9 Şubat 2013 Cumartesi

Nexus 7 Tablet Zamanı

Google'ın ilk tablet pc'si olan Nexus 7,diger tablet pc'leri ekarte ederek tablet piyasasindaki dengeleri tamamen bozdu.
Google play için üretilen ve ucuz tablet bilgisayar olma sloganlariyla yazın tanıtılan Nexus 7'yi alma zamanı geldi çattı.
Android tablet pc almanın arefesinde son kararım olan Nexus 7'nin performans canavarı olması iştah kabartıyor.Temel özellikleri; 4 çekirdekli nvidia tegra3, 1.3 ghz islemci hızı, 1 gb. Ram, 1280×800 piksel çözünürlükle güçlü bir cihaz olduğunu gösteriyor.
Nexus 7, dahili 8-16-32 gb.'lik seçeneklere satışta.
Google bu cihazı Google  Play'den 8 gb.'lik olanı 199 dolara ve 16 gb. olanını ise 250 dolara satılıyor. Türkiye'de ne yazık ki Google Play'den satış gerceklesmediginden Distribütör kazığı yiyerek almak gerekiyordu. Türkiye'de ilk Nexus 7 (8gb'lik versiyon) 700 tl civarı uçuk bir fiyattan giriş yapmıştı.Yurt dışı fiyatının 2 katı olarak giriş yapması bu tableti almak isteyenlere yapılmış büyük bir hayal kiriklığıydı.Aradan gel zaman git zaman fiyat baya yumuşamiş durumda.En ucuzu 550 tl (8 gb. versiyon) olan Nexus 7'yi almak için daha beklenecek zaman kalmadı gibi.Ama ilkbahar sonlarında yeni Nexus full hd'li tabletlerin tanıtılacak olması fiyatı biraz daha düşürür gibi.
Nexus 7'nin 32 gb'lik 3g'li modeli de ulkemizde satışta. İstanbul Bilişim'de 999tl'den satışta.
Bu canavar tabletin en kötü tarafı ise harici hafizanın olmayışı.8 gb'lik olanını alsak,yarısı sistem belleğine gideceginden kalan hafıza da oldukça az.O hafiza ile neler yapilabilir tahmin edemiyorum.Bana en ideali 32 gb olanı geliyor.İstanbul Bilişim'de 690 tl olarak satışta.Biraz pahalı olsa da 32 gb sorun olmaz ama...
Dikkaatimden kaçan bir özelliği de sonradan öğrendim.O da pc'yi yan çevirince ekranın dönmüyor olması.Film, video izlerken yan yatması yeterli bence.
Güncelleme ile duzelebileceğini tahmin ediyorum.
Bu cihazı alarak saf androidi kullanacağız.Guncellemeler anında inecek olması ayrı bir güzellik. Güncelleme konusunda takintisi olanlar icin Nexus 7 kaçınılmaz bir üründür.
7 inç tabletler arasında en iyi cihazların başında geliyor.
Peki alternatifi var mı bu cihazın? Tereddüt etmeden aynı boyutta olan Samsung Galaxy Tab 2 7.0...

Her ne olursa olsun kısa zamanda alıp deneyimleyecegim ilk tabletim, ilk Nexus' um olacak ...
Saygilarimla.



Hiç yorum yok: