1 Ağustos 2013 Perşembe

Tablet Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tablet Bilgisayar almak günümüzde artık bir laptoptan bir masaüstü bilgisayardan daha öncelikli hale geldi.Tablet bilgisayarlar internet ve sosyal medya kullanımında daha pratik bir cihaz olduğundan tercih ediliyor.
Peki bir tablet pc'yi nasıl almalıyız?Özellikleri neler olmalı?Dayanıklı ve kullanışlı bir tablet pc'nin ne kadar fiyatı var?Bu gibi soruları sorarak,tablet bilgisayarlar arasında karşılaştırma yaparak ve kullanıcı deneyimlerini takip ederek iyi bir cihaza sahip olabiliriz.
***Tablet bilgisayar alırken markasına önem vermeli miyiz?
Bu konuda marka çok önemlidir.Marka kullanıcıya özellikle güvenirlik açısından bir garantidir.Tablet bilgisayar alırken bilinen markaları tercih etmek, öncelik olmalıdır.Apple,Samsung ve Asus markaları tablet bilgisayar üretiminde ve kalite anlamında üst seviyede olan markalardır.
***Bilgisayarın işlemcisi ne olmalı yada en işlemcili tablet bilgisayar hangisi?
Üst seviye tablet bilgisayarlarda kullanılan A6X,Nvidia,Arm,İntel Atom işlemcilerini tercih etmek önceliğimiz olmalıdır.Ayrıca piyasa malı tablet bilgisayarlarda kullanılan rockchip,allwinner,amlogic gibi düşük performanslı işlemciler de var.Bu işlemciler de genelde 150-250 tl arasındaki tabletlerde kullanılıyor...
***Şarj süresi ne kadar olmalı?
Tablet bilgisayarların bir diğer özelliklerinden olan şarj süresine dikkat etmeliyiz.İdeal şarj süresi ne kadar ve hangi tablet bu şarj süresine kadar dayanabiliyor sorularını sprmaktan çekinmeyeceğiz.Şarj konusunda en iyi tabletler elbette Apple'ın Ipad'leri.Ortalama 7 saat kullanım süresiyle diğer tableri açık ara geçen Ipad'lar pasif kullanımlarda 24 saate ulaşabiliyor.Asus'un Eeepad serisinin dockstation (harici klavyesi) olayı tablet bilgisayarın şarj süresinin daha fazla yapıyor.Diğer markaların 7 inç kategorisindeki tabletleri max. 3 saat kullanım süresi sunarken,7 inç'lik Nexus tablet 4270 mAh bataryasıyla rakiplerini fazlasıyla geçiyor.Samsung Tab 7 ise 4000 mAh bataryasıyla yoğun kullanımda max 5 saat gibi ideal şarj süresini veriyor.
***Ekran kalitesi ve ekran çözünürlüğünü dikkate almalı mıyız?
Ekran çözünürlüğü olayı tabletlerde gün geçtikçe dikkate alınıyor.Daha net ekran iyi çözünürlük ve en iyi ekran teknolojisi kullanımı keyifli hale getiriyor.Tablet bilgisayarlarda hd çözünürlük sınır olarak görülüyor.7 inç. tabletlerde en iyi çözünürlük şu an için 1280*720.Piyasada 7 inç. kategorisinde çoğunluk olarak çin malı ürünlerini gördüğümüz için hd kalitede bir ekran çözünürlüğü yok ama 1024*600 az da olsa kullanılıyor.En ucuz tabletlerde 800*480 piksel çözünürlük hakimken,bu çözünürlüğün artık piyasadan yok edilmesi gerekiyor.Samsung Tab serisinde 1024*600 çözünürlüğü 7 inç modellerinde kullanıyor.Asus son olarak çıkardığı Fonepad'de ise 1280*800 pikseli tercih etmiş.
***Tabletlerde ek özellik olarak nelere dikkat etmeliyim?
Bluetooth ve gps'yi ek özellik olarak tercih edebiliriz.Birçok ucuz tabletlerde bu iki özellik kullanılmıyor ama bluetooth olayı gerçekten önemli bir ihtiyaç.Veri alışverişlerinde usb yerini bluetooth'u tercih etmek akıllıca bir seçenektir.
Ayrıca tablet alırken servis ağına da bakmak lazım.Servis ağı ne kadar iyi ve ne kadar geniş diye.

Piyasada artık bir sürü tablet bilgisayar bulmak mümkün.İhtiyaçlarımız doğrultusunda en iyi tablet almak için biraz araştırma yapmak gerekir.

Hiç yorum yok: