29 Haziran 2012 Cuma

Mario Balotelli'den Panzer Şov

Dün oynanan yarı finalde İtalya Almanya'yı 2-1 yenerek finalde İspanya'nın rakibi oldu.Maçın yıldızı Mario Balotelli olurken,yıldızlar topluluğu Mesut Özil'li Almanya ise yaptığı hatalarla final biletini İtalya'ya ikram etti.
Zorlu iki rakibin mücadelesi öncesi istatistikler İtalya'yı gösterse de gerek eleme grubundaki maçlarda gerekse final grubundaki maçları kayıpsız atlatan Almanya'yı bir adım önde olduğu şüphesizdi.
Maçın başlarında Almanya'nın bulduğu etkili atakları işe yaramayınca,disiplinden kopmaya başladılar.Öte yandan çeyrek finalde İngilizleri muhteşem oyunuyla dize getiren İtalya da Almanya'nın ilk ataklarından kurtularak kendi ataklarını yapmaya başladı ve golü erkenden bulmayı başardı.Tabiki de Alman defansının yine bir hatası vardı orada.Yunanistan maçında yenilen golün fotokopisiydi...İlk golden sonra maçın hakimiyeti İtalyanlara geçince 2.golü bulmakta zorluk çekmediler.Almanya defansının gereksiz açılmaları ve dengesiz pas alış verişi bir top kaybıyla yine Mario Balotelli'nin golüyle sonlandı.Almanlar 2.yarıda da etkisiz futbola devam ederken defasında da açıklar vermeyi ihmal etmiyordu.Tola buluşan İtalyan oyuncular üst üste pozisyonları değerlendiremedi.
Maçın son anlarında penaltıyı gole çeviren Özil Almanya'nın Euro 2012'deki son golünü de attı.
Şimdi sırada İtalya-İspanya final karşılaşması var.İşin ilginç yanı bu iki takım da aynı gruptan çıkmıştı.Gruptaki maçta ise iki takım 1-1 berabere kalsa da İtalya'nın daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.
İtalya son olarak 2006'da dünya kupasını alırken 2008 euro ve 2010 dünya kupasını da İspanya almıştı.Son üç şampiyonaya damgasını vurmuş iki takımın mücadelesinde heyecan tavan yapacak


Hiç yorum yok: