1 Temmuz 2012 Pazar

Samsung Galaxy S3 HTC One X Endeavor'a Karşı

En iyi 2 smartphone'u karşı karşıya geldi.
Bir yanda Samsung'un Galaxy S3'ü diğer yanda HTC'nin One X'i...
2012'e damgasını vuran 2 cihaz genel özellikleriyle herkesi şaşırtıyor.Üst seviye bu 2 telefonu incelediğimizde ortada mükemmel ötesi sonuçlar çıktı.
Galaxy S3 ile HTC One X de kullanılan çekirdek sayısı aynı.Fakat işlemcilerinde farklı oldukları ve işlemci hızlarında ise HTC'nin bir adım önde olduğunu görüyoruz.Samsung S3'te kullanılan işlemci S2'de kullanılan Exynos 4212 ve işlemci hızı da 1.4 cpu olurken,HTC Nvidia Tegra 3'ü kullanarak mobil dünyasında bir ilki yaşatıyor.İşlemci hızı 1.5 olan HTC'da uygulama açma açamama sorunu tümüyle ortadan kalkıyor.
Ekran kalitesinde Samsung yine aynı malzemeyi kullansa da HTC'deki Super IPS LCD2'yi yine gölgede bırakıyor.Super Amoled ekran şu ana kadar mobil sektöründe kullanılan en iyi malzeme konumunda...
Galaxy S3,piyasaya 16-32-64 gb'lık seçenekleriyle piyasaya girerken,One X ise sadece 32 gb'lık modelle piyasada yerini aldı.Öte yandan Galaxy S3'te arttırılabilir hafıza 64 gb iken,One X'te böyle bir seçenek yok.
HTC One X'in piksel yoğunluğu da 312'ye 306 değerinde S3'e küçük bir fark atıyor.
Kamera ve foto çekimlerinde aynı kaliteyi veren her iki cihazın Hd video oynatması da ortak özelliklerinden.
Daha ince detayda bile bariz bir üstünlüğün olmadığı bu kıyaslamada kişisel tercihlerin karar vermesinde etkili olacağını söyleyebiliriz.
HTC One X'in Sense arayüzünün Galaxy S3'ten daha başarılı olduğunu,farklı bir tasarımla da karşılaşmamız benim için HTC One X'te yana olduğumu söyleyebilirim.



Hiç yorum yok: