16 Ocak 2014 Perşembe

İblisin Oğlu 13.Vahşet Filmine Dair

Türk Korku Sinemasının en yeni filmi 'İblisin Oğlu 13.Vahşet' 27 Aralık'ta vizyona girdi.Film konusu itibariyle Hollywood'un korku filmleriyle hemen hemen aynı tarzda.Hatta copy_paste şeklinde.Filmin diğerlerinden ayrılması için küçük bir detay yetiyor.Fragmanını izlediğimde dikkatimi çeken bir şey olmamıştı ta ki konusunu okuyana kadar.Genelde bu tarz filmlerde,hep bir grup üniversite öğrencisi diye geçer.Ama bu filmde Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencilerinin başından geçen olay olması sebebiyle dikkatimi çekmişti.Ben de Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi olarak,bir korku filmi senaryosu yazdığımdan,böyle filmlere vereceğim tepki farklı olacaktır.Filmin senaryosu, düz mantık üzerinden ,belki de bir gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisine aittir.
Film içerik olarak dikkat çekici değil ancak,isim olarak oldukça çekici.Rakamlar korku filmlerinde en önemli unsur olmuştur.Her korku filminde bir rakama rastlamak mümkündür.66,666,999,7175,ve bunun gibi rakamlar birçok korku filmlerinde önemli bir detay ve unsur olmuştur.
Filmin Konusu;Gazetecilik bölümünde son sınıfta okuyan bir arkadaş grubu, bitirme tezlerine konu olması amacıyla ilginç haberlere göz atmaktadırlar. Tam da aradıkları türden bir haberi bulmaları ise çok sürmez. Sekiz dağcının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu gizemli olayı ve bu olayın arkasında yer aldığını düşündükleri bir dağ evinde tek başına yaşayan Wild'ın hikayesini ele alacaklardır. Kameralar kayıda girdiğindeyse 13 sayısının laneti kendilerini bulacaktır.
Yönetmenliğini Emre Kaya'nın üstlendiği, senaryosunu ise Fevzi Altunbulak ve Zafer Kaya'nın yazdığı filmin başrollerinde Fevzi Altunbulak, Burakhan Keyif ve Merve Uçar Cangöz gibi isimler bulunuyor.

Filmin Fragmanı;

Hiç yorum yok: