20 Ekim 2013 Pazar

2013 Yılının popüler Cep Telefonları

2013 yılının artık son çeyreğindeyiz.Şimdiye kadar tanıtılan birçok telefonun yanı sıra Nexus 5'in de tanıtılmasıyla 2013 yılını tamamlayacağız.Şimdiye kadar Sony Xperia Z,Samsung Galaxy S4,HTC One,Iphone 5S,Samsung Galaxy Note 3,LG G2,Sony Xperia Z1 ve Sony Xperia Z Ultra tanıtıldı.
Bunların gölgesinde tanıtılan orta-üst seviye telefonların da tanıtımlarına şahit olduk.Özellikle de Samsung cephesinden gelenler dikkat çekiyordu.2013 yılının bayrak gemisi Galaxy S4'ün serisinde olan,S4 mini,S4 zoom,S4 active kendi kategorilerinde liderliğe oynayan modellerdi.



General Mobile Discovery,üst düzey smartphone'ların tahtına göz dikti.
General Mobile Haziran ayı içerisinde sürpriz bir ürünle karşımıza çıkmıştı.Telefonun en dikkat çeken yanı ise,f/p olmasıdır.Üst seviye özelliklerle gelen General Mobile Discovery,599 TL'lik satış fiyatıyla raflardaki yerini almıştı.Ancak bu fiyatla kısa sürede tükenen Discovery,2. partinin ülkemize biraz pahalı gelmesine neden olmuştu.599 tl'den 649 tl'ye çıkmıştı.Şimdilerde hala popülerliğini koruyan General Mobile Discovery 16 gb'lık versiyonuyla 700 tl'den satılıyor.

Pc Üreticisi Casper da İntel Ortaklığında Via'yı Üretti
Mobil sektörünün hızlı yükselişine katılmak isten Casper Firması,İntel işlemcili telefonlarla piyasaya giriş yaptı.Farklı tasarımla gelen Via serisi,fiyatından mı kaynaklandı bilinmez ama,GM Discovery kadar rağbet göremedi.

2013 Yılının Üst Düzey Smartphone'ları
2013 yılına girmeden Sony,ilk bombayı Xperia Z ile patlatmıştı.Full hd ekran,13 mp. hdr özellikli kamera ve suya toza dayanıklılığıyla mobil sektöründe ilk kez bu kadar yüksek bir hava yakalamıştı.Ardından gelen HTC One ise rekabetin seyrini değiştirirken.tasarım konusunda herkesin olumlu eleştirilerine layık görülmüştü.Samsung'un beklenen smartphone'u S4'ün tanıtılmasıyla birlikte 3 büyüklerin amiral gemilerini kıyaslama imkanı da bulmuş olduk.Iphone 5S,Sony Xperia Z1,Nokia 1020 ve LG G2'nin son çeyrekte piyasaya sürülmesi,hangi telefonu alsak ya da hangi telefon daha iyi sorularına cevap bulmakta zorlanıyoruz..

Son Çeyrekte LG G2 Fırtınası
2013 yılının sonbaharına adım atarken,büyük telefon üreticilerinden gelen yeni model telefonların arasından LG G2 fiyatıyla dikkat çekiyor.Diğer telefonlara oranla bir hayli uygun fiyattan satılan LG G2'nin donanımsal özelliklerinin rakipleriyle eşdeğer olması,dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.Snapdragon 800 işlemci,5.2 full hd ıps ekran,2 gb. ram,16 gb. hafıza,13 mp. kamera ve 3000 mAh bataryası ile göz dolduruyor.1600 tl den satışı yapılması diğer telefonları nakavt etmeyi başardı.


Nokia'da 41 mp.'lik Lumia 1020
Nokia'nın ise bu seneki en iddialı telefonu olan Lumia 1020,kamera konusunda iddialı geldi.Carl Zeiss marka objektife sahip Lumia 1020'nin 1/1.15 inç boyutundaki sensör,akıllı telefonlar arasında en iyi sensör olarak karşımıza çıkıyor.Bu değere en yakın olan Xperia Z1'de kullanılan sensor ise 1/2.3...
Kamera konusunda liderliği hiçbir zaman bırakmayan Nokia,bu yeni nesil telefonla da rakiplerini açık ara geride bıraktı.Sony cephesinde Z1 (Honami)dalgasını yerle bir eden Lumia 1020,diğer donanımsal özelliklerde rakiplerinin gerisinde kalsa da windows'lu bir telefon için oldukça yeterli
olduğunu düşünüyoruz.

2013 Yılının En İyi Akıllı Telefonu Hangisi?
Bu sorunun tam cevabı yoktur.Çünkü her telefonun,farklı kategorilerde üstünlüğü bulunuyor.Şu telefon desek,bir yerinde bir eksikliği oluyor.
LG G2 demek istiyorum ancak,bu telefonun 16 gb. versiyonunda arttırılabilir hafızası yok.32 gb'lık olanı ise piyasada bulmak sorun değil ancak arada bariz bir fiyat farkı oluyor.
Şunun cevabını çok rahat bir şekilde verebilirim.2013 yılının ilk 6 ayının en iyi telefonu HTC One'dır.Her yönüyle oldukça iddialı olan,performansının yanında sağlam bir tasarımla gelen Beats Audio'lu HTC One,kullanış konusunda taviz vermiyordu.



2013 YILINDA SİZİN FAVORİ TELEFONUNUZ HANGİSİ?(Yorumlara yazarak belirtebilirsiniz?)

Hiç yorum yok: