8 Ağustos 2012 Çarşamba

Turkcell Maxiplus5 ve Turkcell Maxipro5'i İnceledik ve İrdeledik

Turkcell'in yakın zamanda çıkarmış olduğu 2 yeni telefonu Turkcell Maxiplus5 ve Turkcell Maxipro5 özellikleri ve fiyatıyla inceleme fırsatı bulduk...
3.5 inç. ekran boyutu,320*480 ekran çözünürlüğü
Turkcell Maxiplus5'ın Genel özellikleri;
İşletim sistemi Android 4.0 ice cream
Tek çekirdekli qualcomm MSM7225A işlemci
800 MHz işlemci hızı
512 mb. ram,4 gb. rom,4 gb. dahili hafıza,4 gb. microsd kart,32 gb.'a kadar arttırılabilir hafıza,
5 mp. flaşsız kamera
1400 mah batarya
Gps ve NFC çipi
Net ağırlık:120 gr.
Peşin fiyatı:549 tl
Maxipro5'in Genel Özellikleri;
Android 4.0 ice cream versiyon
4.0 inç. kapasitif ekran,854*480 piksel çözünürlük
1.4 GHz qualcommMSM8255T işlemci
Tek çekirdekli
512 mb. ram,4. gb. rom,4. gb. dahili hafıza,4 gb. microsd kart,arttırılabilir 32 gb. hafıza
8 mp. Flaşlı kamera
Gps,NFC Çipi
Peşin Fiyatı 849 tl
Turkcell çıkardığı bu iki yeni telefonla,müşterilerine taahhütlü seçeneği sunuyor.Temel kitlesi kendi müşterileri olan Türkcell,Huawei Ortaklı geliştirilen Turkcell Maxipro5 ve Turkcell Maxiplus5 ile oldukça iddialı bir tanıtım yaptılar.Aslında Turkcell T serisindeki başarıdan ilham aldıkları belli.
Bu iki telefonu fiyat-performans açısından değerlendirdiğimizde her iki telefon da mağlesef sınıfta kalıyor.Özellikle fiyatlarının uçuk olması bu iki cihazın itici olmasına neden oluyor.
Uzman ve profesyoneller için geliştirildi sloganıyla çıkan Turkcell Maxipro5 tam anlamıyla fiyasko diyebiliriz.Ust seviye olarak gösterilen telefonda tek çekirdekli Arm Cortex-8 işlemcinin kullanılması,ram kapasitesi,dahili hafızanın az olması ve diğer olumsuz özellikler telefonun giriş seviyesi standartlarında olduğunu gösteriyor.Huawei'nin Honor modelinin güncel şekli olarak da adlandırılan Turkcell Maxipro5 kendi fiyatı düzeyindeki birçok telefonun özellikleri bakımından geri kalıyor.
Yine aynı biçimde Turkcell Maxiplus5 de tam bir hayal kırıklığı.Turkcell Maxiplus fiyat konusunda sınıf tekrarı yapar.O fiyata daha iyi telefonlar piyasada cirit atıyor.Başlangıç seviyesinde olan Turkcell Maxiplus5,ilk kez android kullananlar için bir alternatif olabilir.Tek olumlu yanı da bu yani...
Her iki telefonda Turkcell'in uygulamaları yüklü olacağından dahili hafıza ve ram'dan kullanım alanı daralacağını da unutmayalım.
Etkili tanıtım reklamları ve gösterilerle Turkcell bu cihazlardan bakalım umduğunu bulabilecek mi?



Hiç yorum yok: