13 Şubat 2013 Çarşamba

Online Ticarette Giyim Alışverişi Yapmanın İncelikleri

Günümüz internet çağı olması sebebiyle artık birçok alışverişimizi internet üzerinden yapıyoruz. Genellikle teknolojik, alet-edevat tarzı ürünleri online olarak satın alıyoruz. Böyle alışverişlerde alışveriş yaptığımız sitenin güvenilirliği cartı curtuna dikkat ediyorduk.
Bunlardan deneyim kazanarak ve giyim firmalarının bir şubelerini de internette açmaları bizler için de giyim alışverişlerinde avm'lerden sonra ugrayacagimiz alternatif bir yer haline geldi.
Bir magazaya gidip saatlerce vakit harcamaktan yakinanlar icin online alışveriş muhteşem birşey. İnternetle haşır neşir olanlar için online alışveriş yapmak ayrı bir külfet değil.
Online alışverişte tavan yapmış birisi olarak, giyim alisverisinde de sansimi denemistim kisa zamanda.İlk alışveriş te husrana ugrasak da, bunun onlemlerini alip bir kaç kez daha şansımı denedim ve mutlu sona ulaştım.
Bir giyim eşyası almadan önce yapılması gerekenler; Beden ölçünüzü bilmiyorsanız, bilen bir kişi tarafindan beden ölçünüzü alın. Eger siz kendi başınıza yapacaksanız, sitede beden ölçüleri ile ilgili bölümü dikkatlice inceleyin ve orada gösterilen şekilde beden ölçünüzü alın. Alacağınız ürünün gorsellerinin çok olmasına dikkat edin.Önlü-arkali, yandan çekilmiş fotolarin olmasi sizlerin fikrini önemli ölçüde belirleyecektir. Renk konusunda da dikkatlı olmalısınız. Görsellerdeki ürün ile elinize geçen ürün arasında renk farkı olabilir. Ürünle ilgili yazılmış detayları göz ardı etmeyin.Çok uzun olsa bile okumaktan çekinmeyin. En önemli husus ise, yapılan alışverişte iade ve değişimin olup olmamasıdır.Bir ürünü beğendiniz ve tam alacaksınız son olarak iade ve değişimin yapılıp yapılmadığına bakmalısınız.Ürünü aldığınızda bedeni uygun olmayabilir, defolu olabilir,begenmeyebilir veya fikriniz değişebilir. Ayrıca iade ve değişimlerde kargo ücretinin olup olmamasına da dikkat edin.Ücretsiz kargonun olması daha iyidir. Bazı sitelerde değişim mağazalarda olmaktadır.Dipnot:Mağazaları olan alışveriş siteleri değişimi, magazalarda yapılmasını şart koşuyor. Herkese iyi online online alışverişler...


Hiç yorum yok: