7 Ağustos 2013 Çarşamba

3G'li Tablet Bilgisayar mı Almak Lazım?

Tablet bilgisayar ihtiyacı günümüz şartlarında zorunlu hale gelirken,birbirinden farklı özelliklerin arasından hangi özellikler bana uygun diyerekten uzunca bir araştırma yapıyoruz.
Bunların dışında en önemli özellik elbette dahili 3G özelliği.Wi-fi ve 3G seçenekleri dışında bir de telefon özellikli tabletler piyasada yerini almışken,bunların büyük çoğunluğunu elbette wi-fi özellikli olanları bulunuyor.3g'li ve wi-fi özellikli tabletlerde bariz fiyat farklılığı var.
Tablet bilgisayarda hangi özellikleri kullanacağım sorusuna internet cevabı verenlere bir soru daha sorulur.Tableti kullanacağım alanlarda wi-fi var mı?Çevresinde wi-fi ağı olanlar ve tableti kullanacağı değişik yerlerde wi-fi varsa elbette wi-fi modelini almak mantıklıdır.Ama ben yolda,otobüste,açık alanda vb. yerlerde kullanıcağım derseniz tercihinizi 3g'li olandan yana kullanabilirsiniz.
3G'li almak için en büyük sebepler,
*Evinizde wi-fi ağı yoksa
*Ev dışında kullandığınız mekanlarda wi-fi ağı yoksa
*Dışarıda,açık alanlarda kullanacağım derseniz işte biraz daha fazla para verip 3g'li tabletleri tercih edebilirsiniz.Piyasada wi-fi modellerinin sayısından oldukça az.Piyasada neredeyse 20 tane bile yok fakat gün geçtükçe,ilgili firmalar 3G'li modeller de üretmeye gayret ediyor.
Piyasadaki 3G'li tabletlere baktığımızda ise,
Ipad modellerinde 3g'li seçenek var.Ipad mini 3G'li modeli 1000 tl civarı.
Ipad dışına Samsung Galaxy Note 10.1'in 3g özellikli dışında telefon özellikli olanı da var.3g'lisi 1300 TL'den satılıyor.
Asus Transformer 3g'lisi ise piyasanın en iyi 3G özellikli tableti diyebilirim.Harici klavye ile laptopa döşüen transformer 1200 tl'den satılıyor.
Nexus 7'nin 3g'lisi 7 inç segmentindeki 2 tabletten biri,diğeri ise Galaxy Tab 2 3105 modeli.Nexus 7 3g'lisi en düşük 800 tl iken,Galaxy tab 2 3g modellisi ise 700 tl.

Hiç yorum yok: