21 Şubat 2014 Cuma

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.    

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

Katılım koşulları

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

19 Şubat 2014 Çarşamba

Huawei Ascend Mate 2 İncelemesi



Huawei Ascend Mate'in bir üst modeli ortaya çıktı. Huawei Ascend Mate 2'ni Özellikleri;
Qalcomm Snapdragon 400 MSM8928
4 çekirdekli A7 1.6 gHz işlemci
2 gb. ram/16 gb. dahili hafıza
micros sd kart desteği ile maksimum 64 gb'a kadar genişletilebilir hafıza
Android 4.3 işletim sistemi
6.1 inç 1280*720 piksel IPS hd ekran
13 mp. led flaşlı kamera
veri indirme hızı 42 Mbps
Bluetooth 4 versiyon




18 Şubat 2014 Salı

Vialand Nerede,Nasıl Gidilir?


Türkiye'nin ilk tema parkı Vialand,İstanbul'un Eyüp ilçesinde geçen sene halkın hizmetine sunulmuştu.İstanbulluların beğenisini kazanan Vialand'a ulaşım nasıl sağlanır ve hangi otobüsler gider?
Yeşilpınar Mahallesi,Girne Caddesi üzerinde bulunan Vialand'a toplu ulaşım araçları ile ulaşmak oldukça kolay.Bunun yanında Aksaray'dan kalkan Yeşilpınar minibüs hatları da Vialand önünden geçmektedir.
39 Akşemseddin-Aksaray
39D Yeşilpınar-Yenikapı
39O Yeşilpınar-Otogar
39Y Yeşilpınar-Vezneciler
47 Yeşilpnar-Eminönü
47L Binevler-Maslak
47E Binevler-Eminönü
49 Akşemseddin-Şişli
49G Yunusemre-Şişli
49K Karadolap-Şişli
49T Yeşilpınar-Taksim
49Y Yeşilpınar-Şişli

Eyüp Devlet Hastanesine Nasıl Gidilir?

İstanbul'un İlçesi'nde bulunan Eyüp Devlet Hastanesi'ne nasıl gidilir?
Eyüp'ün Merkez Mahallesinde bulunan Devlet Hastanesi Haliç Sahil'de Silahtarağa Caddesi üzerindedir.Hastaneye ulaşım oldukça kolaydır.



Hastanenin önünden geçen İETT hatları ise şöyledir;
36CECEBECİ MAHALLESİ - EMİNÖNÜ
37MYILDIZTABYA-MECİDİYEKÖY
39AKŞEMSETTİN MAHALLESİ - YENİKAPI
399BGÜZELTEPE - EMİNÖNÜ
399CESENTEPE MAHALLESİ - EMİNÖNÜ
39BİMAR BLOKLARI - VEZNECİLER
39DYEŞİLPINAR - YENİKAPI
39OYEŞİLPINAR-OTOGAR
39YYEŞİLPINAR - VEZNECİLER
39ÇHAMİDİYE MAHALLESİ - AKSARAY
41YAYAZAĞAKÖYÜ - KAĞITHANE - YENİKAPI
44BHAMİDİYE MAHALLESİ-EMİNÖNÜ
48AGÖKTÜRK - TOPKAPI
48EGÖKTÜRK-EMİNÖNÜ
94YYEŞİLPINAR - BAKIRKÖY
99AKŞEMSETTİN MAHALLESİ - EMİNÖNÜ

16 Şubat 2014 Pazar

Marmaray'a Giden Otobüsler Hangileri?

Marmaray açılalı 4 ay oldu ve İstanbullular Marmaray'ı çok sevdi.İki çeşme arası kısa mesafenin kısalması tüm İstanbullular için çok iyi güzergah olmuştu.Ancak Marmaray'a İstanbul'un iki yakasında ulaşmak zor olsa da İETT entegre hatlarla bu sorunu kısmen de olsa çözmüş oldu.
İşte Marmaray'a entegre olan hatlar;Anadolu yakasında Ayrılıkçeşme'de MR2 Bostancı-Ayrılıkçeşme hattı ile 19FK Ayrılıkçeşme-Fındıklı Mahallesi.
Avrupa yakasında ise entegre olan hat sayısı oldukça fazla.MR20 Yenibosna Metro-Kazlıçeşme,MR10 Zeytinburnu-Kazlıçeşme,MR11 Cevizlibağ-Kazlıçeşme,97E Kemerburgaz Üniversitesi–Güneşli–Kazlıçeşme,MR12 Vezneciler–Edirnekapı–Kazlıçeşme,Y1 Aksaray-Yenikapı,BN3 Halkalı-Yenikapı.

Canon'un Aynasız Modeli EOS M İncelemesi


 

 

Canon'un giriş seviyesi aynasız makinesi EOS M,fiyatı ve özellikleriyle yeni fotoğraf makinesi alacak olanların dikkatini çekmeyi başarıyor.
Aynasız makinegillerden olan EOS M,oldukça rahat bir kullanım sunuyor. 3'' dokunmatik ekran üzerinden her türlü çekim ayarı yapmak mümkündür.Aynalı modellerde yer alan çekim modları (av,tv,p ve m)eos m'de yuvarlak tuş üzerinde yok (zaten öyle bir tuş da yok.)Makinenin üzerinde bulunan tuş sayısı çok az.Kimilerine göre can sıkıcı olsa da (ki bunlar aynalı canon kullananlar)bir slt model için çok iyi.LCD dokunmatik ekran üzerinden ve yanındaki tuşlar sayesinde makineyi manuel,enstantane öncelikli,diyafram öncelikli ve program ayarında kolayca fotoğraf çekmemizi sağlıyor.Canon'un piyasadaki ilk aynasız modeli, oldukça ağır eleştirilere maruz kalmştı.2012 yaz ayında çıkmasına rağmen,aynasızlar arasında hala hatırı sayılır bir konuma sahip.Ayrıca şuan ki fiyatının uygun olması,bir de aynasız alayım diyenler için önceliği diyebiliriz.Nikon'un J1 modeline karşı iyi bir duruş sergilediği ortada.
Bu tarz makineler elbette yeni makine alacak olanlara hitap etse de,giriş seviyesinde olan SLR'cilerin de bu tarz bir makineye sahip olmaları gerekir...

Son olarak;SLT teknolojisi,fotoğrafçılık dünyasında çok farklı bir konuma sahip.SLR'ciler biraz tereddütle yaklaşsalar da gelecekte SLT teknolojisi daha fazla güç kazanacak ve SLR'yi sollamayı başaracaktır.
Ürün şu an 1000 tl'nin altında satılıp,yanında ise harici flaş ile 18-55 f3.5-5.6 lens bulunuyor

Genel özellikleri;
  • Kompakt gövdede dijital SLR kalitesi
  • Sahne Akıllı Otomatik
  • Değiştirilebilir lenslerle çok yönlülük kazanın
  • Büyük etki için odak yapılmayan arka planlar oluşturun
  • Kullanımı kolay dokunmatik ekran
  • Düşük ışıkta doğal ışık koşullarına sahip fotoğraflar
  • Anlık Video Görüntüsü ile Full-HD video
  • Note K-1 Deri Kılıf Hediyesi İle 139 Tl

    Birçok yerel ve ulusal müzik ve reklam kanallarında son zamanlarda şahit olduğumuz yeni bir çin malı telefon daha.139 TL'lik fiyatıyla tanıtımı yapılan Note K-1'in yanında hediye olarak da deri kılıf veriliyor.
    Yine bas bas bağırılan reklamlar arasında olduğundan bunda da bir bit yeniği aramak lazım.Samsung Galaxy S4'ün görsellerini kullanan reklamda, yine hedeflerinde dar gelirli vatandaşlar olacak şekilde milleti kandırmaya dolandırmaya devam ediyorlar.
    4 inç. 256 k ekran boyutu,çift sim kart, bluetooth,rezisitif ekran,standart işlemci ve işletim sistemine sahip özellikleri barındıran Note K-1 (ismi de çok ilginç) üst seviye telefonlarla kıyas edilerek izleyenlerin aklını çelmeye çalışıyorlar.
    Lütfen bu tür reklamlara itibar göstermeyin...
    note k-1 in fotoğrafını bulamadığımızdan biz de temsili bir Nexus 4 fotoğrafı yerleştirdik...

    14 Şubat 2014 Cuma

    Piranha Zen İncelemesi


    Tablet,navigasyon ürünleriyle tanıdığımız Piranha ismini artık akıllı telefonlar arasında da göreceğiz.Ucuz ve performanslı ürün arayanlara hitap eden Piranha Zen'in detayları şöyle;
    5'' 1280*720 piksel hd çözünürlük
    MTK 4 çekirdekli 1.5 ghz işlemci
    8 gb. dahili hafıza,1 gb. ram
    Çift Sim Kartlı
    Android 4.2.2 jelly bean işletim sistemi
    13 mp. kamera
    2000 mAh batarya
    42 Mbps veri indirme hızı
    Türkiye satış fiyatı 700 tl...
    Ucuz akıllı telefonlar kategorisine isminiyazdıran Piranha'nın Zen modeli piyasafa ne kadar tutunabilecek?

    Evotb RS6 5'' Full HD Özellikleri ve Fiyatı

    Akıllı telefon pazarında,üst seviye özelliklerle donatılmış ucuz bir telefonla daha karşılaşıyoruz.Çift sim kartlı olan Evotb RS6,rakiplerine oranla biraz daha ileri seviyede.Evotb RS6'nın özellikleri ise şöyle;
    5'' full hd ekran (1920*1080)
    MTK 4 çekirdekli işlemci
    16 gb. dahili hafıza,1 gb. ram
    Android 4.2.1 jelly bean işletim sistemi
    42 Mbps veri indirme hızı
    2sim kartı aynı anda kullanabilme
    13 mp. otofocus kamera
    2100 mAh batarya

    800 tl etiket fiyatıyla satılan Evotb RS6,Discovery ve Dark Evo X5'e güzel alternatif olabilir...

    13 Şubat 2014 Perşembe

    Nexus 5 Özellikleri ve Fiyatı


     

     

    Yakın zamanda ülkemizde de satışa çıkan Nexus 5'in detaylarında neler gizli bir ona bakalım.
    Nexus 5'in Özellikleri
    4,95'' full hd 1920*1080 piksel çözünürlük
    IPS ekran
    Snapdragon 800 işlemci
    Adreno 330 grafik birimi
    2 gb. ram,16 gb. dahili hafıza
    4.4 Kitkat
    2300 mAh batarya
    8 mp kamera
    Türkiye Fiyatı 1399 tl'dir...


    Huawei G610 İncelemesi

    Huawei,telefon-tablet tarzında yeni bir ürünle karşımızda. Huawei G610,özelliklerinden çok fiyatı ile dikkat çekiyor.Şimdilik ülkemizde sadece Vodafone aracılığıya satılan Huawei G610,599 tl fiyat etiketine sahip.
    5'' ekrana sahip telefonun,özellik bakımından hiç de cezbedilir bir tarafı yok.Huawei G610'un detayları ise şöyle;
    5'' qHD IPS ekran
    540*960 piksel çözünürlük
    1.2 gHz 4 çekirdekli MTK işlemci
    Android 4.2.2 jb. versiyon
    1 gb. ram,4 gb. dahili hafıza (micro sd kart ile max. 32 gb'a kadar arttırılabilir hafıza)
    2150 mAh batarya
    5 mp led flaşlı kamera,önde vga kamera
    21 Mbps veri indirme hızı
    Direkt Wi-Fi desteği, BT 4.0, GPS, A-GPS

    12 Şubat 2014 Çarşamba

    Huawei Y320 Detayları ve Fiyatı

    Çin'in en büyük mobil üreticilerinden Huawei,yeni ürünleriyle piyasada soluk alıp vermeye devam ediyor.Yeni modelleri,Y320 ve G610 ile giriş ve orta seviye segmentinde olan bu modeller kısa sür içerisinde de ülkemizde satışa sunuldu.
    Huawei Y320,giriş seviyesindeki bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.Huawei Y320'nin detayları ise şöyle;
    4'' 480*800 piksel WVGA ekran
    1.3 gHz MTK çift çekirdek işlemci
    512MB RAM / 4GB ROM
    28nm güç tüketim teknolojisi 30% daha az tüketim
    16 Milyon Renkli Touch-Screen özellikli ekran
    Oto-Rotasyon (G-sensörü)
    Android 4.2.2 jelly bean versiyon
     21 Mbps internet hızı
    BT,GPS,Wi-Fi
    Türkiye satış fiyatı ise 499 tl'dir...
     
     
     
     
     

    11 Şubat 2014 Salı

    Line’da Arkadaş Nasıl Eklenir?

    Telefonunuza LINE indirdiniz ancak arkadaşlarınızı nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız, bu yazıyı okumanızda fayda var.

    LINE’da arkadaş nasıl eklenir?

    Telefonunuzda kayıtlı LINE kullanıcısı arkadaşlarınız varsa otomatik olarak arkadaş listenize ekleniyor. Bunun dışında LINE’ın ana ekranında yer alan “Arkadaşlar Ekle” menüsünde dört ayrı seçenek bulunuyor:

     

    • Kişiler: “Kişiler” seçeneğinden SMS ve e-posta seçenekleri ile LINE kullanmayan arkadaşlarınızı uygulamaya davet edebiliyorsunuz.
    • QR Kodu: QR kodu size özel bir barkod gibi düşünebilirsiniz. Menüye girdiğinizde karşınıza QR kod okuyucu çıkar.

    Ekranın altında ise kendi QR kodunuzu görebileceğiniz “QR kodum” tuşu bulunuyor. Buraya tıkladığınızda sizin için özel olarak oluşturulan QR kodunu görebilirsiniz. Telefonunuzun menü tuşuna bastığınızda karşınıza “E-posta ile gönder”, “Galeriye kaydet” ve “Yeni QR kodu oluştur” gelecektir.

    • “E-posta ile gönder” seçeneğini kullanarak QR kodunuzu arkadaşınıza gönderebilirsiniz.
    • “Galeriye kaydet” seçeneğini kullanarak ise QR kodunuzu mobil cihazınıza kaydedebilirsiniz. Böylece istediğinizde Facebook veya Twitter gibi hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız bu kodu okutarak sizi kolayca ekleyebilir.

    QR Kodu okutarak arkadaş eklemek için “QR kod okuyucu” aktifken arkadaşınızın QR kodunu (bulanık ve karanlık olmayacak şekilde) ekrandaki karenin içerisinde tutmanız yeterlidir.

    E-posta veya diğer yollarla size resim dosyası olarak gelen QR kodları okutmak için öncelikle cihazınıza kaydetmelisiniz. Ardından QR kod okuyucu aktifken “Galeri” butonuna tıkladıktan sonra QR kod içeren dosyayı seçmeniz gerekiyor.

    • Salla!: Yakın mesafede olduğunuz arkadaşınızla birlikte (GPS’in açık olması gerekir) “Salla!” butonuna tıkladıktan sonra telefonlarınızı karşılıklı sallayarak birbirinizin arkadaş listesine eklenebiliyorsunuz.

     

    • ID ile ara: LINE ID’si, sizin LINE kimliğiniz olarak düşünebilirsiniz. Sizi eklemek isteyen kişilere telefon numaranız yerine LINE ID’nizi vererek sizi eklemelerini sağlayabiliyorsunuz. Sizi LINE ID üzerinden ekleyen kişiler telefon rehberinizde kayıtlı değilse sizin telefon numaranızı göremiyor.
      • LINE ID’nizi belirlemek veya unuttuysanız hatırlamak için LINE ana ekranında yer alan Profil butonunu ya da LINE > Daha fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.
      • LINE ID ile LINE adınız farklıdır:
        • LINE adınızı değiştirebilirsiniz ancak LINE ID’nizi bir kere belirledikten sonra değiştiremezsiniz.
        • LINE adınıza sahip başka kişiler olabilir ama LINE ID’niz tamamen size özeldir.

    LINE’da kişi nasıl engellenir, silinir ya da gizlenir?

    Arkadaş listenizdeki kişileri silmek için ilk adım olarak onu engellemeniz gerekiyor.

    LINE’da kişi engellemek için iki yol bulunuyor:

    1. Sohbet ekranının üst köşesinde yer alan aşağı ok işaretine tıklayarak “Engelle” seçeneği işaretlemek

     

        2.  Arkadaşlar menüsünde silmek istediğiniz kişinin adına basılı tutarak “Engelle” seçeneğini işaretlemek

     

     

    Engellediğiniz kişiyi silmek için ya da engelini kaldırmak için Daha Fazlası > Ayarlar > Arkadaşlar menüsünde yer alan “Engellenenler Listesi”ne girerek “Düzenle” butonunu kullanabilirsiniz.

    Eğer listenizdeki bir kişinin telefonunuzu kurcalayan meraklı kişiler tarafından görünmesini istemiyorsanız yine “Arkadaşlar” menüsünde kişinin adına basılı tutarak açılan menüde “Gizle” seçeneğini kullanabilirsiniz. Gizlenen kişiler yalnızca “Arkadaşlar” listesinden gizlenirler, engellenmezler. Gizlediğiniz kişileri görünür yapmak için Daha Fazlası > Ayarlar > Arkadaşlar menüsünde yer alan “Gizlenmiş Kullanıcılar” listesine girerek “Düzenle” butonunu kullanabilirsiniz.

     

    Sık görüştüğünüz kişiler için kısa yollar oluşturun

    LINE’da sık görüştüğünüz kişilerle hızlıca sohbet etmek çok kolay. Kısayol oluşturmak istediğiniz sohbet ekranının sağ üstünde yer alan aşağı ok işaretine tıkladıktan sonra açılan “Sohbet Ayarları” menüsü içerisindeki  “Sohbetler İçin Kısayol Oluştur” ve “Ücretsiz Aramalar İçin Kısayol Oluştur” seçeneklerinden istediklerinizi seçebilirsiniz.

    Bir boomads advertorial içeriğidir.