27 Nisan 2014 Pazar

DELL VENUE 7 16 GB Tablet İncelemesi

Dell'in Ekim 2013'te tanıttığı Venue serisinin 7 inçlik android tableti ülkemizde satışa sunuldu.16 gb.'lık modelinin 399 tl olduğu tabletin 8 gb'lık versiyonu ise 329 tl..Tabiki 8 gb'lık model şu an için ülkemizde satılmıyor.
Dell Venue 7'nin teknik özellikleri şöyle:
7 inç 1280*800 piksel çözünürlük
IPS ekran,Corning Gorilla Glass ekran
İntel Atom Z2580 çift çekirdekli işlemci,1,6 ghz işlemci hızı
16 gb. dahili hafıza,2 gb. ram
Android 4.2.2 işletim sistemi (İlk açılışta 4.3 güncellemesi alıyor,4.4'ü ileriki zamanlarda alması hedefleniyor)
4100 mAh batarya
3.15 mp kamera,ön kamera vga
3g'li modeli de mevcuttur.

Dell'in bu modeli ucuz tablet pazarına güzel  bir ayar verdi desek yanlış olmaz.Bu pazarda böyle teknik donanıma sahip başka bir tablet pc yok.Üstün performansıyla rakiplerini,özellikle de Samsung'un tab serisine ve Asus'un memopad serisine  kat kat üstünlük sağlıyor.
Dell Venue'de en önemli donanımsal özellik 2 gb.'lık ram'dir.Çünkü,mobil cihazlarların kullanımı gün geçtikçe artıyor.Herkeste birer mobil cihaz ve birisi de tablet pc.Tablet pc'lerde,hemen herşeyi yapar olduk.Müzik,video,oyun haricinde,birçok uygulamalarla uğraşa uğraşa,tablet pc'ler performans olarak yetersiz kalmaya başlıyor.Özellikle de 1 gb'lık tabletler böyle kullanımlarda sıkıntı yapmaya başladı.Birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak için 2014 koşullarında 2 gb.ram'in yeterli olacağını bilen Dell,Venue serisinde ram kapasitesini 2 gb. olarak belirlemiştir.Dell Venue 7,bu sayede birçok uygulamayı sorunsuz birşekilde,takılma olmadan kullanmamızı sağlıyor.

Venue 7'nin bir diğer dikkat çeken özelliği ise yazılım konusundaki hassasiyetliği.Dell,Venue serisini tanıttığı zaman Ekim 2013'tü ve ülkemize gelmesi yaklaşık 5 ayı bulmuştu.Tanıtımı yapılırken Venue 7'nin işletim sistemi 4.2.2 idi.Şimdi 4.2.2'nin güncelliğini yitirdiğini düşünüyorduk,yeni çıkan cihazlar için.Bu tableti alanlar,android 4.3 sistemiyle karşılaşacaklar.Bu yönden tabletin çekiciliği daha fazla artıyor.Daha güncel bir işletim sistemine sahip olmak,her zaman için iyidir.4.4.2 söylentileri  dolaşsa da ne kadar doğru bilemiyoruz.Bu güncelleme konusunda Dell,rakipleri Asus ve Samsung 'u egale etmeyi başarıyor.Her dönem birden fazla ürün çıkaran Samsung,güncelleme işine sıcak bakmıyor.Sadece üst seviye cihazlara bu ayrıcalığı tanıyor.Samsung'un çok satan 7 inç'lik tablet serisi tab 7'ler,güncelleme dönemlerinde yeni model olarak karşımıza çıkıyor.Aynı şekilde Asus da,ucuz tablet pazarındaki ürünlere güncelleme desteği vermiyor.

İntel Atom İşlemci kullanıyor olması bir rakiplerine bir fark daha atıyor demektir.İntel,android ile işbirliği yapmasının ardından güzel neticelere ulaştı.İntel atoma olan negatif bakış bir anda pozitife dönüştü.Şu anda birçok tablet intel atom işlemcisine sahip.MTK,Rockchip,Omap,Allwinner gibi işlemciler yerine İntel atomun kullanılması doğru tercihtir.Şahsım adına,İntel işlemcinin performansının çok daha iyi olduğunu ve Android'le iyi optimize edildiğini  düşünüyorum.
4100 mAh'lık pili ise,maksimum 7 saatlik bir performans sunuyor.Orta düzey kullanımlarda ise 1 günü kolayca çıkarabileceği kesindir.
Dell Venue,Nexus'tan ilham almış olacak ki,oldukça sade bir arayüze sahip.Dell'in fazladan koyduğu uygulama yok.Bu sayede istediğiniz uygulamaları kendiniz Google play'dan yükleyebilirsiniz.

Son olarak;7 inç düzeyinde bir tablet almayı düşünenlere öncelikli tavsiyemdir.Bunun alternatifi bile yoktur.Olsa olsa 2012 model Nexus 7'dir.İkilemde kalınacak bir tablet olarak da görmüyorumFiyatına göre çok iyi bir donanıma sahip.3g'li versiyonu ise 629 tl'dir...




Hiç yorum yok: