli-Beyazıt,97M Güneşli Mecidiyeköy,97H Güneşli-Aksaray,yeni açılan MK42 Güneşli-Kirazlı (ring hat)ile bu güzergahtan geçen HT1,HT12 ve 98E hatları yetersiz kalıyordu.Bölge halkının Eminönü hattı isteğine geç de olsa cevap veren İETT'nin,bu hat için uyguladığı sefer sayısı ne yazık ki çok az.
Güneşli semtinde ikamet eden biris olarak,Emiönü hattının son derece önemli olduğunu vurgulamak isterim.Eminönü'nden Güneşli'de direkt seferlerin olmaması bizleri 92 Ateştuğla-Eminönü hattına zorluyor ya da,tramvayla Beyazıt'a gidip oradan 97 Güneşli-Beyazıt hattına ulaşmak olurdu.Bunun yanında birkaç alternatif olsa da,Eminönü'nden Güneşli'ye ulaşmak zor geliyordu.


97GE'nin güzergahı ise şöyle:
Evren Mahallaesi,Ateştuğla,Göztepe Meydanı,Yüzyıl,Kazım Karabekir,Vatan Caddesi,Aksaray,Eminönü

97GE
GÜNEŞLİ - EMİNÖNÜ
hattı
Gidiş-Dönüş sefer süresi: 120 Dakika

EVREN MAHALLESİ Kalkış SaatiEMİNÖNÜ Kalkış Saati
İş GünleriCumartesiPazar/Tatilİş GünleriCumartesiPazar/Tatil
06:00
06:00
06:00
07:10
07:10
07:10
08:20
08:20
08:20
09:30
09:30
09:30
10:40
10:40
10:40
11:50
11:50
11:50
13:00
13:00
13:00
14:10
14:10
14:10
15:20
15:20
15:20
16:30
16:30
16:30
17:40
17:40
17:40
18:50
18:50
18:50
20:00
20:00
20:00
21:10
21:10
21:10

Altı-Çizgili ve Kırmızı Servisler ÖHO (Özel Halk Otobüsü) servisidir.


Güncelleme:
Yazıyı yazmandan 24 saat geçmeden İETT sitesinde 97GE hattındaki sefer sayısının arttığını gördük.Sefer sayısının artması çok iyi oldu,kısa sürede bunun da yetersiz olacağı aşikar.Ama şimdilik bununla yetinmek de iyidir.Teşekkürler İETT...
Yenilenen Kalkış Saatleri;
97GE
GÜNEŞLİ - EMİNÖNÜ
hattı
Gidiş-Dönüş sefer süresi: 120 Dakika

EVREN MAHALLESİ Kalkış SaatiEMİNÖNÜ Kalkış Saati
İş GünleriCumartesiPazar/Tatilİş GünleriCumartesiPazar/Tatil
06:00
06:00
06:00
07:05
07:05
07:05
06:45
06:45
06:45
07:50
07:50
07:50
07:30
07:30
07:30
08:35
08:35
08:35
08:15
08:15
08:15
09:20
09:20
09:20
09:00
09:00
09:00
10:05
10:05
10:05
09:45
09:45
09:45
10:50
10:50
10:50
10:30
10:30
10:30
11:35
11:35
11:35
11:15
11:15
11:15
12:20
12:20
12:20
12:00
12:00
12:00
13:05
13:05
13:05
12:45
12:45
12:45
13:50
13:50
13:50
13:30
13:30
13:30
14:35
14:35
14:35
14:15
14:15
14:15
15:20
15:20
15:20
15:00
15:00
15:00
16:05
16:05
16:05
15:45
15:45
15:45
16:50
16:50
16:50
16:30
16:30
16:30
17:35
17:35
17:35
17:15
17:15
17:15
18:20
18:20
18:20
18:00
18:00
18:00
19:05
19:05
19:05
18:45
18:45
18:45
19:50
19:50
19:50
19:30
19:30
19:30
20:35
20:35
20:35
20:15
20:15
20:15
21:20
21:20
21:20
21:00
21:00
21:00
22:05
22:05
22:05

Altı-Çizgili ve Kırmızı Servisler ÖHO (Özel Halk Otobüsü) servisidir.


30 Ekim itibariyle,97GE hattının kalkış saatleri bir kez daha güncellenmiştir.
Bundan önceki saatler ne yazık ki tam olarak uygulanmıyordu.Şu ana kadar bu hattı tam saatinde kalkarken 1 kez tanık oldum.Umarım bu yeni güncellenmiş saatler doğru olur.Bunda da öyle bir sıkıntı olursa iett ve otobüs aş'ye şikayette bulunacağım.Ayrıca sefer sayılarında bir düşüş olmuş...


Yenilenen 97GE hattının hareket saatleri aşağıdadır...
97GE
GÜNEŞLİ - EMİNÖNÜ
hattı
Gidiş-Dönüş sefer süresi: 120 Dakika

EVREN MAHALLESİ Kalkış SaatiEMİNÖNÜ Kalkış Saati
İş GünleriCumartesiPazar/Tatilİş GünleriCumartesiPazar/Tatil
06:00
06:00
06:00
07:15
07:15
07:15
06:45
06:45
06:45
08:00
08:00
08:00
07:30
07:30
07:30
08:55
08:55
08:55
08:20
08:20
08:20
09:45
09:45
09:45
09:15
09:15
09:15
10:40
10:40
10:40
10:10
10:10
10:10
11:40
11:40
11:40
11:00
11:00
11:00
12:30
12:30
12:30
12:00
12:00
12:00
13:30
13:30
13:30
13:00
13:00
13:00
14:30
14:30
14:30
13:50
13:50
13:50
15:20
15:20
15:20
14:50
14:50
14:50
16:20
16:20
16:20
15:50
15:50
15:50
17:20
17:20
17:20
16:40
16:40
16:40
18:10
18:10
18:10
17:40
17:40
17:40
19:10
19:10
19:10
18:40
18:40
18:40
20:10
20:10
20:10
19:30
19:30
19:30
20:50
20:50
20:50
20:30
20:30
20:30
21:50
21:50
21:50
21:30
21:30
21:30
22:50
22:50
22:50

Altı-Çizgili ve Kırmızı Servisler ÖHO (Özel Halk Otobüsü) servisidir.



11 Kasım Pazartesi Tarihi itibariyle bir kez daha değişen hareket saatlerinde sefer sayısı arttırılmış.Sefer aralığı güncellenen şekliyle birlikte 15-20 olmuştur...
97GE
GÜNEŞLİ - EMİNÖNÜ
hattı
Gidiş-Dönüş sefer süresi: 120 Dakika

EVREN MAHALLESİ Kalkış SaatiEMİNÖNÜ Kalkış Saati
İş GünleriCumartesiPazar/Tatilİş GünleriCumartesiPazar/Tatil
06:00
06:00
06:10
07:15
07:15
07:40
06:15
06:15
06:30
07:30
07:30
08:00
06:30
06:30
06:50
07:45
07:45
08:20
06:45
06:45
07:10
08:00
08:00
08:40
07:00
07:00
07:30
08:20
08:20
09:00
07:15
07:15
07:50
08:40
08:40
09:20
07:30
07:30
08:10
09:00
09:00
09:40
07:45
07:45
08:30
09:20
09:20
10:10
08:00
08:00
08:50
09:35
09:35
10:30
08:15
08:15
09:10
09:50
09:50
10:50
08:30
08:30
09:30
10:10
10:10
11:10
08:50
08:50
09:50
10:30
10:30
11:30
09:10
09:10
10:10
10:50
10:50
11:50
09:30
09:30
10:30
11:10
11:10
12:10
09:50
09:50
10:50
11:30
11:30
12:30
10:10
10:10
11:10
11:50
11:50
12:50
10:30
10:30
11:25
12:10
12:10
13:05
10:50
10:50
11:40
12:30
12:30
13:20
11:10
11:10
12:00
12:50
12:50
13:40
11:25
11:25
12:20
13:05
13:05
14:00
11:40
11:40
12:40
13:20
13:20
14:20
12:00
12:00
13:00
13:40
13:40
14:40
12:20
12:20
13:20
14:00
14:00
15:00
12:40
12:40
13:40
14:20
14:20
15:10
13:00
13:00
14:00
14:40
14:40
15:40
13:20
13:20
14:20
15:00
15:00
16:00
13:40
13:40
14:40
15:10
15:10
16:20
14:00
14:00
15:00
15:40
15:40
16:40
14:20
14:20
15:20
16:00
16:00
17:00
14:40
14:40
15:40
16:20
16:20
17:15
15:00
15:00
16:00
16:40
16:40
17:30
15:20
15:20
16:20
17:00
17:00
17:50
15:40
15:40
16:40
17:15
17:15
18:10
16:00
16:00
17:00
17:30
17:30
18:30
16:20
16:20
17:20
17:50
17:50
18:50
16:40
16:40
17:40
18:10
18:10
19:10
17:00
17:00
18:00
18:30
18:30
19:30
17:20
17:20
18:15
18:50
18:50
19:45
17:40
17:40
18:30
19:10
19:10
20:00
18:00
18:00
18:45
19:30
19:30
20:15
18:15
18:15
19:00
19:45
19:45
20:30
18:30
18:30
19:20
20:00
20:00
20:45
18:45
18:45
19:40
20:15
20:15
21:00
19:00
19:00
20:00
20:30
20:30
21:20
19:20
19:20
20:20
20:45
20:45
21:40
19:40
19:40
20:40
21:00
21:00
22:00
20:00
20:00
21:00
21:20
21:20
22:20
20:20
20:20
21:20
21:40
21:40
22:40
20:40
20:40
21:45
22:00
22:00
23:05
21:00
21:00
22:10
22:15
22:15
23:30
21:15
21:15
22:30
22:30
21:30
21:30
22:45
22:45
21:45
21:45
23:00
23:00
22:00
22:00
23:15
23:15
22:15
22:15
23:30
23:30
22:30
22:30
23:45
23:45