31 Ocak 2014 Cuma

Windows Mobilde Blogger Uygulaması

Windows mobil blogger uygulaması marketteki yerini almış durumda. Oldukça sade bir tasarıma sahip uygulamanın dili ise ingilizce olarak karşımıza çıkıyor.Ücretsiz sürüm olması sebebiyle de,uygulamayı kullanırken reklamlarla karşılaşmak mümkündür. Uygulamada sadece,başlık ve içerik yazılarını yazmakla yetiniyoruz.Arama ayarları ve etiket olayı ne yazık ki yok...

25 Ocak 2014 Cumartesi

İntel İşlemcili Reeder A8İ İncelemesi

Reeder'in yeni intel atom işlemcili tablet bilgisayarı dış görünüş itibariyle Ipad Mini'den ilham alınmış.İntel Atom Z2580 işlemciye sahip A8İ,2Ghz hızla çalışıyor.1gb ram ve 16 gb. dahili hafızaya sahip tablette max. 64 gb'lık genişletilebilir micro sd kart özelliğine sahip.Android 4.2.2 işletim sistemiyle çalışan A8İ,1024*768 piksel IPS çözünürlüğe sahip.Tabletin arkasında 5mp kamera buluyor.Fiyatı 460 tl olan bu tablet,intel işlemcili olması sebebiyle dikkat çekiyor.

Motorola Moto G için Ülkemizde Ön Siparişler Başladı

Motorola'nın beklenen telefonu Moto G,ülkemizde ön siparişle satılmaya başlandı.850 tl etiket fiyatıyla ön siparişten satılan Moto G'nin yurt dışı fiyatı 16gb modeli için 199 dolar.
Önümüzdeki hafta tedarik sürecine girecek olan Moto G'yi birçok teknoloji mağazalarında ve internet sitelerinde satışta bulabileceğiz.
Yurt dışı uygun fiyatı olmasına rağmen,ülkemizde bu kadar fahiş fiyattan satılmasını beklemek süpriz olmadı.Tasarımında oldukça iddialı olan Moto G,orta seviye donanımla bütçesi kısıtlı olanlara hitap ediyor.
Motorola Moto G'nin Özellikleri ise şöyle;
4.5 inç 1280*720 hd ıps ekran
corning gorilla glass 3 çizilmeye karşı dayanıklı cam
android 4.3 (4.4 güncellemesi alacak)
A7tabanlı 1.2 ghz işlemci
16gb dahili hafıza ve 1 gb ram
5 mp kamera
2070 mAh batarya

Motorola Moto G almak isteyenlerin biraz beklemesinde fayda olacaktır.Şişirilmiş bir etiket fiyatıyla almak şu an için mantıklı değildir.Bu telefonun 6 ay içerisinde %30'a kadar indirime gitmesi muhtemeldir.

Şeytanın Notaları:Dinlediğimiz Şarkılar ve İzlediğimiz Klipler Hiç Masum Değil

Bu ay içerisinde çıkan ilginç bir yerli esere denk geldim.Eray Emin Aydemir'in yazdığı kitapta şarkıların ve kliplerin zihinlerimize soktuğu bilinçaltı mesajlardan yani satanist ve masonik simgelerin ne olduğunu ve neden bunların kullanıldığını anlatıyor.
Hikayeye başlangıç 1999 yılındaki satanizm olayları olarak ele alınıyor.Satanizmin nereden ve nasıl ülkemize geldiği,amaçlarının neler olduğu gibi sorulara yanıt bulabileceğimiz bir referans kaynağı.
Daha sonraları ortaya çıkan illüminati,tek göz,üçgen gibi simgelerin şarkılar ve klipler üzerinden hiç de masum olmadığını anlatan ilginç ve sıradışı bir kitap...

"Evimde bir hayalet var. Ve o beni bir odaya çekiyor, orada bacaklarından halatlarla bağlanmış sarı saçlı bir kız var. Ve o kız benim Grammysdeki ayakkabılarımı giymiş. Halatlar onu çekiyor. Sadece kızın sızlanışlarını izliyorum, hiçbir şey yapamıyorum ve hayalet bana Eğer onun acı çekmesini istemiyorsan ve ailenin iyi olmasını istiyorsan bileklerini kesmelisin diyor."
-Lady Gaga-

Her şey 1999 yılında işlenen vahşi bir cinayetle başladı. Kendilerini satanist olarak tanımlayan 3 kişi bir genç kızı öldürürken bu cinayetin ardından deprem şokunun yaralarını sarmak isteyen Türkiye adeta bir histeri krizine tutuldu. Bu kriz, medyanın da pohpohlamasıyla birçok masum insanın canını yakarken, Türkiye satanizm gerçeğiyle tanıştı. Peki nedir satanizm?

Neden metal müzik içerisinde var? Ve neden bazı gizli cemiyetler pop müzik şarkılarında bile Satanist ve Masonik simgeleri kullanıyorlar?

Sanatçılardan bizi kurtarın itirafları... Dinlediğiniz şarkılar ve izlediğiniz klipler hiç de masum değil!
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 132

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Cinius

24 Ocak 2014 Cuma

İstanbul Mayısta Bir Akşamdı (Selim İleri)

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Selim İleri,yeni kitabı 'İstanbul Mayısta Bir Akşamdı' çıktı.Tarihi İstanbul'u yine kendine has üslubuyla kaleme alan yazar,okuyucularına yeniden İstanbul'un keşfini sağlayacak.Everest Yayınlarından çıkan kitabın fiyatı ise 13.50 tl...

Bu kez en eskilere dönmek, en eskileri yazmak istiyorum. Kim bilir 1960'larda hangi gündü. Tarih, sanat, mimarî, süslemecilik konusunda hemen hiçbir şey bilmediğim halde, camiin çinileri, kubbe pencerelerinden yansıyan ışıklar ortasında, rüyayı andırır bir etki bırakmıştı. O kadar çini ışıltısını, ancak çinilerde o kadar sır ışıltısına kavuşabilen narçiçeği kırmızısını, yeşili ve uçsuz bucaksız maviyi ilk kez görüyordum.

Bence Selim İleri kırk yıldan beri emek verdiği edebiyat alanında mutfağından izbesine kadar evleri, sokakları, insanlarıyla, dünü bugünüyle İstanbul'u kucaklamış, her eseriyle biraz daha ustalaşmış, değerli bir İstanbul yazarıdır.
-İnci Enginün-

Selim İleri, İstanbul belleğine bir eser daha ekliyor…
(Tanıtım Bülteninden)

22 Ocak 2014 Çarşamba

İstanbul'un Fethine Panorama 1453'te Tanık Olmak



İstanbul'un fethini 3 boyutlu olarak panoramik şekilde anlatan Panorama 1453 Müzesi 2009 yılının Ocak ayında açılmıştı.Açıldığından bu yana çok fazla dikkatimi çekmesine rağmen bir türlü gidememiştim.Bu hafta başını yani 20 Ocak Pazartesi'yi Panorama Müzesine ayırmayı başarabildim.



Nerede Bu Panorama Müzesi
Panorama 1453 Müzesi,Zeytinburnu'nun Topkapı Semtinde Merkezefendi Mhallesi'nde bulunan Topkapı Kültür Parkı içerisinde yer alıyor.Ulaşımı oldukça kolay olan müzeye,birçok toplu ulaşım,tramvay ve metro ile gidilebilir.Anadolu yakasına sefer yapan ulaşım 522B,500T araçları da Panorama Müzesinden geçiyor.'Panorama 1453' alt geçit durağından inip,merdivenleri takip ederek Topkapı Kültür Parkına oradan da Panorama Müzesi'ne ulaşmak mümkündür.
Açılış ve Kapanış Saatleri İle Müzeye Giriş Fiyatı
 Haftanın her günü açık olan müzenin ziyaret açılış tarihleri:09:00-17:00 arası.Öğrenci 3 tl,Sivil 5 tl olan giriş ücretinde grup indirimi de yapılmaktadır.10 kişiyi geçen gruplar için öğrenci 2 tl,sivil 4 tl giriş ücreti alınmaktadır.


Panorama Müzesine Panoramik Gezi
İstanbul'un fethini simgeleyen 3 boyutlu resimlerle,Osmanlı marşları ile F.S.Mehmet'in ordusuna katılıp,surlara topları yağdırıp,Allahu ekber nidalarıyla Bizans papazlarının yıkılmaz denilen güçlü surların dibinde bulduk kendimizi.
Müzenin girişinden itibaren duvarlarda Fatih Sultan Mehmet'in biyografisi,Fethin hazırlık aşamaları ve Fetih sonrasını konu alan tabelalar mevcuttu.2 kat aşağı inip,sonra da karanlık merdivenler çıkıp,çok farklı bir mekana ayak basıyorduk.İlk kez görenler biraz hayret edecektir.ilk bakışta küçük bir alan,360 derece'lik yerde 3 boyutlu fotoğraflar ve önlerinde toprak üzerinde savaş malzemeleri bulunuyor.Kalabalık olmasa biraz daha iyi olabilirdi bizler için.Ne yazık ki alan,ziyaretçiler için rahat edebilecek bir alan değil.360 derecelik bir alandan bahsetmiştim.Tavan bile parçalı bulutlarla bezenmiş,gerçek bir gökyüzüydü.3 boyutlu fotoğraflara bakınca gerçeklik hissi veriyordu adeta.Bir de mehter takımının marşları da eklenince (fakat kalabalık ortamda gürültüyle beraber marşları duymakta sıkıntı olabiliyor)
Yarım saat boyunca panoramik gezinin ardından,çıkışa doğru yer alan tabelaları da inceleyerek,Fetih hakkında birkaç bilgi edinip,Panorama 1453 Müzesi hakkındaki tüm merakımı da gidermiş oldum.


DipNot;
31 Ocak 2009 tarihinde açılan müzenin tasarımı ve projelendirmesi 2003'te,uygulama çalışmaları ise 2005 yılında başlamıştır.Müze,2008 yılında 5 milyon dolarlık bir maliyetle tamamlanmıştı ve aynı zamanda Türkiye'nin ilk panoramik müzesi olma özelliğine sahiptir.Müzenin fikir sahibi ve projenin koordinatörü ressam Haşim Vatandaş'tır.

Dark Evo X5 Detayları ve Fiyatı

Akortek Firmasının ilk akıllı telefonu Dark Evo X5'i piyasaya sürdü.Üstün donanımla gelen Evo X5'i,GM Discovery'e büyük rakip olarak geldiğini söyleyebiliriz.Donanım olarak GM Discovery'nin üstünde olan Dark Evo X5,fiyat konusunda biraz sıkıntılı.Piyasa fiyatı minimum 799 tl civarında.
Dark Evo ismini,ucuz tablet pc ile navigasyon cihazlarıyla tanıyoruz.Navigasyon için değil de tablet pc konusunda biraz sıkıntılı olan Akartek firmasının,akıllı pazarında nasıl bir performans sergileyeceğini de yakın zamanda DArk Evo X5'in satışları sonrasında müşteri memnuniyetleriyle anlayacağız.
Dark Evo X5,tasarımında,yazılımında,donanımında ve arayüzünde çin malı akıllı telefonlar referans alınmış gibi.Muhtemelen firma,uzakdoğudan getirdiği cihazları burada son şeklini vererek kendi isimleriyle piyasaya sunmuşlardır.Kötü bir şey mi:hayır,değil!Uzakdoğulu ucuz telefon üreticilerinin piyasaya sürdükleri telefonların,marka olan telefonlar karşısında rekabet edebilecek güçteler.Ülkemizde bile bu ucuz cep telefonlarını aliexpress,dx,everbuying ve ebay gibi sitelerden sipariş edildiğini de biliyoruz.Dark Evo X5 tarzı telefonların piyasaya sürülmesi bu açıdan çok önemli.Her ne kadar Çin menşeili olsa da.Yurt dışından garantisiz olarak 1-2 ay kargo süresi bekleyerek almaktansa Dark Evo X5 ve bu tarz cihazları almak daha mantıklı.
Fiyat/Performans olarak görülen ve GM Discovery'e rakip olan Dark Evo X5'in özellikleri;
İşletim Sistemi :android 4.2.2
İşlemci : Dört Çekirdekli MTK6589T 1.5 Ghz 
Grafik İşlemci : SGX 544MP Harici 3D Hızlandırıcı/Open GL 
Ekran : 5" 1920 x 1080 
SIM Kart Yuvası: 2 x Tam Boy SIM 
3G Bant : HSDPA 900 / 2100 
2G Bant : GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 
Panel : IPS 
Dokunmatik Tipi : Çok Nokta OGS  Bellek : 1GB 
Dahili Flash Hafıza : 16GB Nand Flash
Pil : 2000mAh Li-ion-Polymer 
Bluetooth: Var 
Kamera: : 13MP Otomatik Netleme, Flaş, HDR, Panaroma Arka Kamera, 2MP Ön Görüntülü Görüşme Kamerası  
Ses Çıkışları : Stereo 3.5mm 
Kart Yuvası : Var, microSD (32GB"a kadar) 
USB Bağlantısı : 1 x MicroUSB Veri ve Şarj bağlantısı 
Boyutlar: 144 x 72 x 9 mm 
Dark Evo X5'in fiyatı ise 799 tl...

19 Ocak 2014 Pazar

Surların Dışında Kalan Bahçe:Atatürk Arboretumu

İstanbul'un kuzey kesiminde Sarıyer'in Bahçeköy semtinde yer alan Atatürk Arboretum'unu gezip görmek bize de nasip oldu.Yıllarca adını duyduğum,bu sefer kesin gideceğim diye diye aradan baya bir zaman geçmişti.Geçen seneki gezi planımda yer almasına rağmen birçok saçma sapan sebeplerden dolayı gidememiştim.2014 yılı içerisinde yapmış olduğum gezi planı içerisinde ilk mekan olarak belirledim.15 Ocak Çarşamba gününü Atatürk Arboretumu'na ayırmıştım.Okuldan bir arkadaşımla Arboretum'un yolunu arşınlamıştık.


Atatürk Arboretumu'na Taksim üzerinden 42T numaralı hat ile gittik.Kemerburgaz Yolu durağından inip,karşı taraftaki yokuş yukarı caddeden yaklaşık 150-200 m. yürüyerek Arboretum'a vardık.Giriş ücretli olup,hafta içi öğrenciler için 2 tl ve tam 4 tl alınmaktadır.Hafta sonları fiyat daha fazla oluyor.
Diğer adı ağaç parkı olan Arboretum,esasen ağaçlar ile ağaççık ve çalı gibi diğer odunsu bitkilerin yetiştirilmesine adanmış botanik bahçesidir.
Atatürk Arboretumu: Kurulumuna 1949'da başlanmış olan, bir arboretumdur. Mülkiyet ve finans kaynağını T.C. Orman Genel Müdürlüğü'nün oluşturduğu bu arboretum bir danışma kurulunca işletilmektedir ve bu kuruldaki idari otorite yine T.C. Orman Genel Müdürlüğü, bilimsel otorite de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'dir.(Wikipedia)
Yaklaşık 1500 bitki türünün olduğu Atatürk Arboretumu'nda,çoğu bitki türü farklı ülkelerden gelmiştir.

Ocak ayında gittiğimiz için,ağaçlar yapraklarını dökmüş,ilkbahara hazırlanıyorlar.Cemrelerin düşüp,çiçeklerin açmasıyla Atatürk Arboretum'u İlkbahar'da daha canlı ve cıvıl cıvıl olacak.Yani İlkbaharda yine yolumuz buraya düşecek.
296 hektarlık alanda ayrıca 3 tane göl de bulunmaktadır.İki göl,Arboretumun girişinde sağlı sollu bulunuyor.Göllerde kuğulara rastlamak mümkündür.Sol taraftaki göl ve çevresinin muhteşem manzarası vardı.




 Arboretumun sağ tarafındaki gölün kapladığı alan daha az.Kuğuların bu gölde de bulunması egzotik hava katıyor.Bahçenin ortasında bulunan havuz merkezi bir yer gibi görüntüsü vererek,toplamda 6 yolun başlangıç yeri oluyor.Bunların 3'ü yokuş olup,tepeye çıkmamızı sağlıyor.



Değişik değişik bitki türlerini inceledikten sonra birkaç makro çekim denemeleri yapıp geziyi tamamladık.Ortamın temiz havası bizleri mestetmişti.Burada ayrıca yiyecek ve içecek satışı yapılmıyor ayrıca burada piknik yapmak da yasak.Böyle  bir uygulamanın olması da çok güzel.Etrafta bir tane çöp bulmanız neredeyse imkansız.
Arboretum'da keyifli saatler geçirerek zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız.Kış saati ve yaz saatinin geçerli olduğu burada kış mevsimi sebebiyle kapanış 17.00 idi.Yaklaşık 3 saatlik gezi bu küçücük alanda bizlere yetmemişti.Ayrıca buraya tripod ile girmek de yasakmış.Görevli,bizdeki fotoğaf makinesini görünce ''tripodunuz yok değil mi''diye sormuştu.Niye yasak diye sorduğumda ''burası müze,yasak''diye cevap vermişti.Oysaki burada film çekmek,reklam amaçlı fotoğraf çekmek vs. gibi nedenlerle giriş yapmanın belli bir maliyeti var.Bu maliyeti gösteren tabela,Arboretumun girişinde asılı.

makro çekimler


Atatürk Arboretumu'na İETT Ulaşımı
153BAHÇEKÖY-SARIYER
42BAHÇEKÖY-4.LEVENT METRO
42HMBAHÇEKÖY-HACIOSMAN
42MBAHÇEKÖY-ZİNCİRLİKUYU METROBÜS
42TBAHÇEKÖY-TAKSİM

16 Ocak 2014 Perşembe

Sony'den Android 4.3 Jelly Bean Güncellemesi Alacak Modeller Duyuruldu


Sony Xperia T

Sony Xperia TX

Sony'in Resmi Twitter hesaplarından Sony Xperia News'da,Android  4.3 jb güncellemesi alacak modeller duyuruldu.
İşte 4.3 jb. güncellemesine kavuşacak modeller ise Şöyle;
Xperia SP
Xperia T
Xperia TX
Xperia V
Güncellemeler,Şubat ayı içerisinde yayınlanması planlanıyor.

Exper EasyPad R10S Fiyatı,Teknik Detayları

 
PC Üreticisi Exper'den İntel Atom işlemcili yeni 10.1 inç'lik tablet bilgisayar.Özellikleri ve fiyatıyla dikkat çeken Exper EasyPad'in teknik deytayları;
İşlemci Intel Z2460 1.6GHz
İşletim Sistemi Android 4.0 İşletim Sistemi
Ekran 10.1'' (1280*800), IPS
Bellek (RAM) 1GB
Hard Disk 16 GB
Pil 3.7V, 5400mAH Li-polimer pil
Pil kullanım süresi 5 saat
Sensör Hareket algılayıcı sensör
Ses formatları MP3/ MIDI/ WAV/ PCM/ AAC/ AMR/ WMA
Video formatları 1080P,PEG4?3GPP, mp4), H264?3GPP?MPEG-4)
Bağlantı Wi-Fi 802.11 b/g/n
Diğer Micro USB 2.0, Micro SD kart slotu, kulaklık çıkışı
Kamera 1.3MP kamera
Diğer OTG desteği
Ağırlık 535 gr
Boyutlar 258.3* 164* 9,5 mm
Fiyatı,399 tl ile 379 tl arasında olan Exper EasyPad,işlemcisi,çözünürlüğü,hafızası ile dikkat çekerken,tek dezavantajı ise İCS Android versiyonun kullanılması.

Samsung Galaxy Core Plus Ortaya Çıktı

Samsung'un yeni giriş seviyesi telefonu Galaxy Core Plus ortaya çıktı.
4.3 TFT LCD ekrana sahip,Core Plus'ta 480*800 piksel çözünürlüğe sahip(217 ppi).Çift çekirdekli 1.2 ghz işlemciye,768 mb ram ve 8 gb. dahili hafıza ile geliyor.
132 gr. ağırlığındaki Galaxy Core,diğer Samsung'un giriş seviyesindeki telefonlar ile aynı özelliklere sahip.
Kaynak;PhoneArena

Nikon D3300 Ces 2014'te Tanıtıldı


 
Ces 2014'te Nikon firmasının tanıttığı ürünler arasında yer alan Nikon D3300'ün özellikleri şöyle;
Nisan 2012'de tanıtılan bir önceki modeli olan D3200'ün biraz daha iyileştirilmiş hali olarak karşımıza çıkıyor.
Daha keskin görüntüler sağlayabilen AA filtresiz 24.2 MP CMOS sensör
Expeed 4 işlemci
Full HD Video (60 fps)
Seri çekim hızı 5 kare
25,600 max İSO ayarı
EN-EL14a lityum-iyon bataryası ile ortalama 700 çekim
124 x 98 x 76 mm boyut ve 430 gram ağırlık
 harici WU-1a adaptörüyle kablosuz olarak görüntü aktarımı (D3200 modeli ile aynı şekilde)
3-inç 921K ekran ve optik pentamirror vizör
Nikon'un giriş seviyesi yeni DSLR fotoğraf makinesi D3300, 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR II kit lens ile beraber 650$ fiyat etiketiyle Şubat ayında satışa çıkıyor.
 

İblisin Oğlu 13.Vahşet Filmine Dair

Türk Korku Sinemasının en yeni filmi 'İblisin Oğlu 13.Vahşet' 27 Aralık'ta vizyona girdi.Film konusu itibariyle Hollywood'un korku filmleriyle hemen hemen aynı tarzda.Hatta copy_paste şeklinde.Filmin diğerlerinden ayrılması için küçük bir detay yetiyor.Fragmanını izlediğimde dikkatimi çeken bir şey olmamıştı ta ki konusunu okuyana kadar.Genelde bu tarz filmlerde,hep bir grup üniversite öğrencisi diye geçer.Ama bu filmde Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencilerinin başından geçen olay olması sebebiyle dikkatimi çekmişti.Ben de Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi olarak,bir korku filmi senaryosu yazdığımdan,böyle filmlere vereceğim tepki farklı olacaktır.Filmin senaryosu, düz mantık üzerinden ,belki de bir gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisine aittir.
Film içerik olarak dikkat çekici değil ancak,isim olarak oldukça çekici.Rakamlar korku filmlerinde en önemli unsur olmuştur.Her korku filminde bir rakama rastlamak mümkündür.66,666,999,7175,ve bunun gibi rakamlar birçok korku filmlerinde önemli bir detay ve unsur olmuştur.
Filmin Konusu;Gazetecilik bölümünde son sınıfta okuyan bir arkadaş grubu, bitirme tezlerine konu olması amacıyla ilginç haberlere göz atmaktadırlar. Tam da aradıkları türden bir haberi bulmaları ise çok sürmez. Sekiz dağcının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu gizemli olayı ve bu olayın arkasında yer aldığını düşündükleri bir dağ evinde tek başına yaşayan Wild'ın hikayesini ele alacaklardır. Kameralar kayıda girdiğindeyse 13 sayısının laneti kendilerini bulacaktır.
Yönetmenliğini Emre Kaya'nın üstlendiği, senaryosunu ise Fevzi Altunbulak ve Zafer Kaya'nın yazdığı filmin başrollerinde Fevzi Altunbulak, Burakhan Keyif ve Merve Uçar Cangöz gibi isimler bulunuyor.

Filmin Fragmanı;

13 Ocak 2014 Pazartesi

ASUS Zenfone 4 İncelemesi

CES 2014'te Asus'un tanıttığı Zenfone serisinin en küçüğü Zenfone 4'ün teknik detayları;
Bir bakışta Asus Zenfone 4
• Boyutlar: 124.4 x 61.4 x 11.2mm, 115g
• Ekran: WVGA çözünürlüğü, 233ppi 4.0 "LED-arkadan aydınlatmalı IPS ekran
Chipset: Intel Atom Z2520; 1.2GHz hızında çift çekirdekli Intel Atom, PowerVR SGX 544MP2 GPU, 1GB RAM
İşletim Sistemi: Android 4.3 Jelly Bean (4.4 KitKat yükseltme), Asus Zen UI
Kamera: 5MP, otofokus, ön kamera karşı karşıya
Depolama: 4GB dahili, microSD kart yuvası
Bağlantı: Çift-SIM, HSPA +, GPS, WLAN b / g / n, microUSB 2.0, Bluetooth 4.0 LE
• Pil: 1.170 mAh Li-Po, çıkarılabilir
Çeşitli: dahili ivmeölçer, çoklu dokunmatik giriş, yakınlık sensörü
Renkler: Siyah, Beyaz, Kırmızı, Mavi, Sarı

Asus'un Zenfone Serisindeki Diğer Telefonları;

Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 6

Asus Zenfone 5 İncelemesi


CES 2014'te Asus'un tanıttığı 5 inç modelindeki Zenfone 5'in Özellikleri şöyle;
• Boyutlar: 148.2 x 72.8 x 10.3mm, 140g
• Ekran: 720p çözünürlükte, 294ppi 5.0 "LED-arkadan aydınlatmalı IPS ekran
Chipset: Intel Atom Z2580, 2GHz, PowerVR SGX 544MP2 GPU, 1GB RAM, çift çekirdekli Intel Atom
İşletim Sistemi: Android 4.3 Jelly Bean (4.4 KitKat'a  yükseltme), Asus Zen UI
Kamera: 8MP, otofokus, LED flaş, 2MP
Depolama: 4GB dahili, microSD kart yuvası
Bağlantı: Çift-SIM, HSPA +, GPS, WLAN b / g / n, microUSB 2.0, Bluetooth 4.0 LE
• Pil: 2.050 mAh Li-Po, sökülemez
Çeşitli: dahili ivmeölçer, çoklu dokunmatik giriş, yakınlık sensörü
Renkler: Siyah, Beyaz, Kırmızı, Mavi, Altın

Asus'un Zenfone Serisindeki Diğer Telefonları;
Asus Zenfone 6
Asus Zenfone 4

12 Ocak 2014 Pazar

Asus Zenfone 6'' Detayları ve Özellikleri



Asus'un CES 2014 fuarında tanıttığı smartphone'ların başında gelen 6 inçlik versiyone Asus Zonefone 6'nin özellikleri şöyle;
6 inç boyutunda olan Asus Zenfone'un çözünürlüğü ise1280*720.Intel Atom Z2580 yonga setinin kullanıldığı cihazda işlemci hızı 2GHz olarak konumlandırılmış.Grafik kartı olarak Hyper-Threading , PowerVR SGX544 GPU MP2 bulunuyor.Android 4.3 işletim sistemi kullanılmaktadır.
8/16 gb. dahili hafıza seçeneklerinin bulunduğu Zenfone 6'da 2 gb ram kullanılıyor.Cihazın önünde 2 mp kamera ve arkasında 13 mp kamera bulunuyor.3200 mAh batarya ile çalışan Asus Zenfone'un
siyah,beyaz,kırmızı ve altın sarısı renkleriyle 199 dolardan satışa çıkacağı bekleniyor.
Asus'un Zenfone Serisindeki Diğer Telefonları;
Asus Zenfone 4
Asus Zenfone 5


Kaynak;GSMArena

Asus PadFone Mini Ortaya Çıktı


Asus'un telefon-tablet ürünlerini bir arada sunan PadFone serisine mini versiyonu da katıldı.Tabletin (docking) boyutu 7 inç olurken,telefonun boyutu ise 4 inç.Telefonda 1170 mAh batarya kullanılırken,tablette ise 2100 mAh batarya mevcut.
Asus PadFone Mini'de 1.6GHz hızında çalışan  Intel Atom Z2560 işlemci bulunuyor.8 mp arka kamera ve 2 mp ön kamera barındıran Asus PadFone Mini'de 1 gb ram ve 8 gb dahili hafıza bulunuyor.Cihazda Android 4.3 işletim sistemi yer alırken,4.4 kitkat güncellemesi de hazırda hazırda olduğu söylenilmektedir.
PadFone mini bağlantı seçenekleri GSM / GPRS / EDGE ve WCDMA / HSPA + / DC-HSPA + içerir.Son 42Mbps kadar indirme hızlarını destekler. Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi 802.11 b / g / n Wi-Fi Direct özelliği de vardır.

Dock olanlar 199.85 x 119.43 x 13.91mm iken ASUS PadFone, mini ebatları, 124.42 x 61.44 x 6.3-11.2mm vardır.Telefon ve docking istasyonu sırasıyla 116g ve 260g ağırlığında.

LG NEXUS 5,Ülkemizde Satışa Çıktı

LG-Google ortalığındaki son ürün olan Nexus 5,ülkemizde 1398 tl'den satışta...
Nexus 5,gerek donanımıyla gerekse yazılımıyla üst seviye bir performans sunarken,uygun fiyatıyla da ülkemizdeki mağazaların raflarına yerleşti.
Yurt dışı fiyatı 16 gb'lık modeli 350 dolar olan Nexus 5'in 32gb modeli ise 400 dolardan satışa sunulmuştu.Ülkemize sadece 16 gb. modeli gelmiş olup,giriş fiyatı ise yurt dışı fiyatının 4 katı.
Ülkemize 1400 tl'den giriş yapan Nexus 5'in,Nexus 4 gibi kısa sürede 1000 tl'nin altına düşmesi muhtemeldir.

11 Ocak 2014 Cumartesi

General Mobile Discovery 2 Fiyatı ve Özellikleri


2013 yılının ortalarında piyasaya çıkan GM Discovery,fiyat/performans açısından dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.Bu başarının ardından serinin ikincisi GM Discovery 2,CES 2014 fuarında tanıtıldı.Donanımsal olarak orta seviye konumunda bulunan GM Discovery 2'nin teknik detayları ise şöyle;
5" 1280x720P IPS-OGS Ekran + Corning Gorilla Glass 3 koruma
Qualcomm Snapdragon 400 msm8228 1.4GHz 4 Çekirdekli İşlemci
450MHz Adreno 305 GPU
1GB Sistem Belleği
4/16GB ROM - Micro SD Kart desteği
2500mAh batarya ile 4 saat üzeri kesintisiz oyun süresi
13MP arka, 5MP ön kamera 1080P video kaydı
Android 4.3 İşletim Sistemi
Çift Sim Desteği
NFC - WiFi - Bluetooth - GPS Bağlantı Özellikleri
Qualcomm Hızlı Şarj Desteği 
 
Fiyatı henüz netleşmeyen Gm Discovery 2,kısa sürede piyasada yerini alması bekleniyor.