9 Şubat 2012 Perşembe

Yeteneksizsiniz Türkiye:Türkiye'nin Yeteneksizlerinin Buluştuğu Yer

Türkiye'de son dönemlerde reality şov programlarının başında gelen "Yeteneksizsiniz Türkiye" bir şovdan,bir eğlenceden,bir yetenekten daha fazlasını izleyici kitlesine ulaştırıyor.Velhasıl bu programın izleyici zaafiyetinden kaynaklanan bir izlence programı haline geldiğini de belirtelim.Yapılan şovların bir yetenek olduğuna şaşıran stüdyodaki cehalet kokan seyircilerin şaşkın bakışları arasında marifetli gösterilerle farklı bir boyuta dönüşüyorlar...
Bu tip saçma programların ABD menşeli olup yaklaşık olarak 10 yıllık bir sürede dünya ülkelerinde dolandıktan sonra Türk Tv yapımcıları bu programı,Türk televizyonlarına uyarlamayı başarmışlar ve istenilen bir kitleye de ulaşmayı başarmışlar.
Bu tip programların izleyici kitlesini genellikle çocuklar oluşturuyor.Yani 18 yaş altı kişilerin yoğun olarak buna benzer programlar içerisinde boğuldukları ve program yapımcıları bunun bir başarı olduğunu görüyorlar.
3 jüri üyesinin yorumları ülke gündemi içerisinde çok önemli olduğunu ifade edelim.Kim elenmiş,kim galip gelmiş,kimin hakkı yenmiş gibi sorular,program sonrası izleyiciler arasında yapılan hararetli tartışmaları oluşturuyor.
Gerçekten böyle bir yetenek programına ihtiyacımız var mı?Bu tartışmayı yapmak bile onların ekmeğine yağ sürmektir.Velhasıl bu programa katılanların çoğunun boş işlerle uğraştığı aşikar.Ayrıca belirtelim ki bu programın diğer ülkelerdeki yayınlarında ölüm kazaları yaşanmıştır.Yapılan abartılı yetenek gösterileri kanlı bitmişti.Neyseki bizdeki programda böyle bir olumsuz an yaşanmamıştır.Bu program böyle devam ederse ölümlü bir yetenek gösterisi yaşanabilir.
Köpeğini alıp emir komutayla yönlendiren kişiye yeteneksizsiniz Türkiye demek ne kadar doğru bir tespit olabilir?

Hiç yorum yok: