27 Şubat 2012 Pazartesi

Android Marketin Ürünleri Ne Kadar Güvenli

Yeni nesil cep telefonlarının bir numaralı işletim sistemi android ne kadar kaliteli ve ne kadar güvenli?Kullanıcılar bu işletim sisteminden ne kadar memnun?
Yaklaşık iki yıllık bir geçmişe sahip android işletim sistemini akıllı telefonlarla tanıdık.Google altyapısındaki bu işletim sistemi kısa bir sürede müthiş bir yol katetti.Şimdi gelinen yol onu zirvelere taşıdı.
Birçok kişi akıllı telefon kullanıyor.Bunların büyük bir kısmı android'çilerin oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Android bir market kurarak yüzbinlerce uygulamayı kullanıcılarına sunuyor.Yüzbinlerce uygulama iştah kabartsa da bunun bir de olumsuz tarafları mevcut.
Android kullanıcıları telefondaki uygulamaları ya yeterli görmeyip ya da çok fazla uygulama isteğiyle android markete hücum ediyorlar.Bilinçsiz kullanıcılar çoğunlukta olunca,gereken önlemlerin alınması farz oldu.
Androidçiler için önemli birkaç ipucu vermek gerekirse;
1-Android marketi sık sık kullanmamak
2-Android marketten çok fazla uygulama indirmemek
3-Sıkıntı yapan uygulamaları kaldırmak
4-Uygulamalar açıkken zorunlu olmadıkça interneti kapalı tutmak (internet açık olduğunda ekranda çıkan reklamlar dikkati dağıtır,işinizi engeller vb. sorunlar yaşarsınız)
5-Reklamsız uygulamalar tercih etmek
6-Çok fazla oyun indirmemek (tercihimiz akıllı telefonlarda oyun oynamamak;çünkü telefonu çok yoruyor)
7-Telefonda antivirüs programını güncel tutmak...
Şunu da bilmliyiz ki androidin bu konuda çok büyük eksiklikleri var.Eğer üst düzey bir akıllı telefon kullanıyorsanız,lütfen telefonunuzu gereksiz uygulamalarla ziyan etmeyin.Çünkü bu tip telefonların bünyesindeki uygulamalar yeterli seviyededir.Eksik birşey bulmanız imkansızdır...

Hiç yorum yok: