13 Şubat 2013 Çarşamba

Ucuza Tablet Pc Almak!

Tablet pc, bir masaüstü yada bir notebook olmasa da bir multimedya aracı olarak isimizi rahatça görüyor. Türkiye koşullarında çoğu kişi bilgisayarı boş vakitleri değerlendirme aracı olarak görüyor. Aslında bir yatırım aracı olan bilgisayarları adi bir şekilde tüketim aracı olarak kullanmaktan şikayet etmiyoruz.İnternet sitelerinde gezinmekten ziyade Sosyal medyada saatlerce durmaktan, film izlemekten başka ne yapıyoruz sorusunun cevabını tablet pc satışlarında bulabiliyoruz.Tablet pc'nin temel amacı bunlar olduğundan çok cazip geliyor.Bir masaüstünde internete girmek 3-5 dk.'mızı çok rahat alırken, bir tablet pc icin bunu soylemek doğru olmaz.Elimizin altında olan bir tabletle internete girmek 1dk.mızı bile almazken, daha uzun süre geçirmek de bir o kadar zevkli oluyor.Bu yüzden tablet pc'ler oldukça revaçta.
Peki ama hangi tablet pc? En iyisini mi almalıyız yoksa en uygununu mu almalıyız? Ve bu tarz birçok sorularla karşı karşıyayız.
Piyasasa yuzlerce tablet bilgisayar var.Bunlarin çoğu android işletim sistemli.200 tl'ye de var 2500 tl'ye tablet var.Tablet bilgisayarlar resmen bir teknoloji çöplüğünü oluşturuyor.
Gelgelelim ideal ilk 11'e.Yani ideal tablet pc'ye.Tablet pc alirken hangi koşulları sağlamak gerekir yada hangi amaçla bir tablet pc almalıyım sorularında arayacağımız cevaplar net ve kısadır.Her tablet pc'nin mantığı aynıdır. Bin tl'lik olaniyla da aynı islemi yaparsınız 200 tl'lik olanla da.Fakat aynı performansı aynı verimi alamazsınız.
Piyasada 150 tl'den başlayan tablet pc'ler var.En ucuzunu almak biraz risklidir.Ama 200-350 tl arası tablet pc'ler düşünülebilir. Bunların başında Dark ve Piranha markalarının  urunleri gelebilir.Diger marka urunler de var fakat bunların servis aglarinin digerlerine gore cok iyi olduğu kesin.0 ölü piksel garantisi verip, artı 5 yıl garanti veriyorlar.En uygun pc'ler klasmanında yer alan bu markanın urunlerini almakta sıkıntı yaşamazsınız.Piyasayı biraz arastirirsaniz, birçok farklı isim altinda olan tablet pc'lerle karşılaşirsınız.Acayip isimler altında Çin'den getirdikleri garantisi olmayan cihazlara sakın bulasmayin.Alip da uzun süre kullanip bir sıkıntı yasamayanlar olabilir ama her ürün için bu garanti olamaz.
200 tl'nin biraz altinda olan Piranha Business Tab 7, piyasadaki en popüler tablet pc.Bircok kişi kullanmış ve memnun kaldıklarını söylüyorlar.Piranha Business serisiyle iyi iş çıkardığı aşikar ve yeni ürünler icin de kollarını sıvamış durumda.
Dark firması da aynı titizlikte çalışan ve son ürünlerinden olan Dark Evopad V1010 ile de en iyi cihazı yapmaya çalışmışlar.Oldukça şık bir tasarıma sahip olmasının yanında, arayüzde de w8 vari birşey yaparak, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
Ayrıca bu iki marka, cihazların yanında aksesuarları da vermeyi ihmal etmiyor.
Dark mı Piranha nı? Karar sizin.


Hiç yorum yok: