1 Ekim 2012 Pazartesi

Galaxy Y Pro (B5510) İle Android'in Keyfini Çıkarın

2011 yılının son çeyreğinde piyasaya çıkan ve geçen haziran ayında büyük bir iştahla aldığım Samsung Galaxy Y Pro,android platformundaki en iyi klavyeli smart mobil olduğunu söyleyebilirim.
Farklı bir tasarımının yanı sıra oldukça sağlam bir klavyesiyle elde hoş duran bir telefon.
Başlangıç seviyesindeki Galaxy Y Pro'nun avantajları oldukça iyi fakat dezavantajları da yok değil.
Genel özelleri itibariyle klavyeli bir telefon olan cihazda tuşlar birbirinden bağımsız yani tuşlar birbirleriyle yapışık değil.
2.6 inç ekran ve 262 renk derinliğine sahip.Youtube'dan video izlerken görüntü kalitesinin tatminkar olduğunu söyleyebilirim.
3 mp kameraya sahip Galaxy Y Pro,fotoğraf ve video çekimlerinde orta seviye başarı gösteriyor.Tabiki de gündüz çekimlerinde.Giriş seviyesi olduğundan bunu dezavantaj olarak görmemek lazım.
1200 mAh batarya ile günü rahatlıkla bitiriyor.Kullanım sıklığına göre bu süre değişebilir.Konuşma ve bekleme süreleri de iyi seviyede.
Bluetooth 3 versiyon kullanan cihazda,Gps,Wifi bulunuyor.Ayrıca wifi direkt ile cihazınızdaki interneti diğer kablosuz cihazlara da bağlayabiliyorsunuz.
2.6 İnç olması sebebiyle birçok oyun elbette sağlıklı bir şekilde oynanmıyor.Bu telefon ile çok oynanılmaz zaten.Genel olarak bu telefon sosyal medyada sürekli online kalanlar için tasarlanmış.İnternet ve sosyal medyada yoğun tempo içerisinde iseniz bu telefon size hitap ediyor.
180 mb. dahili hafızası bulunan Galaxy Y Pro,maksimum 32 gb. harici hafıza ile genişleyebiliyor.
290 mb. ram ile de programları kullanırken bir sıkıntı oluşturmuyor.
Android 2.3 Gingerbread versiyonla gelen Galaxy Y Pro'nun İCS almasını çok isterdim.
Telefonun diğer klas bir özelliği ise optik tuşunun bulunması ve web'te gezinirken sayfada bir imlecin olması.Optik tuş fizikseldir ayrıca dokunmatik değildir.
En sinir bozucu tarafı ise temel tuşlarında (home,back tuşları) ışığın olmaması olmaması.Bir akşam karanlık bir ortamda yazı yazarken fark etmiştim.
Neyse Galaxy Y Pro klavyeli android cihazlar arasında en iyilerinden birisidir.Almak ya da almamak sizlerin zevkine kalsa da fiyatı 400 ile 560 tl arasında uçuyor.
Ben bu cihazı almadan önce çok iyi takibe alarak o dönemde en ucuza almaya çalışmıştım.390 tl'ye alsam da bu fiyat o cihazın hakkı değil ne yazık ki.Daha ucuz olmalı.




Hiç yorum yok: