4 Temmuz 2012 Çarşamba

Cv Ne Kadar Önemli?

Şu zaman iş sahibi olmanın ne kadar zahmetli olduğunu herkes biliyor.Bir yere başvuru yapmak için cv denen saçmalıklı vakit harcıyoruz.Eskiden buna özgeçmiş denirdi.Fazla abartmadan kısaca yazılıp öyle gönderilirdi.Şimdiler cv diye bir saçmalık akımına kapılan şirketler var.Büyük küçük şirket demeden cv ile ön yazı isteyip daha sonra ardı arkası gelmeyen mülakatlar...Mülakatlarda sorular mantık dışı sorular.
Şöyle bir gerçek vardır ki ülkemizde bir yere girmek için bir tanıdığının kapısını çalmaktır.Zaten çoğu şirket te yabancı kişileri almazlar.İşe alınanların çoğunun o şirkette ya bir tanıdığı vardır ya da tanıdığının tanıdığı vardır.Şirket sahipleri de bunu böyle bildiklerinden cv'lerin gereksiz olduğunu ve sadece prosedür icabı yaptıklarını söylerler...
Kim ne derse desin bu işler böyledir.Kimileri vardır cv'lerin öyle bir doldururlar ki şaşırırsınız.Her alanı gereğinden fazla yazıp kağıtta yer bırakmazlar.World programında yazarlar 3-5 sayfa ve bunun yanında 10 sayfaya yakın ön yazı.Bu durumda işe alınmayıp,sadece bir tanıdık aracılığıyla giren cv ve ön yazı doldurmayan çok.
Büfe kadar iş yerleri olan kişilerin cv istemeleri ayrı bir saçmalık.Zaten bunların çoğu cv'nin ne demek olduğunu da bilmezler.Sadece küçük dükkanlarını büyük şirketmiş gibi göstermektir.Globalleşmek ve Avrupaileşmek'tir bunlar.Çünkü yabancı ülkelerde cv ve önyazı çılgınlığı vardır.Kendi dilleri hariç farklı dillerde de cv doldurulmasını isterler.
Sadede gelirsek,Türkiye'de cv yani özgeçmiş son zamanlarda abartılmış bir şeydir.Torpil meselesi olmasa cv iyi bir şeydir.


Hiç yorum yok: