29 Eylül 2012 Cumartesi

Sony Xperia Tipo İncelemesi

Sony'nin giriş seviyesindeki en önemli mobil cihazı olan Xperia Tipo,tüm özellikleriyle smartphone olmanın hakkını veriyor.
Boyut itibariyle minimum düzeyde olan ve buna rağmen donanımsal özellikleriyle yeni smartphone ile tanışacaklar için kuşkusuz en iyisinin bu olduğu kanaatindeyim.
100 gramın altında olan ağırlığıyla ele avuca sığmayan Xperia Tipo çeşitli renk seçenekleriyle dünya piyasasına girdi ancak Türkiye'de sadece siyah ve beyaz renkleriyle satışta.Geriye kalan kırmızı ve modeller ki en çok rağbet görecek renkler yok.
İşlemcisi Qualcomm MSM7227A (A6) olan ve hızı 800 MHz olan telefonda ekran boyutu 3.2 inç'tir.
Ekran Çözünürlüğü ise 320*480 gibi oldukça iyi bir çözünürlüğe sahip olan Xperia Tipo,Sony Mobile Bravia Engine teknolojisi kullanılıyor.
En büyük avantajlarından birisi de dahili hafıza nın 2.9 gb olması.Bunun yanında max. harici hafıza da 32 gb.
Android 4.0 İcs ile gelen Xperia Tipo'nun,android'in 4.1 Jelly Bean güncelleme alabilmesi bekleniyor.
1500 Mah'lık batarya ile sınıfındaki diğer modeller arasında sıyrılmayı başarıyor.1500 Mah bu telefon için gerçekten çok iyi bir şarj kullanımı sunuyor.
Giriş seviyesi olmanın özelliğini kamerada görüyoruz.Arkada 3.2 mp flaşsız kamera ve önde 0.3 mp kamera kullanılıyor.
Ürün, küçük boyutuyla iyi işler görebilecek kişilere hitap ettiğinden kusursuz bir telefon diyebiliriz.Sony,bu modelde de tasarıma çok önem vermiş ve bu tasarımla da benden tam not almayı başardı.
Fiyatı ise oldukça makul olan cihazın piyasa değeri 500 tl ile 440 tl arasında.
Bu telefona alternatif olarak Samsung'dan Galaxy Mini 2,HTC'den Desire C Golf,Huawei'den Acsend Y200 olarak gösterilebilir.
Fakat ben Sony'nin Xperia Sola modeli ile Tipo arasında kaldım.Bakalım kısa zamanda hangisini alacağım...


Hiç yorum yok: