29 Temmuz 2012 Pazar

Dabbe:Bir Cin Vakası (Ceyda T. Vakası) ile Korkacak mıyız Acaba?

Durgun geçen 2012'nin ilk en dikkat çekici filmi olan Dabbe 3:Bir Cin Vakası 3 Ağustos'ta vizyona giriyor.
Türk korku sinemalarında öncü olan Hasan Karacadağ son filmini de tamamlayarak Türk sineması dışında dünya sinemalarında da büyük etki yapacağı beklense de buram buram kokan çalıntı hikayeler ve bilindik taktikler korku filmi meraklıları için küçük bir hayal kırıklığı oluyor.
Serinin 3.filminde içine cin giren bir kızın hikayesini (güya gerçek görüntülerle) senaryolaştırıp sunan H.Karacadağ,GATA'da öğrencilik yıllarında karşılaştığını da ekleyip gerçeklik unsuruna bir kat daha vurgu yapmayı ihmal etmiyor.
Sözde Türk psikiyatri tarihine Ceyda T. vakası olarak geçen bir olayı konu almış.Burada geçen sene vizyona giren Karadedeler Olayı ile büyük benzerlik taşımıyor değil.O filmde de o zamanlarda gazetelerde küçük manşetler halinde yayınlanmış falan da filan...Türk psikiyatri tarihinde Ceyda T. Vakası var mıdır yok mudur tartışmaları da olacak izleyiciler tarafından.Bu kısmı okuyan herkes direkt google'a yazmışlardır Ceyda T. Vakası diye fakat filmden bağımsız çıkan hiçbir şey yok.Asparagas birşey olduğu belli mağlesef...
Herşeyi bir kenara bırakıp,yine benzerlik tartışmaları yapılıyor.Fragmanları izlediğimizde doğrudan Paranormal serinden esinlendiğini görüyoruz.Yine gerçek görüntüler,kamera ile her anın çekimi vs. vs...
Film her ne kadar çakma da olsa Türk korku kültürü açısından derlenip toparlanması filmin izlenirliğini arttırıyor.Filmin zaman kaybı olduğunu düşünenler olsa da yine izlenmesi gereken bir H.Karacadağ filmidir.

Diğer yazılar için tıklayın;

Kıbledere Köyü Nerede
Azrail Yokuşu Nedir?
Cinler 7175 Rakamıyla Haberleşiyor
Derunce Köyünde Neler Yaşandı









22 Temmuz 2012 Pazar

Sony Xperia Sola Türkiye'de Satışta

Mart 2012'de tanıtılan Sony Xperia Sola nihayet,Türkiye'ye giriş yaptı.
Orta segment düzeyindeki Xperia Sola'nın kendine has tasarımı ve sıradışı özellikleriyle dikkat çekiyor.
Web gezintilerinde parmağı dokundurmadan kullanabilme özelliğiyle karşımıza çıkıyor.
Genel özellikleri ise;
3.7 inç. 480*854 piksel
Sony LCD bravia ekran
8 gb dahili hafıza (5 gb kullanılabilir)
Arttırılabilir harici hafıza 32 gb'a kadar
512 Mb ram
5 Mp kamera led flaş
2592*1944 Foto çözünürlüğü
2.3 Android versiyon (Android 4'e güncellenebilecek)
Çift çekirdekli 1 GHz Cortex A-9 işlemciye sahip
GPU:Mali-400
Sar değeri:1.25
Sony,Xperia serisinde ard arda çıkardığı modellerle aklımıza karıştırmaya devam ediyor.Bunun hemen ardından Xperia Go'yu göreceğiz.
Türkiye satış fiyatı ise 899 tl olarak belirlenmiş.Şu an yüksek olan fiyatının kısa zamanda düşmesini bekleyeceğiz.


7 Temmuz 2012 Cumartesi

Lumia 800 Türkiye Yolcusu

Nokia'nın beklenen telefonu Lumia 808'in Türkiye için geri sayımı başladı...
Windows mango 7.5 işletim sistemli telefonun özellikleri ise şöyle;
142 Gr. agırlığında
Bluetooth 2.1
Amoled Ekran
480*800 Piksel ekran
16 Gb.dahili hafıza
8 Mp. Kamera
3264*2448 Max. Foto. Çözünürlüğü
Windows Phone 7.5 Mango işletim sistemi
Qualcomm MSM8255T 1.4 mhz işlemci
512 Mb.ram
Nokia'nın Windows ortaklığındaki Lumia serisi telefonlarından ilkinin Türkiye'ye gelerek nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.
Windows işletim sisteminin diğer rakiplerine göre geride kalması ve Nokia'nın bu sektörde can çekişmesi bu seri ile büyük bir ivme kazanabilecek mi?
Diğer yandan Lumia 710 modelinin Türkiye'ye giriş yapması beklenmezken,Lumia 800'ün yaklaşık olarak 1200 tl civarında satışa sunulması bekleniyor...


Nokia 808 Pure wiev 12 Temmuz'da Türkiye Piyasasında

Nokia'nın merakla beklenen 41 mp'lik telefonu Puro view 12 Temmuz'da Türkiye'de satışa sunulacak...
Genel Özellikleri:
4 inç ekran boyutu
360*340 Piksel
Amoled Kapasitif Dokunmatik
Corning Gorilla Cam
Nokia Belle Os işletim sistemi
41 mp. Kamera
carl zeiss optik
Xenon flaş
1/1.2 sensör
ND filtre
Video 1080p@30 fps
Lossless dijital zoom
16 Gb dahili hafıza,1gb rom,512 mb. Ram
İşlemci hızı 1.3 ghz,işlemci Arm cortex 11
1400 mAh pil
Bu özelliklerle Nokia'nın kameraya önem vermesi,kamera ve fotoğraf tutkunlarını ne kadar etkileyebilecek.
Türkiye giriş fiyatının 1400 tl olması bekleniyor...


En İyi Klavyeli Telefon Listesi

Akıllı telefonlar arasında klavyeli telefonların da yer alması tüketiciler için değişik tercih demektir.Piyasada bulunan klavyeli telefonların en iyi 12 tanesini seçtik.Fiyat performans açısından değerlendirilen ve daha çok mütevazi telefonların liste başında yer almasını sağladık.Dünya piyasalarındaki birçok klavyeli telefonları ne yazık ki göremiyoruz.Hp olsun Motorola Pro serisi olsun ve diğer modellerin Türkiye'de olmaması klavyeli telefon yelpazesinin dar olmasına neden oluyor...
12-Nokia E6
11-Samsung Chat 527
10-Nokia Asha 303
9-Nokia E72
8-General Mobile Fox
7-HTC ChaCha
6-Blackberry 9800 Torch
5-Nokia E7
4-Samsung B7510
3-Blackbery 9300 Curve
2-Nokia C3-00
1-Samsung B5510




6 Temmuz 2012 Cuma

Galaxy Note 2 Belirmeye Başladı

Samsung 2012'yi bitirmeden bir bomba daha patlatacak.Galaxy S3 ile 2012'ye ağırlığını koymaya çalışan Samsung başarılı bir model olan Galaxy Note'un 2.versiyonunu da çıkarmaya hazırlanıyor.
İddialara göre Eylül veya Ekim aylarında çıkması hedeflenen Note 2'nin üstün özelliklerini içinde barındırması bekleniyor.Ayrıca

5 Temmuz 2012 Perşembe

Zayıflamanın Altın Kuralı Nedir?

Piyasada bulunan bir sürü zayıflama ilaçları var.Bunların hiçbiri ne yazık ki insanı oturduğu yerden zayıflatmıyor.Bu ilaçların hepsinin hiçbir etkisi yoktur.İnsanlar zayıflamak için böyle şeylere yönelse de asıl zayıflamak insanın kendi iradesiyle ilgilidir.İnsan kendisi karar vermişse eğer,çok rahat bir şekilde zayıflayabilir.
Zayıflamak kim ne derse desin çok kolay bir iştir.Ama doğuştan kilolu olanlar istisnadır.Onlarda kilo verebilir ancak çok veremezler.Bünye yapısıyla alakalıdır.Sonradan kilo almış insanların çok basit bir biçimde kilo vermeleri kolayken,işi hep yokuşa sürüp daha da zarara giriyorlar.
Zayıflamanın altın kuralı hareketli olmaktır.Çok çalışmak, geleneksel olarak beslenmektir.

Hazır gıda yiyeceklerinde uzak durmak,evde yapılan yemekleri yemek,gazlı içecekler yerine ayran,hoşaf,şerbet vb. içecekler tüketmek...Bu kadar zaten başka bir şeye gerek yok zaten...
Tv karşısına geçip,sağlık programları izleyeceğimize,sabah namazına kalkıp,daha sonra işe koyulmaktır.Televizyon da ne kadar hayatımızdan çıkarsa o kadar kolay zayıflarız...


Üniversite Tercihi Yapılıken Nelere Dikkat Edilmeli?

2012 YGS ve LYS'ler tamamlandı.LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak tercih heyecanında çok dikkatli olmak gerekiyor.Yapacağımız tercihin kaderimizi tamamen değiştireceğini unutmayalım.
Lys sonuçları açıklanır açıklanmaz,sakin olup hemen karar vermeden tercih yapmayın.Tercih zamanı öğrencilerin üzerinde aile ve çevre baskısı olacaktır.Stres yapmadan bu zamanı iyi değerlendirmek gerekir.
Tercih yaparken,öğrencinin daha çok istediği bölüm varsa bununla ilgili detaylı araştırmaların yapılması gerekir.
Düz lise mezunlarının tercih yapması gerçek anlamda zor bir durumdur.Hiçbir mesleki eğitim almamalarının yanı sıra ilgili meslekler hakkında da yeterli düzeyde bilgi sahibi değiller.
Tercih esnasında kişinin kendi kararının yanı sıra uzmanlardan da bilgi almak gerekir.
Tercih yapmadaki en önemli husus,seçilecek üniversitenin yaşadığı yere uzaklığıdır.Kesinlikle yaşadığınız yerden çok uzak bir üniversiteyi tercih etmeyin.Ne olursa olsun puanınız yetiyor olsa bile 4yıllık üniversite okumak için çok uzaklara gitmeyin.Sosyo-ekonomik-kültürel dengesizliklerin kişi üzerinde yapacağı etkiyi tartışmak lüzumsuzdur.
Puanınızın 4 yıllık bir programa yeterli olmaması bir başarısızlık değildir.Üniversitelerin 2 yıllık fakültelerini hiç de yabana atmayın.2 yıllıkların çoğunun son derece kaliteli olduğunu ifade etmeliyiz.
Bölüm dışından tercih yapmamaya özen gösterin.Sözelci birisinin ekonomi yada çalışma ekonomisini bir büyüğü tavsiye etti diye seçmemeli.Ya da sayısalcı birinin coğrafya bölümünü seçmemeli.Sıkıntılar zaman içinde görülür.
Tercihte çok önemli bir husus ise,devlet ve vakıf üniversitesi farkını bilmek.Hangi üniversitenin vakıf hangi üniversitenin devlet olduğuna dikkat edelim.
Tercih yapacağımız üniversitelerin imkanlarını iyi araştırmalıyız...
Bu sayılanlara dikkat edersek üniversite yaşamının çok kaliteli geçeceğine inanıyoruz.


4 Temmuz 2012 Çarşamba

Cv Ne Kadar Önemli?

Şu zaman iş sahibi olmanın ne kadar zahmetli olduğunu herkes biliyor.Bir yere başvuru yapmak için cv denen saçmalıklı vakit harcıyoruz.Eskiden buna özgeçmiş denirdi.Fazla abartmadan kısaca yazılıp öyle gönderilirdi.Şimdiler cv diye bir saçmalık akımına kapılan şirketler var.Büyük küçük şirket demeden cv ile ön yazı isteyip daha sonra ardı arkası gelmeyen mülakatlar...Mülakatlarda sorular mantık dışı sorular.
Şöyle bir gerçek vardır ki ülkemizde bir yere girmek için bir tanıdığının kapısını çalmaktır.Zaten çoğu şirket te yabancı kişileri almazlar.İşe alınanların çoğunun o şirkette ya bir tanıdığı vardır ya da tanıdığının tanıdığı vardır.Şirket sahipleri de bunu böyle bildiklerinden cv'lerin gereksiz olduğunu ve sadece prosedür icabı yaptıklarını söylerler...
Kim ne derse desin bu işler böyledir.Kimileri vardır cv'lerin öyle bir doldururlar ki şaşırırsınız.Her alanı gereğinden fazla yazıp kağıtta yer bırakmazlar.World programında yazarlar 3-5 sayfa ve bunun yanında 10 sayfaya yakın ön yazı.Bu durumda işe alınmayıp,sadece bir tanıdık aracılığıyla giren cv ve ön yazı doldurmayan çok.
Büfe kadar iş yerleri olan kişilerin cv istemeleri ayrı bir saçmalık.Zaten bunların çoğu cv'nin ne demek olduğunu da bilmezler.Sadece küçük dükkanlarını büyük şirketmiş gibi göstermektir.Globalleşmek ve Avrupaileşmek'tir bunlar.Çünkü yabancı ülkelerde cv ve önyazı çılgınlığı vardır.Kendi dilleri hariç farklı dillerde de cv doldurulmasını isterler.
Sadede gelirsek,Türkiye'de cv yani özgeçmiş son zamanlarda abartılmış bir şeydir.Torpil meselesi olmasa cv iyi bir şeydir.


Bu Dizi İşler Güçler Dizisi

Yaz sezonunda başlayan dizilerin ardı arkası kesilmiyor.Bunların en dikkat çekici olanı ise hiç şüphesiz Star Tv'de yayınlanan 'İşler Güçler'dizisidir.
İşler Güçler dizisi,tv hayatının içindeki 3 kahramanın yaşadıklarını anlatıyor.Tv dünyasının gerçek yüzünü mizahi bir yönle ele alması ve farklı bir konseptte işlenlenmesi,dizinin bizler tarafından tam not almasını sağladı.
Başrollerini Ahmet Kural,Murat Cemcir,Sadi Celil Cengiz'in paylaştığı dizi,her perşembe akşamı Star tv'de yayınlanıyor.


Yandex Google'a Kafa Tutabilir mi?

Geçen aylarda Türkiye'de yayın hayatına başlayan Rusya'nın arama motoru Yandex,gelecek yıllarda Google'la rekabet edebilecek mi?
Arama motorunun yanı sıra,mail ve harita desteği de veren Yandex,oldukça başarılı bir çalışmanın ürünü olduğu gözlemleniyor.
Doğu-Batı rekabetinin sanal ortama da taşınması ve internet yaşamında da bir Abd-Rusya kapışmasına sahne oluyor.
Yandex mail hizmetinin disk özelliği sayesinde tanınan 8 gb'lık hafıza alanı sunması ayrı bir avantaj...Yandex haritaların,Google Maps'ten daha farklı olması ve özellille panoramik görüntü seçeneğinin olması,Rusların bu işte ne ciddi olduklarının göstergesidir...
Yandex'in asıl amacı doğu tarafını Google'dan koparmak ve daha sonra da batıyı hedef kitlesi yapmaktır.Google bu sektörün babasıdır.Yaptığı hizmetlerin yanı sıra mobil sektöründe de hızla ilerlemesi diğer rakiplerine gelecek yıllar içinde bile rakip tanımayacağı görülüyor...


Türkiye'de Cep Telefonları Neden Pahalı?

Türkiye'de cep telefon fiyatlarının diğer ülkelere göre çok olduğu gözlemleniyor.Benzin fiyatlarının da aynı şekilde çok pahalı olması ayrı bir dert.
Yurt dışında tanıtılan bir telefonun fiyatı,Türkiye'ye gelince 2 kat artıyor.Telefon üreten ülkede ucuz olabilir ama bizim gibi telefon üretmeyen ve devamlı tüketen ülkelerde mantık olarak biraz pahalı olması gerekir.Ama ne yazık ki 3.Dünya ülkelerinde bile fiyat farkında uçurumlar var.Türkiye'de gümrük yasağı gelmeden önce,uyanık vatandaşlarımız komşu ülkelerden kiloyla telefon alıyorlardı.Daha sonrasında çıkan gümrük yasağı ile de bu işe son verilmişti.Gümrük yasağındaki temel faktör,vergi kaçırmayı önlemekmiş.
Şimdi Türkiye'de satılan bir telefon neden çok pahalı?Yurt dışındaki bir telefon 300 tl iken Türkiye'ye gelince neden 1000 tl oluyor?Bir ara teknoloji marketinde telefonlara bakarken 2000 tl civarı bir telefon vardı.Oradan geçen adamın biri bu fiyatı görünce şok olmuştu.Cebinden çıkardı ve ürünü Dubai'den 1000tl'ye aldığını söylemişti.
Türkiye'de bir telefonun pahalı olmasının en büyük 2 sebebi vardır.Buna etki-tepki de diyebiliriz aslında.Çünkü yurt dışından gelen bir telefona devlet çok yüklü miktarda vergi alıyor.Gümrük vergisi,kdv,öiv,trt vergisi ve buna benzer bir sürü vergiyi bahane ediyor.Telefonun yaklaşık yüzde 30'u kadar vergi kesiliyor.Bu ürünü alan distribütörün de kendi marjını yani karını koyması gerekiyor.O da kendi karını koyunca yüzde 30 kadar,telefonun maliyetinin yaklaşık yüzde 60'ı kadar pahalı oluyor.Yani ürünü alınca ortalama olarak orijinal fiyatından yüzde 60 daha fazla ödüyoruz.Bazen bu oran yüzde 100'e kadar da çıkıyor.Yurt dışı cep telefonu fiyatlarına bakarsanız durum ortada.Benzin fiyarlarıyla aynı olay.Devlet yüksek oranda karını alıyor bununla beraber -devlet bu kadar alırsa ben de bu kadar alırım-mantığındaki ithalatçı firma.Tüm olay devlette bitiyor.Devlet yetkililerinin yapacakları vergi indirimi aynı oranda ithalatçı firma için de yapacağı indirimdir.
Şunu da düşünmüyor değiliz hani bu ülkede cep telefonu fiyatları çok pahalıysa,bunun ticaretini doğrudan devlet yapsa,et-balık kurumunun yanına,telefon-tablet kurumu inşa etse güzel olmaz mı!Ya da ithalatçı firma olarak Bim'in üstlenmesi...
Şöyle bir sorun var ki,halkımızın bu durumdan çok rahatsız olmaması.Bu ülkede bir telefon yerine aslında 2 telefon alıyoruz.Birisini kendimize birisini de başkasına...İşte burada ortaya lüks kavramı çıkıyor ki ne kadar çok pahalı bir telefon alırsam o kadar tirendim anlayışı var.


3 Temmuz 2012 Salı

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Android dünyasından yeni haber var: Toshiba Excite 7.7 Tablet Pc Özellikleri

Android dünyasından yeni haber var: Toshiba Excite 7.7 Tablet Pc Özellikleri: Toshiba'nın beklenen tablet bilgisayarı Excite Serisi ile çıktı.İlk tanıtılan ürün ise serinin en küçük modeli olan 7.7 idi. Nvidia Tegra 3...

Türkcell'den Ben Yaptım Paketi

Türkcell'in çıkarmış olduğu yeni paketle artık kendi paketimizi kendimiz seçebilecekmişiz.
"Ben yaptım"paketine üye olmak için 19 tl'ye 500 dakika her yöne konuşma süresi veriyorlar.İsterseniz buna ek olarak 5 tl ile de 7500 sms tek yöne,1500 sms her yöne veya 500 mb internet alabilirsiniz
Hiç avantaj kokmuyor mağlesef.19 tl ile 500 dk. alınca iş burada bitiyor.Bunun yerine Sms paketlerini,konuşma paketlerini ve internet paketlerini ortaya koyup isteyen istediğini almakta özgür olsa iyi olmaz mı?Hiç konuşmayan yada az bir şey konuşan için 500 dk. çöptür ne yazık ki.
Hepsine sabit fiyat uygulayıp,isteyen istediğini alsa daha iyi olmazmıydı Türkcell!
5 Tl'ye 1500 sms,500 dk.,500 mb. olsa ve isteyen müşteriler bunlarken kendilerine özgürce bir paket yapsa işte buna ben yaptım denirdi.


Huawei Telefonlar Ne Kadar Başarılı?

Huawei bilindiği üzere Türkiye piyasasına modem ürünleriyle Ttnet aracılığıyla girmişti.Daha sonradan Türkcell ile ortak telefonlar çıkarmaya başladı.Türkcell adı altında çıkardığı T10 T11 ve T20 ile de iyi bir başarı yakaladılar.Bu başarılarla birlikte Huawei iyiden iyiye Türkiye tarafından sindirilmeye başlandı.
2012 Yılının başında,Barcelona Ces Fuarında tanıttığı  ürünleri de piyasada yerini almaya başladı.
Huawei Vision ve Huawei Acsend 200y ile de Türkiye piyasasında yeni ürünlerini tanıtmaya başladı.Üst seviye telefon olan Acsend P1'i tüm dünya ile birlikte Türkiye'de bekliyor.Huawei'nin yeni ürünlerinden Acsend Y200 ile Vision U8850'nin fiyatları ne yazık ki makul seviyede değil.Acsed Y200'ün fiyatı 500 tl civarı olması ve Vision U8850'nin fiyatı ds 800 tl olması hiç de iyi olmadı.Çin markasının çok ucuz olması beklenirken niye bu kadar pahalı plmasının cevabı aslında hiç zor değil.Tabiki de ürünü ithal eden distrübütörün Devletin aldığı vergi kadar karını koymasıdır.Dilerdik ki bu fiystların daha da aşağı ds olması.
Türkiye piyasasına ilk giren Huaweiler'den U8150 ile U8230'un tam not alması ve akabinde gelen U8800 ideos x5'in iyi bir kalitede gelmesi Huawei telefonların önünü açtı.Şimdi sırada Huawei Acsend P1'de...
Şu an piyasada olan Vision U8850 ile Acsend Y200 performans ve kalite olarak alinabilecek orta ve alt segment smartphone'lar.Fakat fiyatlarının bu kadar yüksek olması almakta karar kılanlar için bir engel olabilir.




Tiraj Nedir?Türkiye'de Tiraj Sistemi

Yayıncılıkta bir defa basılan kitap,gazete dergi vb. basılı ürünlerin adedi olarak sözlüklerde tanımlanıyor...
Özellikler gazetelerin haftalık ortalama olarak ne kadar sattığını tiraj sistemi sayesinde öğreniyoruz.Tiraj sistemi,bağımsız kuruluşlar tarafından yapılır.
Türkiye'de ne yazık ki tirajlarda bile hile yada düzenbazlık karışabiliyor.
Eskiden gazeteler marketlerde müşterilere ücretsiz dağıtılıyor ya da gazete yanında kuru gıdayı eşantiyon olarak veriyorlardi.Şimdi bile bazı gazetelerin arada bir marketlerde müşterilere veriliyor.Bazı uyanık gazete sahipleri ise abonelik sistemini çıkarıp herkesi abone yapmaya çalışanlar da var.1 Milyon satan Zaman gazetesi mağlesef bunu yapıyor.Yoldan geçen insanlara bile abone yapmaya çalışan zihniyet var ortada.Bir kitap mağazasında alış veriş yaptınız ve evinize gittiğinizde alışveriş poşetini kurcaladığınızda bir gazeteyle karşılaşmak...Bu da Radikal gazetesiydi.
İdo ile yapıcağınız seferler sıkıcı geçmesin diye elinize tutuşturulan gazetelere ne demeli.Benim yaşadıklarım bu kadar...Saymadığım diğer gazeteler de bunun içinde zaten.
İşte böyle bir ortamda Türkiye'de hangi gazete ne kadar tiraj yapmış sorusuna cevap vermek çok güçtür.


İtalya'daki Günlük Gazeteler

Corriere Della Sera
La Repubblica
Il Gıornale
Il Foglo
Il Sole 24 Ore
La Stampa
Il Messaggero
Libero
La Gazetta Dello Sport
Tuttosport


Güneşli Park ile Güneşli'nin Çehresi Değişiyor

Bağcılar ilçesinin en gözde semti Güneşli'de tatlı bir hayacan başladı.Güneşli'yi tamamen değiştirecek olan Güneşli Park Projesinin bitimine artık günler kaldı.
2010 yılının son aylarında Gül Proje imzalı Güneşli Park'ta konutların tamamı satılırken,Güneşli Park AVM'deki mağazaların da tamamının kiralandığı ve kısa sürede yerleşmelerin olması bekleniyor.
Bir zamanların tavuk çiftliği olan yerde şimdi yükselen dev binaların yanı sıra birçok mağazaların da açılmasıyls Güneşli Semti,adeta bir şehir görünümü kazanacak.
Yaklaşık 1 milyon nüfusuyla Türkiye'de önemli bir yere sahip Güneşli'de,böyle büyük bir projenin yapılması her ne kadar güzel de olsa büyük sıkıntıları da yanında getireceği ortada...
Sosyo-kültürel ve ekonomik yapıdaki dengesizliğin daha belirginleşmesinin yanında en önemli sıkıntı tabiki de trafik sorunudur.
Projenin hayata geçirilmesiyle beraber özellikle trafik sorununun daha da kötü olacağı ve toplu ulaşımın da tamamen yetersiz kalacağını düşünmek için müneccim olmaya gerek yok.Şimdiden,Fevzi Çakmak Caddesi,Koçman Caddesi,İstiklal Caddesi ve Gülbahar Caddelerinin bağlantı noktalarında yaşanan sıkıntıların yanı sıra,sabah saatlerinde Fevzi Çakmak Caddesinin Koçman Caddesi arasında yaşanan trafiği anlatmak oldukça güçtür.Diğer Caddelerin yanı sıra Mahmutbey-Yeşilköy ve Mahmutbey-E6 bağlantı yollarında yaşanan sıkıntıları da bilmek lazım...
Bunların yaşandığı bir yerde yaklaşok 300 konut ve 90 mağazanın bulunduğu yerde günlük insan trafiğinin ciddi şekilde artacağı ve bu trafik sorununa  da bir çare bulunmasa daha da karmaşık bir yapıya dönüşecek...
Halk ulaşımının bölgede tamamen yetersiz kalması da ayrı bir dert.Evren mahallesi merkezli 97 Güneşli-Beyazıd,97M Güneşli-Mecidiyeköy ana hatların dışında 97H Güneşli-Aksaray ve 97E Güneşli-Şirinevler ekspres hatları bulunuyor.Ayrıca Koçman Caddesi üzerinde geçen HT1 K.S.Süleyman Devlet Hastanesi-Esenler Metro hattı da bulunuyor.Bu hatlar bölge trafiği için tamamen yetersiz kalıyor.Özellikle 97 Beyazıd hattının iyileştirilmemesi daha da kötü bir durum.Bakalım bu proje tamamlanınca yeni hatlar bölgeye entegre edilecek mi?
İETT'nin buraya özellikle vurgu yapması gerekir,çünkü toplu ulaşıma ihtiyaç duyulan kör noktalarından birisidir.
Bağcılar,Bakırköy,Bahçelievler-Ömür,Şirinevler,İstoç minibüs hatları da ayrı bir dert zaten...
İETT buraya yapması gerekenler ise;
*Eminönü veya Taksim'e doğrudan bir hat çıkarması,
*HT1'in K.S.Süleyman Devlet Hastanesi'nden Kayaşehir'e uzatılması ve sefer saatlerinin arttırılması
*Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolundan direkt Yenibosna ve Şirinevler'e ekspres seferler koyması
*İstoç-Mahmutbey Yolu üzerinden Sultançiftliği'ne seferler koyması
*Tam gün Vatan Caddesi üzerinden sefer yapacak yeni hatların belirlenmesi
*Başakşehir'e doğrudan seferlerin düzenlenmesi
Gerekiyor.
Tüm bunların hepsi Bağcılar Belediyesi Hizmet anlayışına ters tabiki de ancak biz yinede yazdık.Diğer yandan İBB'nin de üvey evlat muamelesi yaptığı Güneşli Semti,özel sektör sayesinde bugünlere gelmişse,bizlerin yine özel sektörden beklentler içerisinde olmamız gerekir.Ammavelakin,Bağcılar Belediyesi özel sektörün hızına yetişemiyor...
Konuyu fazla saptırmadan Güneşli Park'ın Güneşli'ye getireceği çok şeyin olacağından da umutluyuz her ne kadar oradan ev almasak bile...



1 Temmuz 2012 Pazar

AVRUPA ŞAMPİYONU İSPANYA!...

2012 Avrupa Şampiyonası Finalinde İspanya,İtalya'yı 4-0 yenerek şampiyon oldu.
Maçın golleri dakika 14 David Silva,dakika 41 Jordi Alba,dakika 84 Fernando Torres,dakika 88' te Juan Mata'dan geldi.
Böylece İspanya iki Avrupa kupasını da üst üste aldı.
Ayrıca üst üste 3 kez uluslararası organizasyondan şampiyon olan tek takım.
Mario Balotelli ise bir hüsran oldu...


Samsung Galaxy S3 HTC One X Endeavor'a Karşı

En iyi 2 smartphone'u karşı karşıya geldi.
Bir yanda Samsung'un Galaxy S3'ü diğer yanda HTC'nin One X'i...
2012'e damgasını vuran 2 cihaz genel özellikleriyle herkesi şaşırtıyor.Üst seviye bu 2 telefonu incelediğimizde ortada mükemmel ötesi sonuçlar çıktı.
Galaxy S3 ile HTC One X de kullanılan çekirdek sayısı aynı.Fakat işlemcilerinde farklı oldukları ve işlemci hızlarında ise HTC'nin bir adım önde olduğunu görüyoruz.Samsung S3'te kullanılan işlemci S2'de kullanılan Exynos 4212 ve işlemci hızı da 1.4 cpu olurken,HTC Nvidia Tegra 3'ü kullanarak mobil dünyasında bir ilki yaşatıyor.İşlemci hızı 1.5 olan HTC'da uygulama açma açamama sorunu tümüyle ortadan kalkıyor.
Ekran kalitesinde Samsung yine aynı malzemeyi kullansa da HTC'deki Super IPS LCD2'yi yine gölgede bırakıyor.Super Amoled ekran şu ana kadar mobil sektöründe kullanılan en iyi malzeme konumunda...
Galaxy S3,piyasaya 16-32-64 gb'lık seçenekleriyle piyasaya girerken,One X ise sadece 32 gb'lık modelle piyasada yerini aldı.Öte yandan Galaxy S3'te arttırılabilir hafıza 64 gb iken,One X'te böyle bir seçenek yok.
HTC One X'in piksel yoğunluğu da 312'ye 306 değerinde S3'e küçük bir fark atıyor.
Kamera ve foto çekimlerinde aynı kaliteyi veren her iki cihazın Hd video oynatması da ortak özelliklerinden.
Daha ince detayda bile bariz bir üstünlüğün olmadığı bu kıyaslamada kişisel tercihlerin karar vermesinde etkili olacağını söyleyebiliriz.
HTC One X'in Sense arayüzünün Galaxy S3'ten daha başarılı olduğunu,farklı bir tasarımla da karşılaşmamız benim için HTC One X'te yana olduğumu söyleyebilirim.



Samsung Galaxy s3'ten Hayal Kırıklğı

Mobil üretiminde lider olan Samsung,Galaxy S serisinin son modeli olan S3 ile Türkiye'de beklenen ilgiyi görmedi.
Mayıs'ın ilk haftası tanıtılan S3,hemen akabinde tüm dünyada siparişler almaya başlamıştı ki Türkiye'de ön sipariş fiyatı 2.300 tl idi.Bu ön sipariş tüm dünyadaki en yüksek fiyattı.
Ön sipariş almayan S3,12 Haziran'dan sonra piyasada 2.000 tl  ile raflarda yerini almıştı.Halbuki Türkiye'de S2 beklenenin üstünde bir satış rakamına ulaşmış ve böyle bir başarı da S3'ten bekleniyordu.Türk halkı,tercihini yüzde 30'lara kadar inen Galaxy S2'den yana kulladı.Galaxy S3'ün,S2 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olması ve yeni teknolojinin kullanılmaması elbette daha ucuz olan S2'den yana tercihin olmasını sağlamıştır.
Şu ana kadar 1.600'lere kadar düşen S3'ün daha da düşmesi bekleniyor.
Artık,Samsung'un fren sıkma vakti geldi.Ard arda çıkardığı ürünlere ulaşmak,tükecileri gerçekten çok yoruyor.



Suriye'ye Müdahale Yapılmalı mı?

Suriye'de yaşananların yanı sıra geçen haftalarda bir Türk uçağının düşürülmesi bu bölgede tansiyonu iyice arttırdı.Türk uçağının tam olarak nasıl düştüğüne dair bir kanıt yokken Suriye'nin işaret edilmesi de ne kadar doğru?Kanlı baharın doruğunda olan Suriye'de ise olası bir Türkiye müdahalesi de ne kadar gerçekçi?
Tüm bunların altında pusuda çakal olmuş payını bekleyen Nato'nun tavrı şeytansı bir hal almış.Esad ve muhaliflerin çatışarak Suriye'yi bir iç savaşa sürmeleri,geleceği olmayan ve herşeyini kaybetmiş ve olası ecnebiler tarafından işgal edilmesi tahammül edilemez birşey olsa da ne yazık ki bizler bunları yavaş yavaş sindiriyoruz.
2.yılına girmeye hazırlanan Suriye'deki olaylar,yeni bir boyut kazanmış durumda.Beşar Esad'ın sert tutumu karşısında direnmeye çalışan muhalifler ülkede barış ve sağduyuyu bir kenara bırakmışlar.Uluslararası örgütlerin toplanıp da Suriye'yi paylaşma konusunda uzlaşamamaları da olayın ayrı bir boyutu.Esad'ın askerlerinin Türkiye sınırına girmesi iddiaları da dolaşırken etrafta,Türk uçağının düşürülmesi,Suriye-Türkiye hattını bayağı bir gerdi.Türk uçağı aslında Suriye tarafından mı düşürüldü yoksa o civarda konuşlandırılan Abd-İsrail tarafından mı düşürüldü yoksa Rusya tarafından mı düşürüldü.Ayrı ayrı iddiaların kafaları karıştırması  Türkiye'yi de aciz bir duruma düşürüyor.Uluslararası sularda düşürüldü mü yoksa Suriye sularında mı düşürüldü.Türk uçağının Suriye sularında ne işi vardı?...
Bir jet uçağının düşürülmesi ne yazık ki savaş sebebidir.Suriye yapmışsa bu olayı,Esad tarafı mı hedef alınmalı yoksa muhalif tarafı mı hedef alınmalı?Böyle bir saçma soru daha ortaya çıkıyor.
Suriye'ye Türkiye tarafından bir müdahale yapılmalı mı?Nato'nun tavrı ne olacak?NATO'nun sözleşme gereği 4. ve 5. maddeleri nasıl işleve sokacak?Yoksa NATO Türkiye'nin hamiliğini yapıp kendisi mi Suriye'ye çıkarma yapacak?
Ortadoğu yeniden şekillenmek için gün sayıyor.Burada olacak küçük bir atışma bir anda tüm Ortadoğu'yu sarabilir.Özellikle İran ve İsrail gerginliği yanı sıra Rusya'nın Suriye'yi ve İran'ı desteklemesi,Mısır,Ürdün,Libya,Fas ve diğer ülkelerin de iç ve dış problemlerinin dışa yansıması vb. olaylar Ortadoğu'yu yeniden şekillendirecek.Merkezin Türkiye-Suriye-İran üçgeninde olması en çok etkilecenek ülkenin biz olacağımızı gösteriyor.
Şu zamandan sonra barışın kesinlikle savaşla çözüleceği ve İsrail'in de Ortadoğu'dan yok olmasını dileriz.Tabiki de Müslümanlar tarafından yapılacak kesin bir zaferden inşallah bahsetmemiz de mümkün olur...



Latin Amerika Ülkeleri

İskandinavya Ülkelerini Tanıyalım

İskandinavya ülkeleri, Avrupa'nın kuzeyinde bulunan ülkelerden oluşur.
İsveç
Norveç
Finlandiya
Danimarka
Finlandiya
İzlanda
Faroe Adaları
Grönland Adası


Benelüx Hangi Ülkelerden Oluşur?

Benelüx,Avrupa kıtasında komşu bulunan 3 ülkenin birleşmesiyle meydana gelmiş bir birliktir.
BE-NE-LÜX,ülke isimlerinin ilk kelimelerinin birleştirilmesiyle uydurulmuştur.
Belçika
Nedherland (Hollanda)
Lüxemburg (Lüksemburg)
Bu üç ülke kendi arasında siyasi,ekonomik,kültür düzeyinde birlik ve beraberliğini korumayı amaçlamıştır...