7 Ağustos 2013 Çarşamba

En Korkunç Türk Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi ve en korkunç Türk filmleri araştırması yapmak bugün için çok erken olacak.Türk sinema tarihinde 2000'lerden önce çekilmiş doğru düzgün bir korku filmi yok.Yeşilçam döneminde en dikkat çeken korku filmi ise Hollywood'dan uyarlanan Şeytan filmidir.1974 yılında Metin Erksan'ın yönetmen olduğu filmde Türk seyircisi yeteri kadar ilgi gösterememişti.
2000'lere kadar bu türden çekilmiş doğru düzgün film olmazken,Okul filmi merhaba dedi.2000'lerin ilk korku filmi olan Okul'un yönetmen koltuğunda Taylan kardeşler vardı,yapımcısı ise Sinan Çetin idi.Tam bir korku filmi diyemediğimiz  bir filmdi.

2006 yılının Şubat ayında vizyona giren Hasan Karacadağ'ın ilk korku filmi Dabbe ile Türk Korku sineması boyut değiştirdi.Her yönüyle bir korku filmi olan Dabbe,izleyicilerden ve eleştirmenlerden ciddi tepkiler almıştı.İzleyenler çok korkmuş,eleştirmenler ise Türk korku sinemasının önü açıldığının müjdesini verirken;H.Karacadağ 2. filmi Semum'la 2008 yılında yine izleyenleri şok etmişti.Semum filmi de cinler alemi,büyü,sihir gibi konuları ele almış ve bolca efekte yer verilmişti.2009 yılında Dabbe 2 çıkmıştı.İzleyenleri mal yerine koyan ve sadece efektlerle korku yapmaya çalışan film yeteri kadar ilgi görmedi.

Alper Mestçi'nin ilk filmi Musallat da cinler alemini konu alan bir filmdi.2007 yılında vizyona giren film,başlı başına yapıt diyebiliriz.Özgün senaryosu,oyunculuk ve efektlerle iyi iş çıkarılmıştı.
Sessizce vizyona giren veya istediği tepkiyi alamayan korku filmlerimizden ise Konak,Gen,Araf,3 harfliler Marid,Ses filmleri vardı.Bu filmler arasında Konak ve Gen filmleri Türk Korku sinemasını biraz geriye götürdü.

Musallat filminin başarısı Musallat 2'ye ilham oldu ve 2011 yılında vizyona girdi.Aynı tema üzerinden giden film ne yazık ki ilk filme göre başarısızdı.
Hasan Karacadağ,son filminden 3 yıl sonra tekrar Dabbe ile geri dönmüştü.Bu sefer farklı teknikler kullanarak karşımıza çıkan H.Karacadağ,diğer filmlerine göre oldukça iyi bir performans yakalamıştı.Dabbe Bir Cin Vakası ister istemez Paranormal serisiyle birebir olmasına rağmen,Dini ögeleri kullanması açısından sivriliyordu.Piyasa oyunu yapmaya çalışıp,milleti kandırma teknikleri kullanıp,meraklı seyirci avlamaya çalışan H.Karacadağ 2013 yılının Nisan ayında vizyona giren El-Cin filmi ile artık bu sektörde tekel olmayı başardı.
Türk Sinema tarihinin bana göre en iyi filmi El-Cin filmidir.Yaklaşık 1 yıldır El-Cin filmiyle izleyicileri meraklandıran ve Dabbe Bir Cin Vakası'nı çıkartıp,El-Cin filmi bu değil mi diye merak tavan yapmıştı.Nihayetinde vizyona giren El-Cin gerek çekim teknikleri,gerek görsel efektlerle,hikayesiyle başarılı bir iş çıkarmıştı.Filmde bilinçaltı tekniğiyle, izleyenlenlerin bilinçaltına girmeyi bile başarmıştı.
Bu yazıyı yazarken,H.Karacadağ son filmi Dabbe Cin Çarpmasıyla vizyonda yerini aldı.Dabbe Bir CinVakasıyla ilintili olan filmde daha fazla korkutucu sahnelere yer verilmiştir.
 

Diğer Yazılarımızı da Okuyabilirsiniz
Dabbe Bir Cin Vakası
Kıbledere Köyü Nerede
Azrail Yokuşu
Cinler 7175 Rakamıyla Haberleşiyor
Derunce Köyünde Neler Yaşandı




 

 
 

 

 
 

Hiç yorum yok: