13 Şubat 2013 Çarşamba

Mini Mini Birlere İpad Mini (ipad mini inceleme)

Apple, Iphone 5'te boyutu biraz büyüterek ve Ipad'de ise boyutu biraz küçülterek iki alanda da zıt politika izlemişti
Apple, piyasadaki 7 inç tablet pc'lerdeki rekabeti görerek bu alanda da kendi atlarını koşturmak isteyince 7.9 inç boyutlarındaki Ipad Mini'yi üretti. 7 inc'lik furyasinda 7.9'luk bir tabletle Apple işte burada marifetini konusturdu.Apple demek farklı olmanın ta kendisidir.Her neyse Ipad Mini diğer Ipad'lere  göre özellik bakımından ileride bir cihaz değil. Diğer cihazlardan 7.9 ile kırpılmış hali.7.9 inç'lik'lik tablet pc, piyasada tek olma özelliğini taşıyor. Boyut olarak çok hoş duran tablet pc, sırf boyutu için bile alınabilir.
Özelliklerini sıralarsak; dahili16-32-64 gb. hafıza seçenekleri bulunan ipad mini ayrica 3g versiyonu da bulunuyor.ios6 işletim sistemi ile çalışan ipad mini gücünü  A5 işlemcisinden alıyor. Ram'i 512'de kalan cihaz,emsallerine ve rakiplerine göre büyük bir handikap içerisinde. Ekran Çözünürlüğü 1024x768 ile ideal bir görüntü kalitesine sahip.Arkada 5 mp. kamera ve onde 2 mp. kameraya sahip.Sadece 308 gr.agirligindaki Ipad Mini, oldukça hafif.Kıyaslama olarak en başta Nexus 7 olarak gosteriliyor.Her iki tabletin eksileri ve artıları var.Ipad mini tasarim ve boyut olarak albeniligi yuksek.Performans olarak da oldukça iyi.
Fiyatina gelirsek; ilk çıktığından bu yana büyük bir düşüş var.Şu an itibariyle 16. Gb.'lik versiyonun fiyatı 800'ün altında. Bu fiyatla ipad 2'yi düşünmekte zarar olmaz.



Hiç yorum yok: