13 Ekim 2013 Pazar

Sahtekar Medyumlara Dikkat!

Bilgiye en kolay ulaştığımız bir dönem içerisinde,cehaletin hala yok olmamasının nedenlerinden biri de elbette aciz duruma düşen insanların kısa yoldan refaha kavuşmak için medyumlara başvurmalarıdır.Kur'an,"Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti. İnsana bilmediğini öğretti." Alak, 1-5 ayetleriyle başlıyor.İnsanoğluna ilk önce okumayı emrediyor.Paygamberimizin bir hadisinde ise ''İlim Çin'de de olsa gidin''diyor.Bunun gibi birçok ayet ve hadislerde insanoğluna okumayı,araştırmayı,aklı kullanmayı emrediyor.Bu zamanda bilgiye en kolay şekilde ulaşmamıza rağmen,birçok kişi bunları elinin tersiyle iterek,aklını kullanmayarak,şeytanın hizmetkarları medyumlarda soluğu alıyorlar.
Medyumluk nedir?
Birçok anlamı olmasına rağmen şöyle özet geçebiliriz.İnsanlığın varolduğundan beri,birtakım kişiler metafizik yani diğer alemlerle (ruh,cin,peri)irtibata geçmesi,onlarla işbirliği yapması adı verilir.
Asur,Babil,Hitiler,Mezopotamya ve birçok uygarlıktan süregelen bu medyumluk işi bugün de varlığını devam ettirmektedir.
Dünyanın heryerinde medyumlara rastlamak mümkündür.Medyumluk işi Doğu kültürüne özgü olarak da bilinir.Gel gelelim günümüz Türkiye'sinin medyumlarına...
Türkiye'de medyumların sayısı net olarak bilinmiyor.Ancak,net sayıyı medyumluk vergisi alanların üzerinden bulabiliriz.Medyumlar,günümüz çağına ayak uydurarak,kişisel web siteleri kuruyor,sosyal ağlarda hesaplar açılıyor.Şu anda internet aramasında yüzlerce medyum bulmak artık çok kolay.Muhteşem site tasarımları,tanıtım yazıları,memnuniyet mesajları,nasıl iş yaptıkları ve son olarak da vergi levhalarıyla site ziyaretçilerini etkileyebiliyorlar.
Sahte,dolandırıcı medyumlardan dert yananlar,blog site siteleri açarak,milleti uyarmaya çalışsalar da,hiçkimse oralı bile olmuyor.Yapılan yorumlardan anlaşılıyor ki,bir kazık yiyen bir daha kazık yemek istiyor.Binlerce lirasını bunlara kaptıranların çoğu ne yazık ki,akıllanmış değil.
Medyumluk diye bir şey yoktur!
Medyumluk diye bir şey yoktur desem çoğu kişi bunu inkar edecektir.Nasıl bir gözle bakıyorlar artık onları bir ilah olarak görenler var.Bunların hiçbirisinin özel doğaüstü güçleri falan da yoktur.Saçma sapan,ıvır zıvır işlerle uğraşıp,sadece insanların saf duygularıyla oynayıp dolandıranlardır desek medyumlar için çok doğru tespit olur.
Birkaç medyum sitesini dolaşırken,sahte medyumlar nasıl anlaşılır diye de güzel bir yazı yazarak,ziyaretçilerine 'biz gerçek medyumuz''diyerekten mesaj veriyorlar.Bunu yazmalarındaki amaç,güya sahte medyumların çoğalıp,kendi isimlerinin de bunlarla birlikte anılmasından rahatsız olmaları ve kendi isimlerini korumaya çalışmalarıdır.
Sahte medyum nasıl anlaşılır?başlığı altında yazılanları dikkatlice okursak bunların sahtekar,dolandırıcı olduğunu kolayca anlayabiliriz.
Vefk kağıtlarının yada muska kağıtlarının uçuk fiyattan satanlar dolandırıcı olduklarını iddia ediyorlar.Uçuk fiyat nedir peki?Başkaları 500'e satarken,gerçek medyumlar ise 200'e satıyor.Vefk ve muskaların fotokopi olarak çoğaltıldığını iddia ediyorlar ve kendilerinin ise orijinal olarak yazdıklarını söylüyorlar.En dikkat çeken uyarı ise,vergi levhasının ve çalışma ruhsatının olup olmamasıdır.
Vergi Levhası ve Çalışma Ruhsatı Medyum Olmayı İspatlamaz
Çoğu sahtekar medyum,vergi levhası ve çalışma ruhsatını çıkartarak,gerçek bir medyum olduklarını ispat ediyorlar.Medyum olmak için özel bir şart aramadığı gibi herkese kolayca bu belgeler verilebiliyor.Hatta,normal bir vatandaş vergi dairesine gibi medyumluk için vergi levhası çıkartsa kimse buna bir şey demez.Aynı şekilde çalışma ruhsatı çıkarmanın hiçbir zorluğu yoktur.Hiçbir özel husus aranmadan,hiçbir bilgiye sahip olmadan gidip bu belgeler kolayca çıkartılır.Devlet,vergisini alsa gerisine karışmaz zaten.Bu medyumlar resmi olarak da esnaf ve sanatkar grubunda yer alıyor.Devletin gözünde bu şarlatanlar ne yazık ki esnaf ve sanatkar olarak gözüküyor.
Bu resmi belgelere sığınan medyumlar,saf ve aciz vatandaşları soyup soğana çeviriyor.Aslında devlet,bunların insanlardan ne kadar kazandıklarını bir de tespit etse çok iyi olur.
Medyumlardan Kazık Yiyenlerin Haddi Hesabı Yok
Bugüne kadar medyumların kapısını çalan binlerce insanın bunlara yedirdiği parayla ülkemize 55 tane 36 derslik okul,24 tane tam teşekküllü hastane,2500 adet halk otobüsü alınırdı.
Onların yanına gidip,tanışma faslı bile 500 tl'yi buluyorsa,devamını sizler getirin.Dolandırılanların çoğu 10 bin'den,20 bin'den,30 bin'den bahsediyor.Akıllananların bazıları ise soluğu savcılıkta alıp,dolandırıcılık suçuyla bunlardan şikayetçi oldular.
Savcılıkta da bununla ilgili birçok suç duyurusu olmasına rağmen,bu medyumlarla ilgili genel bir şey de yapmıyor.

Siz siz olun,sakın bu düzenbazların oyununa gelmeyin.Kim bunlardan bahsetse dahi onlara aldırış eetmeyin.Çünkü bunlar,şeytanla işbirşliği içerisindedir.Şeytanın vaadleri nefsimizi güzel ayartır fakat sonu çok kötü.İmanımız sarsılır,cehennem azabından kurtulamayız...
Allah herkese akıl fikir versin!


Hiç yorum yok: