3 Ağustos 2013 Cumartesi

Soru Sorma Sanatı Ask.fm

Ask.fm adında bir sosyal mecranın olduğundan çoğu kişinin daha yeni haberi oluyor.Yaklaşık 1 sene önce facebookta arkadaşlarımda bu uygulamayı görünce radyo istasyonu falan sanmıştım.Nihayetinde sonunda fm diye ibare geçiyor.
Son zamanlarda popüler olmasını sağlayan etken de yine bir sosyal mecra olan Youtube'dur.Ask.fm'i kullananlar, kendilerine sorulan soruları video aracılığıyla da cevaplayabiliyorlar.Kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri cevaplar genelde anormal şekilde oluyor.Psikolojik bunalım içerisine girip öyle cevap veriyorlar.
Ask.fm sosyal sitenin kuruluş amacı,sosyalleşmek ve bu sosyalleşmeyi de kendilerine verecekleri soru ve cevaplarla oluşacak.Hiçbir kötü niyet olmadan, seviyeli bir şekilde, bilgi enformasyonu sağlayarak bireyler tanıdıklarıyla ve tanımadıklarıyla sosyal pozitif bir ortam oluşturmaktır.Ancak bizim gençler,bu siteyi de kendilerine mal etmeyi başardılar.Olayın diğer bir yüzü ise,ask.fm'i kullananların çoğunun 18 yaş altı çocukların olmasıdır.Edepsizce,onursuzca,belaltı küfürlerin hüküm sürdüğü bir sosyal ortam haline getiren bizim gençlere uyarı yapacak bir büyüğümüz de yok çok şükür.
Soru sormayı milletçe bilemediğimiz bir gerçek var ortada.Eleştiri yok,özeleştiri hiç yok.Ve kalkıp birilerine soru soracağız.Böyle olduğumuz için de gençlerimiz ask.fm sitesini kendi emellerine uygun olarak kullanıyorlar.İşin en kötü tarafı ise yaşları 15 bile olmayan küçük kızların ağıza alınmayacak küfürleri sarf etmesidir.Anne baba terbiyesi nerede diye sorsak,sanane lan piç derler bu zavallılar...
Ask.fm'de videolu yanıt verenleri izledikten sonra,bunlar hangi sosyetenin yeğenleri diye sormaya başladım.Sanki ülkenin önemli şahısları.Çok önemli konuşma yapıyorlarmışcasına ciddi tavır takınıyorlar.Ulusa sesleniş yapıyorlar.Ünlü bir şarkıcının konser sonrası bir basın toplantısına şahit oldum nerdeyse.
Şimdi birileri çıkıp da bu çocukların normal olduğunu söylesin.Hepsinin psikolojik olarak bir tavma geçirdiği olasıdır,kimse inkar etmesin.
Çocuklara sahip çıkalım,bilgisayar ve internet kullanımını ebeveynler kontlünde sağlayalim.onların dertlerini dinleyelim.Buna benzer bir sürü eylemlerde bulunalım ki,çocuklar kişisel gelişimlerini zamanında tamamlasınlar...
Bir bilim adamının sözüyle bitirelim;gün gelecek teknoloji insanları aptallaştıracak.

Hiç yorum yok: