21 Ağustos 2013 Çarşamba

Shakhter Karagandy Celtic'i devirdi,Gruplara Kalma Heyecanı Başladı

Kazakistan,bu akşamki maçın zaferinin keyfini yaşıyor.Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar ileriye giden bir takım oldu.
Shakhter Karagandy,Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçında İskoç temsilcisi Celtic'i ağırladı.Maçta favori gösterilen konuk ekip yediği 2 golle neye uğradığını şaşırdı.Kazaklar ise bu galibiyeti kutlarken,Karadandy'in gruplara kalmasını büyük heyecanla şimdiden bekliyorlar.
Maçın golleri,12. dakikada Andrey Finonchenko ve 77. dakikada Sergey Khizhnichenko'dan geldi.Maç boyunca iyi futbol sergileyen Kazaklar,rövanş karşılaşması için de büyük moral depolamış oldu.
Rövanş karşılaşmasında Kazakların şansı ne kadar olabilir?Karagandy ekibi Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. turlarda rakiplerine karşı iyi futbolla kazanmayı bildi.Celtic takım ise,rakibini küçümsediğinden olsa gerek böyle bir yenilgi aldı.Öte yandan Celtic,3. ön eleme turunda Elfsborg'u tek golle geçmişti.Celtic, ofansif futbolda etkili olamayan ve geçen senelere göre performans düşüklüğü yaşayan bir ekip.Kendi evinde Celtic'in 3 gol ve üzeri atıp,gol yememesi zor olacaktır.
Umarım Kazak ekibi Shakhtar Karagandy bu şansını iyi değerlendirir ve gruplara kalmayı başarır.Kazakistan futbolu için de yeni bir sayfa açılmış olur...

Hiç yorum yok: