20 Ekim 2012 Cumartesi

Hangi Tekno-Mağaza Daha Avantajlı?

Teknoloji dünyasının bir kölesi olmuş bireyler olarak,artık teknoloji marketlerini daha fazla aşındırır olduk.Ammavelakin bu mağazalardan alışveriş yapmak her babayiğidin harcı değil.Yüksek bütçeye sahipsek ya da kısa süreliğine bütçemiz yükseklerdeyse ilk uğrayacağımız yer teknoloji mağazalarıdır.Böyle diyorum fakat şu zamanda gerçek olan şudur ki,zengini fakiri artık birbirine karışmış ve aynı mekanda görebiliyoruz.
Velhasıl konumuz olan bir teknoloji ürününü en avantajlı,en kaliteli ve en güvenirli yerden almak.Birçok teknoloji mağazası var iken hangisi daha hesaplı.
Türkiye'de belli başlı teknoloji mağazalarını sıralarsak;Gold,Bimeks,Satürn,Vatan,Darty,Media Markt,Teknosa,İstanbul Bilişim var.Bu mağazalar her yönden birbirleriyle rekabet içerisinde olsalar da,aralarında yüksek fiyat farkı var.
En pahalı olan tekno mağazası her hafta sonu Turuncu indirimler yapan Teknosa.Sabancı bünyesindeki bu mağaza bir ürünü normal değerin kat ve kat üzerinde satmayı başarıyor.Tabiki bu Mağazanın müdavimleri çok.Genelde elit kesimin rahatça alışveriş yaptığı bu mağazalara artık varoş semtlerde de rastlıyoruz.
Ürünlerini takip ettiğim ancak hiçbir zaman alışveriş yapmadığım bir mağazadir aslında.Mağaza dekoratif olarak çok güzel ve albenisi de çok yüksek.Giren birisinin birşey almadan çıkması zordur.
Satürn ve Media Markt,ikisi de Alman Şirketi olan aralarında bir kardeşlik ilişkisi var mı yok mu bilmem ama bana göre var olan iki güzide mağaza.Bu iki mağaza çeşitli yönleriyle birbirine çok benziyor.En basitinden kampanya tarihleri aynı ya da kampanyalı ürünleri aynı.Bu iki mağaza da çok pahalı ürünler satıyor.Satürn biraz daha pahalı olarak gözüküyor.Fazla mağazası olmasa da iyi işler çıkardığı aşikar.Apple mağazası da açan Satürn,hissedilir bir şekilde zengin kesime hizmet ediyor.Media Markt ise,bir çok mağazası olmasıyla beraber daha da çok mağaza çıyor.Bakmadan almam gibi ironik reklam sloganıyla müşteri tavlamaya çalışan mağaza da fiyatlar biraz makul düzeyde.Yani Teknosa ve Satürn'e göre biraz daha ucuz.Aslında bu mağazanın fiyat performansından ziyade satış sonrası politikalarıyla dikkat çekiyor.En önemlisi 30 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade imkanı.(Satürn'de de var galiba bu olay)Diğer mağazalarda olmayan güzel bir olay bence.Tabi bu olay tüm ürünlerde geçerli değil.(cep telefonlarında geçerli değil vs.)İşte bunun bir de dezavantajı var ki,buradan aldığınız ürünü belki bir başkası 1 ay içinde kullanmış olabilir.Art niyetli kişiler bir ürünü bir ay kullanıp sonra iade etmesi ve bunun tekrar satışa sunulması ayrı bir dert.Media Markt'ın diğer bir avantajı ise bir miktar parayla alacağınız ürünün garanti süresini uzatmanız.(5 yıla kadar)
Media Markt'ta bazı ürünler çok uygun olsa da bazı ürünler de yüksek fiyat dikkat çekiyor.Özellikle Nokia telefonların fiyatı hiç düşmüyor.İlk çıkış fiyatı hala etiket üzerinde olması sinir bozucu bir durum.
2.planda kalan tekno mağazalar ise Bimeks,Gold ve Darty.Satış politikları olsun,fiyatları ve hizmetleri olsun geri kalmaya yetiyor.Aslında fiyatları uygun olsa da Türkiye geneli mağaza sayılarının az olması,etkileyici reklam ya da dikkat çeken kampanya kıtlığı yaşamaları sebebiyle tercih edilmiyorlar.
Ve son olarak Vatan Bilgisayar:Türkiye'nin en iyi teknoloji mağazası olarak gördüğüm yer.Hem hesaplı olması hem de sunduğu fırsatlarla çok iyi ve çok kaliteli bir tekno-mağaza.Özellikle hafta sonları yapılan yüzde 25'lik indirimlerle fiyat konusunda diğer rakiplerini ezip geçiyor.Bilgisayar haricinde cep telefonu,televizyon,ses sistemi,foto makinesi,oem ürünlerde,en uygun fiyatla satıyor olması bu mağaza için kalite ve hizmette en iyi olanını yaptığını gösteriyor.
Eğer bir gün bir teknoloji ürüne ihtiyacınız varsa Vatan Bilgisayar'a uğramanızı tavsiye ediyoruz.Almaya karar verirseniz de haftasonu uğrayın.





2 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşımız çok güzel tespitlerde bulunmuş. Kendisine teşekkürler. Yalnız Vatan'ı biraz fazla abartmiş. Bende bunların hepsi pahalı ve normal etiket fiyatı üzerinden bir şey alınmaz. Zaman zaman yaptıkları kampanyaları takip ederek sadece indirimli ürünleri almanızı tavsiye ederim.

izafitime dedi ki...

Vatan'ı bayağı bir abartmışız.Şu an için tekno-piyasada tekel olmuş durumda.