7 Ağustos 2013 Çarşamba

Taahhütlü Telefon Almak Doğru Tercih midir?

Taahhütlü telefon almak demek,operatörlerin faturalı hat kullananlara telefon satıp,ödemelerini ise faturanın üstüne ekleyerek aldıkları bir sistemdir.İlk zamanlarda 12 ay taahhüt seçeneği var iken bu zamda 36 aya kadar çıkardılar.Operatörler cihaz sayesinde müşterilerini uzun süre zorunlu olarak müşterilerini elinde tutuyorlar.Taahhüt bozuursa ödemeler bir seferde ve fazlasıyla (cayma bedeli-ceza bedeli)alınır.
Taahhütlü telefonu her faturalı bireysel müşterilere verilmiyor elbette.Her operatörde geçerli olan belirlenen süre içerisinde operatörlerin müşterisi olmak ve bu süre içerisinde faturaları da düzenli ödeyebilmek.Diğer şartlar de her operatör şirketleri içerisinde farklılık gösteriyor.
Fatura tutarının yüksek miktarda olması lazım şartı öncelikli olarak gözükürken,Avea da bu sınır aylık 20 tl'dir.Ancak Avea'da en düşük fatura miktarı 20 tl'den fazlaYani Avea kullanıcıları kolaylıkla alablir.Türkcell ve Vodafon için bu geçerli değil.
Faturaya ek olarak telefon almak avantajı var mıdır?Elbette yoktur.Sırf heyecan için 24 ay ya da 36 aylık bir sözleşme imzalayıp,normal fiyatının kat ve kat fazlasını ödemek,sonraki aylarda pişmanlık veriyor.12 ay geçmeden fiyatının düşmesi ya da üst modelinin çıkması,insanda huzursuzluk bırakıyor.Müşteriler de mağlesef,imkanları olmadığı halde üst seviye telefon almak istiyor ki böyle bir seçeneği tercih ediyor.
Aslına operatörler,bu kampanyalarda cihazları ucuza satmaları gerekiyor.Kendi müşterine satıyorsunki müşterim olmaya devam et diyeceksin ve uygun fiyattan takside bağlayacaksınAma nerdeeee....



Hiç yorum yok: