14 Haziran 2012 Perşembe

Kayaşehir'deki İett Hatları...

Motropol şehrimizin içinde kurulan Toki'nin eseri olan Kayaşehir'de konut sahipleri hızlı bir şekilde taşinmaya devam ettigi bir surede ne yazik ki ulasim hala çozulmus degil...Tahmini 50 bin kişinib yaşayacağı yeni şehir Kayaşehir'de iett de yeterli ilgili gosterememektedir.
Şu an için var olan hatlar şunlar:79B Bakirkoy,79C Cebeci Mah.,79T Taksim,79K Yenibosna (olimpiyat,ikitelli,garaj,halkali,basin ekspres yolu,yenibosna)79Y Yenibosna (Güvercintepe,Bayramtepe,Altinşehir,Yarimburgaz,Sefaköy,Kuleli)79G Zeytinburnu
Bu hafta itibariyle Kayaşehir'in Fenertepe bölgesine de 2 yeni hat eklenmiştir.Bunlar;79F Yenibosna ve 79M Mecidiyeköy.
79F Yenibosna Hatti Arnavutkoy Yolu,Habibler,Mescid-i Selam,Malkoçoğlu Mahallesi,Mahmutbey Yolu,İstoç,Basin ekspress yolu,Kuleli olarak guzergahi belirlenmis.
79M hatti ise EskiEdirne Asfaltindan Cumhuriyet Mahallesinden 2.Çevre yolundan okmeydan'indan Mecidiyekoy'e gidiyor...
Yeni bir sehir olan Kayaşehir'e ne yazik ki bu hatlar yetersizdir.Minibüslerin de alternatif olmasi bu yetersizligi karşilayamiyor.Konutlarin yüzde yüz dolacaği zaman sikintiyi gorecegiz.
Temennimiz bu hatlara ek olarak 3-5 hattin dahil olmasidir.Ozellikle Esenler-Bağcilar bolgesine direkt giden araçlarin olmasi gerekiyor.Bunun yaninda Avcilar,Emononu'ne dahili araclarin lüzumu gerekmektedir.

Hiç yorum yok: