8 Şubat 2012 Çarşamba

Kılıçdaroğlu'nun Paul Auster Hayranlığı!

Geçen günlerde Türkiye için sarf ettiği sözlerle dikkat çeken Paul Auster adlı ABD'li yazara,ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu sahip çukmıştı.Paul'ün ergenekon davası nedeniyle hapis yatan gazetecileri işaret ederek,Türkiye'de düşünce özgürlüğünü ortamının olmadığını ve hiçbir zaman Türkiye'ye adım atmayacağını ifade etmişti.
Başbakan Erdoğan,net tavrıyla "gelmezsen gelde"dedi.Fakat ana muhalefet lideri muhalif olmanın icabı olarak Paul'e destek verdi ve Türkiye'ye kendi davetlisi olarak çağırdı.Kılıçdaroğlu bir konuşmasında Paul'e seslenerek "benim davetlim olarak gel"dedi.
Biliyoruz ki Kılıçdaroğlu bu şahsiyetin kim olduğunu bile bilmiyor.Sadece Başbakan'ın konuşmasını dinlerken öğrenmiş ve muhalefet olmanın gereğini yerine getirerek bu kişiye sahip çıkmıştır.
Paul Auster,ABD'li bir yazar-şair-senarist...Başlıca eserleri ise;New York Üçlemesi,Yalnızlığın Keşfi,Yanılsamalar Kitabı,Kırmızı Defter.Ayrıca bir kitabı da Türkçeye çevrilmiş.
Paul'ün Türkiye için söylediği sözlerin arkasında anti-Türkçülük ve anti-İslamcılık düşüncelerinin olduğunu da belirtelim.Oysaki yaşadığı ABD'de insan hakları ihlalinin somut bir örneği olan Guantanamo kampının varlığından haberi yok;işgal edilen İslam topraklarında katledilen Müslüman aydınlardan keza haberi yoktur.Bu haliyle Türkiye'ye ayak basması hata olur zaten.Buna klavuz olmak da Kılıçdaroğlu için şanlı bir vazife olsa gerek...

Hiç yorum yok: