12 Eylül 2013 Perşembe

Iphone 5S Özellikleri ve Vaadettikleri

Kısa süre önce tanıtımı yapılan Iphone 5S,hangi özellikleri bünyesinde barındırıyor?Bir önceki versiyondan farkları neler?Rakipleri karşısında ne kadar iddialı?Gibi sorularla gelen Iphone 5S'in kısa bir özelliklerinden bahsedelim:
Genel olarak Iphone 5'in özelliklerini barındıran 5S'in ayırt edici bir kaç ayrıntı dikkat çekiyor.Öncelikle 64 bit A7 işlemciyle çalışan 5S,önceki versiyona göre 2 kat daha hızlı.Parmak izi okuma özelliği,yakınlık sensörü ile dikkat çekiyor.
Ekran çözünürlüğü,kamera,ram,batarya gibi önemli detaylarda değişikliğe gidilmemiş ancak iyileştirmeler yapılmış.
Tasarım olarak da Iphone 5'in devamı olan 5S,farklı renk seçenekleriyle geliyor.
Kısa süre içerisinde tüm dünyada satışa sunulacak olan Iphone 5S,bildiğimiz fiyat politikasından taviz verilmeyecek şekilde raflardaki yerini alacak.
Yeni Nesil İşlemciyle Geliyor
Iphone 5S elbette güçlü işlemcisiyle dikkat çekiyor.İlk kez kullanılan A7 64 bit işlemci iddia edilene göre oldukça güçlü bir yapıya sahip.Neredeyse bir pc gücüne eşdeğer işlemciyle çalışıyor diye iddia edilse de elimize geçtikten sonra göreceğiz.
Parmak İzini Okuyan ilk telefon
Iphone 5S,dünyada ilk parmak izi okuyabilen telefon olma özelliğini taşıyor.Bu özellik bakalım ne kadar dikkat çekebilecek?
2014 Yılı İçerisinde Güçlü Rakipleri Karşısında Ne Kadar İddialı?
Dünyanın önde gelen mobil üreticilerinden Samsung,Lg,Sony ve HTC 2014 model amiral gemilerini piyasaya sürmüştü.Bu markaların amiral gemileri ile Iphone 5S'i kıyaslarsak,nasıl bir sonuç çıkar?
Apple'ın A7 64 bit işlemcisi,Snapdragon 800 ile Exynos 5 Octa ile kıyaslama yapıldığında sonuç ortaya çıkar.Ios'un Android'e göre gözle görülür bir şekilde daha stabil olması A7 işlemcisini kasmayacaktır.Iphone 5S'in performans sonuçları net olarak belli değil.Sonuçlar açıklandığında 2014 yılının en iyi ve en güçlü smartphone'u da belli olacaktır.
Sonuç Olarak;
Iphone 5S,yeni işlemcisinin yanında parmak izi okuması ve değişik renk seçenekleriyle geldi.Kamerasında,sesinde,batarya performansında iyileştirmeler yapıldı.Ios 7 ile gelen Iphone 5,önceki serilerdeki gibi 16-32-64 gb. seçenekleriyle geliyor.Radikal değişiklikler yapılmasa da Iphone 5S'in alıcıları hazırda bekliyor.
Fiyat olarak da 3300 tl fiyatla ön siparişler alınır ve kısa zamanda 2200 tl'ye iner.


Hiç yorum yok: