26 Temmuz 2013 Cuma

Ceyda T. Kimdir?Ceyda T. Gerçek midir?

Geçen sene vizyona giren Dabbe:Bir Cin Vakası filminin başkahramanı Ceyda T. aslında gerçekte yaşamış mıdır yoksa sadece bir hayali karakter midir?
Filmin senaristi Hasan Karacağ,filmin vizyonda olduğu sıralarda verdiği birkaç röportajında Ceyda T. karakterinin gerçek olduğunu söylemiştir.Kendisinin 90'lı yıllarda Gata'da öğrenci iken,Gata'ya gelen ve Türk psikiyatri tarihinde bir ilk olan vakanın tüm detaylarını Dabbe Bir Cin Vakası filmine çevirir.
Türk Psikiyatri tarihinde Ceyda T. vakası diye bir vaka geçiyor mu peki?Direkt olarak Ceyda T. Vakası olarak geçmez fakat,farklı bir isimle geçmiş olabilir.Ayrıca bu vaka Anneliese Michel vakasına benzetilebilir.
Aslında,H.Karacadağ Gata'daki öğrencilik yıllarında böyle bir vaka ile karşılaşmış olma ihtimali yüksek.İsimler farklı olabilir ancak,öteki alemlerin varlıklarının insanlara musallat olması gerçektir.Birçok hastaneye böyle vakalar geliyor.Doktorların böyle vakalar karşısında yapacağı hiçbir şey yok.
Ceyda T. karakterinin gerçekliğini şöyle öğrenebiliriz.Çevremizde bu tür vakanın aynısı yaşandı mı diye?Ne yazık ki bu tarz bir vakayı yakın çevremde kısa süre rastgeldim.Akıl alır gibi değil.Bu vakayı yakın zamanda yazmayı planlıyorum...

Hiç yorum yok: